Just nu sitter jag på tåget på väg till Göteborg för att gå på en företagsdag med min bank.  Ska bli så skoj! Två stora förebilder till mig ska nämligen vara med i samma panelsamtal. Det är Johan Lind på Vertisit och Frida Ramstedt som ska vara med och prata om branscher i förändring.

Min man jobbar med Johan och han kommer också vara på plats idag.
“Vad ska jag ha på mig?” frågade jag min man denna morgon.
“Ja, kanske något business-aktigt” fick jag förbigående till svar i morgonbestyren med ungar o allt i hallen. I sådana lägen vill jag göra tvärtom – vadå business? Har nog inte ens några sådana kläder och vill då ta på mig flerfärgad längklänning i silke, stora sneakers och spraya upp håret på sned.

I alla fall. Jag vill ju så gärna berätta lite mer om boken Frida skrivit. En handbok i inredning – inte likt någon annan inredningsbok som korsat min väg.
Den bör definitivt finnas i allas hem för här får man lätta och pedagogiska förklaringar till hur man kan inreda sitt hem för att göra det så trivsamt och bra som möjligt. Som den gamla kokboken man har hemma – där man finner svar på allt och alla recept. Allt från äggröra till långkok liksom.

Kolla här till exempel. Jag tror det är många som kan gå in i ett rum och känna att det skaver lite – allt är fint och färgvalen är klockrena… men… vad är det då? Kanske har man lagt en lite för liten matta under bordet och rummet hade haft en mer inbjudande känsla om mattan fick breda ut sig ordentligt under bordet?

Sådana kloka och bra råd får man i Fridas bok. Hur man hänger tavlor, bygger stilleben och allt möjligt. Och bakom allt finns ett sunt hållbarhetstänk och kloka tankar kring att ett hem är en plats för familjer att leva först och främst. Så sunt och bra tycker jag i vår tid av ständig jämförelse och uppvisande i sociala medier.

Så bra bok!

Just det här fångade mitt öga lite extra.
Ok, nu måste jag slå ihop datorn och gå av tåget. Ha en bra dag.

Kommentarer till “Home is the nicest word there is

  1. Blev det blommig klänning i siden??? 😀 *hoppas! Önskar mig mer blommiga klänningar i hela världen men mest i businessvärlden! <3

  2. Så bra bok! Har länge velat läsa den och nu äntligen fick jag tummen ur och lånade den från biblioteket. Skriver ner små punkter i ett häfte som jag vill komma ihåg sen när boken är läst och tillbakalämnad.

  3. Fast du är liksom ALLTID businessen personifierad i mina ögon! Oavsett liksom! Plagg som plagg, hälsa Jonas det ;););)
    Hoppas det gick fint idag, kan inte tänka mig något annat än succé!

    1. Hahaha! Sötnos!
      Apropå bok – längtar som en tok efter din!!! Sätt dig på ett tåg till Varberg den 16 nov nu vetja!!

Kommentarer stängda