hela kakan_Kristin_Lagerqvist-3

Idag är ljuset alldeles vitt in genom mina fönster och jag har gjort åtta solhälsningar, druckit för mycket kaffe och dragit upp axlarna något alldeles förskräckligt.
Dags att släppa ner dem och vara glad över dagen som faktiskt är väldigt fin på så många sätt.

hela kakan_Kristin_Lagerqvist-2

Jag beställde ju aldrig någon kruka designad Kakan Hermansson på Artilleriet och nu är de väl typ helt slut?
Helt fantastiska! Och det mest fantastiska är att 500 kronor av varje kruka går till Rosenlundstödet i Göteborg. Jag klickade in på länken och blev alldeles kall och arg när jag läste om hur vardagen ser ut för kvinnorna i Rosenlund.
Ghaaa, livet ska inte behöva se ut så! Samtliga bidrag till denna ideella organisation är guld värda.

hela kakan_Kristin_Lagerqvist

En annan fenomenal skatt som Kakan Hermansson står bakom är denna supergrymma bok som du måste läsa och sedan måste du få alla andra att läsa den också. Den öppnar liksom ögon. Den är viktig. Du behöver läsa den.

Vi lever med adhd i vår familj och kanske tryckte sig boken ännu närmare hjärtat just för det. Eller för att jag är kvinna och hon lyfter systerskapet. Hon pratar om hat, kvinnovåld, klass och kön.
Jag ska se till att mina pojkar och min man läser Hela Kakan.

“… detta magnifika manifest (Hela Kakan) som är vad den utlovar (ett ljus i det patriarkala mörkret)… Kakan undrar fortfarande år 2016 var hon får plats. Överallt, vill jag säga. Världen är din! Gör som Birgitta Stenberg och skriv ditt liv. Ta en kaka till! Vi vill ha mera Kakan.”  Linda Skugge

PS. Jag tycker att den här debattartikeln som en kvinna skriver om sitt liv som mamma till ett barn med adhd också är en ögonöppnare.

kram