Under försommaren i år så ramlade jag ur mina goda träningsrutiner. Jag fick för mycket att jag göra på jobbet och det slutade med att jag bara prioriterde det och familjen – la hälsan åt sidan. Det var dumt. Det är ju ofta då man behöver de goda rutinerna ännu mer.
Sedan harvade jag på under sommaren i maxat tempo fram till invigningen av den nya butiksdelen i början av oktober. Där lugnade sig allt för mig men kroppen var helt slut. Den villa bara ligga ner och titta på serier. Helst fåniga romantiska grejer på skärmen som bara fick mig att zooma ut. Inte för att romantik är fånigt men ni fattar – de krävde inte så mycket hjärnaktivitet och skapade minimalt obehag inom mig.

Jag tänkte varje dag att jag skulle börja träna. Laddade hem appar, la fram vikter vid min yogamatta, köpte nya träningskläder och allt det där man gör för att peppa igång. Men nej. Det slutade bara med att jag gick en längre promenad istället.
Men andra goda vanor hade jag i och för sig. Kallbad och bastu så ofta jag kunde och åt nästan bara antiinflammatorisk mat, tog det lugnt och varvade ner.

Så nu har jag vilat mig i form för att blåsa av dammet från mitt gymkort. Nu är jag här igen. Jag brukar inte gör några avancerade grejer, jag springer en kvart på löpbandet och sedan gör jag lite övningar med kettleball och hantlar. Brukar gå upp och ner för den här lådan när jag håller en stång över huvudet också – bra för rumpa. har med mobilen med bra musik i öronen och tar tid – 40 sekunders övning och sedan vila 20. Tre rundor och sedan är jag klar.

Igår låg vattnet helt stilla vid bryggan och det var nästan en religös upplevelse att simma ut i detta mjuka hav. Hösten är annars fylld av vind som gör de kalla baden mer utmanande. Detta var otroligt härligt och något jag sparar nära hjärtat länge.

Har ni bra träningsrutiner? Berätta gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Here we go again

 1. Försöker träna iaf varannan dag. Älskar löpning så det blir det iaf 2-3 ggr i veckan. Ibland byter jag ut ett löppass mot gymmet och kör roddmaskin i 20-30 min, beroende hur jag känner mig. Sen styrka på det. Är nog med att peta in ett yinyogapass i veckan också. Försöker köra varierad träning, då mår jag som bäst.

 2. Jag känner så igen mig i det. Hade en omorganisation på arbetet och det blev för mycket. Jag bytte arbete och försökte vila upp mig samtidigt vilket inte fungerade så bra. Jag valde då att ta bort allt jag tidigare prioriterat såsom tidig morgonträning mm. Började istället att sova lite längre, träna på ett lugnare sätt och vistas mer i naturen. Varje dag lät jag kroppen bestämma istället för att gå på tidigare rutiner. Sakta kom lusten och orken tillbaka med den skillnad att jag vill fortsätta leva på det sättet jag gör nu, dvs mer meditativ träning och en lugnare livsstil med mindre social aktivitet.

  Tack för att du delar med dig av din vardag Kristin. Stor kram Susanne

 3. Går en tur i skogen varje dag ca: Minst 1 timme och yogar varje dag 40 minuter Detta är min dagliga rutin! ❤
  Mår mycket bra av detta (gym tycker jag är tråkigt)
  Vintertid blir det slalom och längdskidor
  Huvudsaken är att man gör något varje dag och det man gillar

 4. Min bästa träningsrutin är att inte göra uppehåll (om jag inte är sjuk förstås). Jag tycker det är ett sånt otroligt motstånd till att börja om och komma in i rutiner, så jag håller väldigt, väldigt hårt i min träning. Jag går hellre till gymmet och gör det kort och lätt, än att inte gå alls.
  Jag är personlig tränare och det svåraste för många är just rutinen – och att rutinen så lätt är beroende av motivation en halvtimme innan man ska träna. 😉
  Och att ha en plan! Det gör enorm skillnad.

 5. Jag har möjlighet att ta en kortare löprunda på 20 min på rasten, sedan en kvick dusch. Dåliga energier försvinner och ett gladare jag stämplar in igen. Och så skönt att ha det gjort när vardagsstressen med middag och hämtningar tar vid efter jobb.

 6. Hej! Härligt att du är igång med träningen igen! Jag älskar dans och för tillfället tränar jag zumba cirka tre gånger i veckan. Det är härlig musik, färgglada kläder, glada kvinnor i olika åldrar och träningen känns inte som ett måste utan något underbart! Jag styrketränade två gånger i veckan för ett år sedan men skadade mig och är lite rädd för vikter. Jag har kommit fram till att vikter inte är min grej. Jag gör lite övningar hemma för att stärka vissa muskler och det gör jag då jag tittar på tv med eller utan ett gummiband.
  Det vore kul att läsa mer om antiinflammatorisk kost!

 7. Jag strävar efter att träna ett par ggr i veckan iaf, styrketräning 2-4 ggr och kanske något cardiopass. Det är lite olika. Jag brukar lägger upp ett träningsprogram för mig själv, men kan då känna mig misslyckad om jag inte gör alla pass som jag planerat. Ibland tänker jag att jag ska köra på dagsformen, och gå till gymmet och bara göra det jag är sugen på där och då.
  Jag är 45 år nu, och har märkt att jag har mycket längre återhämtning än tidigare. Så det kanske inte är optimalt att träna 4-5 ggr/vecka. Får lättare träningsvärk nu för tiden, och som håller i sig i flera dagar.
  Försöker också få in lite yoga då jag upplever att min kropp bara blir stelare och stelare.
  Gillar att röra på mig, har alltid gjort, och skulle inte må bra av att inte motionera. Jag cyklar till och från jobbet varje dag, tar c.a 20 min enkel väg. Vi har hund också, men några längre promenader blir det mest på helgerna.
  I mitt huvud är jag fortfarande 30 år, och kan träna hur mycket som helst. Nu är mitt största prio sömnen. Fungerar inte den så blir det ingen träning, och jag äter sämre pga ökat sötsug. Måste lägga mig tidigt även på helgerna, vilket känns lite tråkigt ibland, men det är väl bara att acceptera att man är i den fasen av livet. Vaknar så himla tidigt jämt, så kanske inte så konstigt att man är trött på kvällarna.