Rabarber är bland det vackrasta jag vet! Jag ska använda mina till keramiken och kavla in dem tänker jag. Kolla – dessa är gigantiska.

Ska också försöka använda rabarber till bak och mat. Men hemma hos oss blir desserter, pajer och bakverk ståendes bara – ingen vill ha. Killarna vill bara ha fruktsallad, melonskivor och nektariner. Chips, smågodis och sandwich är alltid välkommet också.

Hm…. får nog leta efter recept till matlagningen. Till grillkvällarna i sommar.

Ok. Här kommer recept på chutney med ingefära och cilli.

Chutney på rabarber
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.

Kommentarer till “Recept på rabarber

  1. Älskar rabarber. Men här i Norge är den svår att få tag på, dyr och ses som delikatessvara.

    Vad med att göra marmelad? Till ost eller att ha på rostat bröd i vinter? Saft eller bara några bitar i vattenkaraffen?

    Blomknoppar kan bli fina i vas.

    1. Åh, hade ingen aning om att det vars vårt att få tag på i Norge?
      Man kan göra nåde marmelad, sylt och kräm. Användningsområdena är många 🙂

  2. Tack, ska testa! Men undrar: hur länge håller den? (Tänker förvaras i kylen)

Kommentarer stängda