Tre morgnar har jag nu vaknat i denna säng i Paris. Vi har checkat in på hotellet Monte Cristo och är på inköpsresa. Helgen har spenderats på Maison Objet, en gigantisk mässa för inredningbutiker. 2380 utställare i sju hallar – kan ni tänka er hur mycket folk det är här?

Förra året så tog vi taxi fram och tillbaka  till hotellet med det slukade hur mycket tid som helst så vid detta tillfälle har vi bara transporteras oss med Metro, pendel och till fots.

Jag älskar Paris på så många sätt – mamma tog med mig hit som barn och drog runt mig på massa museum och andra sevärdheter, därefter har min man och jag haft weekends här under åren och även barnen har varit runt i staden då vi stannat förbi på vägen till vår lilla by. Som förövrigt ligger bara en tågresa härifrån – faktum är att mitt tåg går dit idag så jag kommer inte följa med mina kollegor hem till Varberg.

Sist jag var här berördes jag av alla uteliggare och trasiga människor och detsamma denna gång. Klyftorna blir så stora inom mig med allt det vackra och det skaviga på samma plats. Känner mig både tacksam över att jag har det priviligerat och skäms på samma gång.

Hotellet har min vän Marina nosat upp och jag är väldigt glad för detta. Älskar att passa på att bo bra och äta gott medan man jobbar – det blir en hel del sittande vid datorn på rummet och att slippa vara ute och flänga på stan för att fixa mat och dryck har också varit toppen. Jag vaknar ju så tidigt, innan frukosten öppnat och det finns bara espressopods på rummet, de gör typ två centiliter kaffe så jag brukar smyga ner till nattpersonalen och be om en riktigt god cappuchino istället. Funkar på de flesta hotell som är ok har jag märkt.

Idag är det måndag och jag är helt slut efter helgens alla intryck och det stora arbetet med att hålla fokus.

Det är mycket pengar jag investerar i en sådan här resa och då måste jag göra mitt absolut bästa för att det ska ge utdelning. Man kan inte lalla runt och slarva. Förra gången jag var här så utnyttjade jag inte situationen optimalt och ångrade mig jättemycket – detta är en plats att knyta kontakter på och skapa nya relationer med leverantörer.
För att jag ska göra inköp som passar min verksamhet så måste jag också ha koll på att jag inte handlar in sådant som jag tycker är jättefint men inte passar mitt koncept. Jag måste också tänka prisklasser – investera i en del exklusiva och åtråvärda grejer som kanske inte passar allas plånbok men höjer varumärket och också ha ett sortiment där alla kan ha råd att köpa med sig något fint hem.  Att allt hör ihop i butiken och lirar med varandra och med det jag redan har.

Hotell, butiker, restauranger och människor i andra länder kan vara det mest inspirerande då du jobbar med koncept. Ny inspiration måste komma in och bearbetas i skallen för att ny kreativitet och spännande grejer ska komma ur hjärnan och sättas i verk. Naturen kan vara så helande och kreativ men det är fint att kombinera det med att strosa runt på Merci och se hur de exponerat sina smycken och dukat sina bord i butiken. Tänk förresten att ha denna oljemålning i gigantiskt format i butiken – DRÖM!

Hej lilla badrum – du är så fin!!!
Jag glor på bilder av det nya huset i Frankrike och funderar på badrummet. Det är relativt nykaklat men det gamla golvet är kvar. Funderar på att byta plastiga persienner mot gardiner i skirt linne, byta kommoden under diskho till en i vintage och hänga upp en äldre spegel. Små medel som gör det lite vackrare.

Så trevligt att få macarons som gåva när man låser upp och kommer in i sitt rum. Marina hade fått en skumpa på kylning.

Kan det vara samma konstnär som skapat sänggavlarna?
Vackert! Jag önskar mig en väggmålning i det nya.
Pirrigt som tusan – på onsdag ska jag få komma in i huset och mäta. Nyper mig nästan i armen.

Nu är klockan snart sju och jag undrar om Marina vaknat än… Vi ska podda på morgonen innan hon åker hem till Sverige igen. Egentligen skulle vi gjort det igår men vi var helt slut efter lång jobbdag på mässan så det hade nog inte blivit så givande samtal. Vi tar nya tag idag.
Tusen tack till alla som lyssnat hittills.

Ha en fin vecka nu så hörs vi när jag är tillbaks i vårt franska lilla hus.