Rabarber är bland det vackrasta jag vet! Jag ska använda mina till keramiken och kavla in dem tänker jag. Kolla – dessa är gigantiska.

Ska också försöka använda rabarber till bak och mat. Men hemma hos oss blir desserter, pajer och bakverk ståendes bara – ingen vill ha. Killarna vill bara ha fruktsallad, melonskivor och nektariner. Chips, smågodis och sandwich är alltid välkommet också.

Hm…. får nog leta efter recept till matlagningen. Till grillkvällarna i sommar.

Ok. Här kommer recept på chutney med ingefära och cilli.

Chutney på rabarber
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Recept på rabarber

  1. Älskar rabarber. Men här i Norge är den svår att få tag på, dyr och ses som delikatessvara.

    Vad med att göra marmelad? Till ost eller att ha på rostat bröd i vinter? Saft eller bara några bitar i vattenkaraffen?

    Blomknoppar kan bli fina i vas.