Det blir många koppar kaffe denna vecka…
Uppe i arla morgonstund idag igen och tog tåget till Göteborg , sneddade över Drottningtorget och in i Trädgårdsföreningen. Mitt i parken ligger magnifika Palmhuset – kan knappt fatta att en sådan här ståtlig och unik byggnad bara ligger 40 minuter bort. Hade jag varit göteborgare hade jag suttit här inne varje dag och jobbat.

Idag var jag här för att vara med på invigningen av Hanna Wendelbos vinterutsällning Herbarium.

Är full av beundran för denna kvinna. Jag har känt Hanna i några år nu och vi har både arbetat tillsammans och byggt upp en vänskap under tiden – hon bara växer mer och mer mina ögon.
Hon har så mycket talang och är superproffsig – att hon dessutom är himla kul, smart och snäll är ju också grymt.

Du som känner till Hanna vet säkert att hon är angagerad i Blomsteruppropet – med visionen att närodlade blomster i säsong ska vara det självklara valet för folket.
Inför utställningen hade svenska eko-blomsterodlare skickat buketter med torkade sommarblommor som Hanna skapat installationer av.

Hon har gjort fantastiska glaskupoler som står utställda runt om i Palmhuset. Så inspirerande!
Tänk om detta skulle kunna bli en trend. Leta på loppisar efter kupoler och börja bygg din egna skapelse där hemma vetja!

Hanna har också skapat ett helt otroligt blomstermoln som flyger i taket av Palmhuset. Hon berätade hur hon byggt stommen av halm och hönsnät och sedan tryckt i blommrna då hon stått på höga stegar i byggnaden. Vilket arbete. Bilderna gör inte molnet rättvisa så ni måste gå och besöka utställningen under december. Lova det!

I helgen har de blomsterpill i Palmhuset – där får man möjlighet att bygga upp mönster av blomblad likt ovan foto. Det är både meditativt och roligt att skapa dessa kreationer – jag har testat.
Snyggt att fota av och använda som årets julkort kanske?

Hanna är väldigt duktig på sociala medier och har naturligtvis skapat den vackraste “selfieväggen” man någonsin skådat. Otrolig!

Var såklart sugen på att testa den.

Älskar verkligen Palmhuset – deras kamelior har nu börjat blomma och man får sig verkligen en klorofylldusch då man går in bland växterna.

När jag skulle krama hejdå så sträckte Hanna över en liten tuplan och sa att den låg henne så nära hjärtat – den hade nämligen odlats upp av fångarna på Kriminalvårdsanstalten i Tygelsjö.  De intagna lär sig mycket genom att arbeta i växthuset och många tycker att det är väldigt skönt att vara bland växter. För den som är beredd att lära finns även möjligheter till jobb efter frigivning.

Många pratar om hållbarhet kring ett miljöperspektiv och jag tycker att social hållbarhet är minst lika viktig.  Att hjälpa varandra att må bättre och få ett kärleksfullt samhälle att leva i är också viktigt för mänskligheten på vår planet.
Vi möts här i tanken, Hanna och jag, kring arbetet i sociala medier, Ett Mjukare Varberg, kring konsten, föreläsningarna, utbildningarna och de relationer vi vill skapa.

Så glad för Hanna – tack för idag.

Jag gick vidare genom parken och upp mot Magasinsgatan med Sofia på Mokkasin i mina lurar. Vi avhandlade vad som hänt sedan sist. Hon satt i bilen på väg till Anna Kubel och jag svor lite över hur jag inte kunde klona mig själv idag.

Jag fönstershoppade samtidigt. Vill ha den här blåblommiga rumpan där hemma.

Grandpa har verkligen lyckats med juldekorationerna. Så värt att lägga lite extra krut på detta om man bedriver verksamhet där man önskar ett positivt kundflöde.

Nu sitter jag här och jobbar. Nästa stop är ett seminarium om hur hjärnan påverkas av det snabba företagsklimat vi lever i idag.

Kram till dig och fin helg.

PS. Tror jag kikar in lite senare med lite tips från FGL om jag hinner när jag sitter på tåget hem igen…

Kommentarer till “Herbarium – Utställning med Hanna Wendelbo i Palmhuset

  1. Åh fotot är taget av Amanda Ekström, kolla in hennes konto @tuggmotstand på insta, hon är så bra!!! Jag vill också åka till Palmhuset:)

Kommentarer stängda