Rabarber är bland det vackrasta jag vet! Jag ska använda mina till keramiken och kavla in dem tänker jag. Kolla – dessa är gigantiska.
Ska också försöka använda rabarber till bak och mat. Men hemma hos oss blir desserter, pajer och bakverk ståendes bara – ingen vill ha. Killarna vill bara ha fruktsallad, melonskivor och nektariner. Chips, smågodis och sandwich är alltid välkommet också.
Hm…. får nog leta efter recept till matlagningen. Till grillkvällarna i sommar.
Ok. Här kommer recept på chutney med ingefära och cilli.
Chutney på rabarber
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära
Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.
Du kan göra rabarbersirap – gott att ha i drinkar! 🙂
Älskar rabarber. Men här i Norge är den svår att få tag på, dyr och ses som delikatessvara.
Vad med att göra marmelad? Till ost eller att ha på rostat bröd i vinter? Saft eller bara några bitar i vattenkaraffen?
Blomknoppar kan bli fina i vas.
Åh, hade ingen aning om att det vars vårt att få tag på i Norge?
Man kan göra nåde marmelad, sylt och kräm. Användningsområdena är många 🙂
Provar ikväll till lite ost…..
Gott!
Tack, ska testa! Men undrar: hur länge håller den? (Tänker förvaras i kylen)
I kylen i några dagar tänker jag – det är ju ingen konserveringsmedel i. 🙂