Jag sitter på ett tåg genom Europa, har precis sjunkit ner i min dator och stoppat in lurar i öronen. Jag reser med ett gäng kollegor och vi är på väg ner till den franska kusten i någon vecka.
Hemma lämnar jag familj och trädgård och känner att jag kanske inte tog ett ordentligt farväl. Det var “puss, hejdå, det ligger frukt i ryggan, love you”.

Jag försöker dock medvetet att inte göra det till en stor grej då någon av oss ska åka iväg. Det blir lättare så – för oss alla.

Plockade in de sista luktärtorna och packade väskan långt efter läggdags.

Jag har funderat mycket på mitt arbete och på hur jag ska utveckla min digitala närvaro. Jag vill att ni som besöker mig här ska känna att ni får en varm kram och en stunds vila då ni besöker mig här på bloggen. Jag vill också använda denna röst till att skriva om det jag brinner för i vardagen.

Blogg – Här vill jag utveckla språket och lägga ner mer tid på reflektioner. Dela mer inlägg med vad som inspirerar mig just nu och också se över publiceringstid samt rutiner. Sortera upp bland mina kategorier och uppdatera sidan.

Instagram – Jag vill inte att ni ska uppleva att jag upprepar mig genom att posta samma på blogg och Instagram men vill fortsätta använda mig av Instagram som inkastare till bloggen. Är i startgropen att förändra mitt bildspråk på Instagram och göra regelbundna livesändningar.  Tror jag landar i något bra. Tänker eventuellt börja posta två inlägg per dag och lägga ner mer tid på att peppa andra jag gillar i mitt feed. Schemalägga denna närvaro och skippa all överflödig scrollning.

Youtube: Här är jag helt ny. Rörlig bild är ett väldigt utlämnande format och därför är detta en stor utmaning. Jag har precis lanserat en ny programserie där jag bjuder in intressanta personer till mitt växthus och har ett samtal. Här får jag hjälp av Sofia Draco med produktion, klippning och regi. Jag inser att jag måste ge detta tid, fokus och tålamod.  Här kan du ta del av första avsnittet och under lördag morgon släpps det andra. Det är med Hanna Wendelbo – vi pratar om trädgårdsliv, sociala medier och arbete.

Jag behöver er hjälp för att kunna utvecklas och vill gärna lyssna in vad ni känner för bloggen.

Min personliga åsikt och känsla är att man kan tänka sig att lägga ner tid på att besöka en blogg om man vet att man får ta del av mycket bra, intressant och härligt innehåll. Men man tröttnar snabbt när man möter på slentrian eller ett oregelbundet uppdaterande från den man följer. När blogginläggen görs med själlös rutin och det inte finns något engagemang bakom.

De bloggar jag tycker mest om har också ett livligt och engagerat kommentarsfält som jag gärna tar del av. Ibland går jag in flera gånger per dag för att se om fler kloka individer lämnat något avtryck. Sofia Wood är ett mycket bra exempel på den sortens blogg – det blir alltid en fin och mjuk dialog hos henne.

Hur ska jag kunna skapa ett härlig stämning och fina samtal i mitt kommantarsfält? Hjälp mig gärna här.

Vore tacksam om ni lämnar några rader med era tankar och funderingar kring era digitala rutiner. Hur ofta läser ni bloggar, kollar instagram och vad tar ni helst del av?

Nästa uppdatering är från en mer sydlig breddgrad och med magen full av Moule marinière.

Kommentarer till “Hur tänker ni?

 1. Hej,

  Jag läser väldigt få bloggar, din är en av dem jag besöker. För mig är det viktigaste med bloggen att den ger energi och glädje, att den är vardaglig men också lite eftertänksam. Det jag försöker säga är väl att den inte ska vara den perfekta Ytan, då blir det ointressant och stressande. Jag vill känna att vi är på samma nivå, lika mänskliga på något sätt. Det vet jag ju att vi alla är men det är jobbigt med ytorna.

 2. Hej! Jag skrev en gång tidigare samma sak, men att komma in på din instagram eller blogg är som en paus för själen, ingen stress känner jag för mej. Blir bara inspirerad! 2 inlägg per dag på instagram tycker jag är jätte lagom, t.o.m bara ett. Sen finns ju stories. Läser din blogg dagligen, iaf vardagar, på måndag katchar jag upp med det som kommit under helgen (eftersom jag läser på arbetstid hehehehe) 😉 Gillar att ta del av din trädgård, outfits, livet, badet, bastun.

 3. Åh, vilka spännande tankar! Jag funderar också periodvis massor på sociala medier och bloggen. För mig har instagramscrollandet blivit slentrianmässigt och det borde jag verkligen reda upp! Bloggar läser jag en handfull, din är en av dem, och läsandet blir lite som en lyx för mig. Min tid när jag får sätta mig ner med en kopp te eller kaffe och botanisera bland nya inlägg. Reflekterande tankar, vardagsbabbel och vackra bilder i en salig blandning. Som ett magasin, men med delar jag valt själv och med texter jag vill läsa. Tack för att just du finns i mitt flöde, du inspirerar mig!

 4. Jag älskar dina inlägg , magiska bilder, sårbarhet, glädje och vardag i dina texter. Massa inspiration för både själ, kropp och trädgård♥️
  Jag läser gärna ett inlägg varje dag. Bilder i stunden på Instagram är fint. Jag tycker du gör dessa kanaler väldigt bra.

 5. Det du funderar kring och hur du vill lägga upp det tycker jag låter helt rätt. Dina reflekterande inlägg här i bloggen ger mig väldigt mycket, de får du gärna nämna på Instagram. Dina stories är underbara, kanske lägga till mer prat i dem? Det är lättare än att ta sig till youtube, jag har t.ex. tänkt att jag vill se dina intervjuer från växthuset men det dröjde någon vecka innan jag prioriterade det.
  Kram!

 6. Hej fina Krickelin. Jag tycker mycket om din blogg precis så som du gör den. Är förälskad i ditt bildspråk här och tycker det är fantastiskt och givande när du delar med dig av svåra ämnen som är så viktiga att lyfta. Tänker t ex på kvinnomisshandel.
  Vill ta del av hur du arbetar med det du gör, är alltid nyfiken på kreativa skapare då jag själv försöker ta mig fram där. Hur får du till arbete vs familj t ex, vad har du för strategier?

  Jag tycker också mycket om när du delar med dig av mer vardagliga saker, kanske situationer med barn/partner etc och hade gärna velat läsa mer om hur ni löser olika frågor där hemma. Eller inte löser! 🙂

  Vill också hänga med på saker som händer i Varberg, har så länge försökt komma dit men alltid ramlar något i vår väg.

  Jag läser bloggar ca varje dag, kollar Insta slött och slarvigt, rörlig bild ser jag extremt sällan. Tycker om när jag kan läsa och ta in i min takt.

  Heja dig! Gillar för övrigt ditt kommentarsfält. 🙂

 7. Jag gillar din blogg precis som den är idag, då du har en mycket bra blandning när du skriver om engagerande ämnen blandat med vardagliga ting. Jag kollar Instagram också och där är du också bra men jag gillar de skrivna orden bäst. Live-sändningar tittar jag väldigt sällan på för jag “orkar” inte lyssna men det är en personlig inställning, vi är ju alla olika.
  Lycka till med vad du än bestämmer dig för att göra – det är dina flöden!

 8. På Instagram vill jag ha ”snabb inspo”, bilder som ger mig en skjuts att själv byta plats på lite möbler eller odla en ny gröda typ. När jag läser bloggar har jag oftast mer tid, där skrollar jag inte lika planlöst och där vill jag gärna få nåt att reflektera över, värderingar eller hållbarhet i all pryljakt/hets och så vidare. Kanske lite ”tips mellan läsare” typ vilken var er bästa gröda i somras eller den största besvikelsen o s v.
  Jag är mycket nöjd med din blogg redan och du ger så mycket av DIG som lyser igenom och gör bloggen till ett varmt ställe redan.
  Tack och kram!

 9. Jag är också en av dem som har följt dig länge. Har alltid älskat att landa hos dig, det är inspirerande med ditt entreprenörskap, ditt mod och din vilja att göra gott. Och att du delar med dig av det svåra och för mig ibland igenkännande. Personligt men aldrig för privat. Samtidigt något väldigt viktigt och tänkvärt ibland. Blandat med härligt tipsiga saker.
  Om jag ser till min konsumtion så är jag en fullfjädrad bloggläsare. Jag älskar att öppna datorn på morgonen när jag vet att jag har min lilla stund då jag läser ett tiotal bloggar, det är det som sätter dagen för mig. Ibland skummar jag bara, ibland landar jag i en tanke och ibland blir jag superinspirerad. Tror också att jag gillar dialogen på en blogg och Sofia Wood gör det väldigt bra genom att engagera sig bland kommentarerna. Och därför har jag personligen svårt att fastna för både youtube och stories på IG. Det är helt enkelt inte riktigt mina forum, då måste det vara något som jag går igång på. Som dina samtal med andra kloka människor. Det öppnar nya dörrar för mig.
  Det var svårt det här, för jag tycker samtidigt att det är otroligt viktigt att DU känner att du utvecklas och finner mod och lycka i nya saker.
  Åh helt enkelt massa pepp till dig och tack för din vackra blogg!

 10. Jag kollar instagram ofta men de personer som jag inspirerades till en början av har jag tröttnat på just av anledningen du nämner, det är samma samma. Men så är detinte hos dig, uppskattar stort variationen mellan riktigt djupa tunga ämnen och det materiella. Ditt bildspråk fängslar en och själen lyser starkt genom i både bild och text. Det viktiga är att de jag följer berör mig, får mig att tänka till och ibland sticka lite i ögat. De instagrammare som även bloggar måste besitta detta för att jag skall klicka vidare till bloggen… som jag gjort hos dig! Känner mig lite gammal för youtube men har några jag regelbundet kollar och tummen upp för ditt projekt!

 11. Hej Kristin! Tack för en ärlig, inspirerande och superfin blogg. Just din blogg är en som jag ser fram emot att läsa. Oavsett om du har ett inlägg per dag eller ett inlägg i veckan. Just för att man får allt i den, och man vet inte riktigt vad du kommer att skriva om. Bildspråket är helt fantastiskt oxå. Jag kommenterrar och `likar` sällan och känner att jag visar mitt engagemang genom att läsa din blogg. Kanske beror det på att jag är en 60-talist. Förstår absolut detta med engagemang och hur allt mäts men kanske dags att ändra på hur man ser på det. Fortsätt som du gör och dela högt och lågt med oss. Oavsett vad du gör så är du sååå inspirerande.
  När det gäller IG håller jag med dig om att är det samma inlägg på blogg som IG så tröttnar jag, och avföljer på IG och behåller oftast bloggen där jag får mer, inte bara ett scrollande. Så för min del är det av betydelse att det är lite olika innehåll.
  Youtube, hmm gillar inte formatet (än). Det stör mig i mitt flöde när jag läser och då måste koppla på hörlurar och se en film, Hoppar då över istället… men kanske ändrar mig framöver…
  kram

 12. Svarade nog inte på din fråga:-)
  Älskar ditt sätt att skapa ditt arbete, din från sidan sett oräddhet och att du är väldigt driven. Det känns som om det är inte långt från tanke till handling. Älskar det…kanske för att en annan aldrig får ut sina idéer ur huvet! Upplever din blogg mycket föränderlig,och inte statisk alls! Fortsätt så!

 13. Jag läser din , Elsa Billgren och Sofia Woods bloggar på morgonen, när jag har mina “15 minuter in silence” på jobbet innan jag “öppnar receptionen” med lite frukost. En helig tid för mig.
  Trevlig helg!
  Mjuk kram

 14. Hej!
  Jag har läst din blogg länge nu, jag hittade den i samband med att jag letade inspiration till mitt nyköpta sommarhus för ca 5 år sedan, du blev en stor inspiration till val jag gjort där. Att våga ta ut svängarna och lyssna på vad jag tycker är vackert och välja det. Jag har aldrig kommenterat, säger som någon annan gjorde, man blir lite blyg. Jag kan även få en känsla av att jag fönstertittar fast jag vet att bloggen är ditt fönster utåt för oss att titta in igenom.
  Jag håller med flera av de som skrivit, din ton i inläggen. Det allvarliga kombinerat med ditt vackra hem och din trädgård. Jag tittar in några gånger i veckan och landar liksom i inläggen. Jag försöker välja bloggar med omsorg då jag lätt fastnar i surfande som tar timmar ifrån mig…. Din kommer jag alltid tillbaka till. Läser även Mokkasin, Underbara Clara, Sofia Wood, Elsa Billgren, jag tycker de också har en fin känsla i sina inlägg.

  Kram Sofia

 15. Det här är ju inte ett direkt svar på någon av dina undringar kanske, men det jag gillar så mycket med din blogg är att det känns moget hos dig. Riktigt. Mänskligt. Så många bloggar känns för mig så ytliga. Dagens outfit, fester, köpa nya grejer… Det blir inte kul i längden. Kanske för att jag själv är över 40 och man ser annorlunda på livet nu. Skönhet och ”självfixeringen” i ungdomens dagar är över. 😉 Inte för att jag förväntar mig att du skall behöva blotta dig för personligt alls, men det finns riktigt liv att läsa om hos dig. Hoppas du förstår vad jag försöker säga.

  Sedan tar du fantastiskt fina bilder.

 16. Jag kollar inte dina instastories knappt längre och inte bara dina utan andras också. Anledningen är de låtar som läggs till. Tycker bara de stör och inte tillför något. Det blir upphackat och stressande. Speciellt om man har egen musik igång. Musik är något av livets syre men heĺlre då ett inlägg med en spellista då och då eller till exempel ett helt inlägg om en konsert eller album. Visst det är min personliga uppfattning men som sagt när de presenteras i det formatet så blir jag bara på dåligt humör och oinspirerad. Bilderna är ju också liksom bra ändå, de behöver inte det där extra.

  1. Jag kan också tycka det är jobbigt med musik på IG stories. Jag stänger av den vanligen.

 17. Jag har läst din blogg i många år, och uppskattar dina bilder men också dina texter. Allra mest tycker jag om bilder från ditt hem och din trädgård, när du skriver om vardag eller entreprenörskap. Eller om Varberg…
  Du känns äkta och det märks vad du brinner för.
  En annan favorit är Sofia Wood, som du säger, har ett engagerat kommentarsfält. Hon bjuder ofta in genom frågor och möter upp i dialog i kommentarsfältet, vilket gör att det känns väldigt levande.
  Jag gillar ju ditt instagram också, men allra mest din blogg!
  R ä

 18. Det finns några som levererar tankar och själ i sina bloggar, det är tätt knutet till en passion i livet tror jag. Du är en av dem, tycker också att UnderbaraClara har det, Elsa Billgren, Malenami, Johanna Bradford, Emmas Vintage. Alla har en röd tråd i inläggen som snuddar vi någon som dem brinner för på olika sätt i olika stilar. Det finns säkert fler men anledningen till att jag läser är att inläggen berikar på ett personligt plan. både när det går bra och när livet inte går sådär spikrakt.

 19. Hej Kristin,
  Tror jag följt din blogg i mer än fem år… kanske 7 år? Ibland är jag inne mer frekvent och ibland blir det mer sällan – det handlar mer om min vardag som kommer emellan. Men jag tror jag hela tiden återkommer för jag upplever en äkthet från dig; en genuin, mjuk ton där du lyfter de vackra vardagsögonblicken. Jag uppskattar bilderna från kallbaden, det karga havet och strosandet i trädgården. Har inspirerat mig till att bli en kallbadare också. Du har också en djup reflektion kring vardagen som känns viktig för mig på bloggen. Och när det mörka tunga skymtar fram, när det är moget för att delas – det går in i hjärtat.

  Är imponerad av ditt entreprenörskap. Det boostar mitt eget driv och jag behöver boost, för jag vill så mycket. Alla andra drivna kvinnor runt dig som du lyfter på bloggen – älskar det!

  Jag kommenterar väldigt sällan, här och på instagram. Tror jag blir lite blyg och du blir som en idol, så jag knappt vet vad jag ska säga. Men jag kanske borde göra det oftare.

  Allt gott
  /
  Susanne

 20. Hej! Håller med många föregående. Din insta och blogg är några av de få jag besöker.
  Vi har inte tröttnat på ditt bildspråk eller din blogg. Du känns ärlig och äkta, vågar ta ställning och lyfter ett vanligt liv med löss, mask och diagnoser. Älskar det. Gillar ditt sätt att skriva och framförallt att du är genuin.
  Blir nyfiken på varför du väljer lägga ner tid på youtube? Med ”tvprogram ” känsla? Är det din egen ide’? Jag uppskattar att du genomstrålar integritet i det du uttrycker, likaså IRL.
  Av den anledningen är jag lite mer tveksam till programgrejen. Tröttnade fort, tyvärr.
  Men det är ju bara min personliga åsikt.
  Din blogg och ditt flöde tröttnar jag aldrig på.
  Älskar att du vill utvecklas och vill mer, likaså att du står för dina åsikter. Mänsklig är du Kristin. Så tacksam att du fortsätter dela med dig.

 21. Hej!
  Jag tycker så mycket om din blogg. Vackra bilder och korta betraktelser. En blogg jag återvänt till år efter år, efter år, jag vet inte hur länge nu. Den enda blogg som orkat hänga med mig så länge. Den har varit en ständig källa till inspiration, en vänlig plats att återvända till när världen känts allt annat än vänlig. En stillsam och konstnärlig oas i en orolig tid.

  Vackra bilder är nummer ett för mig personligen, och vackra och konstnärliga och kreativa miljöer generellt med mycket DIY som jag älskar! Ett lågmält ställningstagande för saker, och emot saker, och precis lagom mycket privatliv som låter livets svärta skymta igenom, och också glädjen och kreativiteten. Och så havet!!! <3

 22. Hej

  Tittar dagligen in på din blogg + ett par andra, tycker så mycket om dina bilder,jag gillar att titta på inredning, kläder, “myset” utan att det för den delen blir någon slags konsumtions hets utan mer bara “mys” en vilsam plats helt enkelt att få fästa blicken på något vackert! Följer dig även på instagram men uppskattar bloggen mer, att läsa den blir en stunds avkoppling även om du ibland har lite svårare, tänkvärda inlägg så blir det bra tillsammans; livet är ju både och, lätt ibland svårt ibland. Men du förmedlar känslan av att ett bad och lite tända ljus eller något gott att äta också gör livet värt att leva och uppskatta!
  Så du har med livet är svårt ibland/livet är bra / små saker förgyller vardagen och allt behöver inte kosta pengar! Bra mix! Tack!= tänkvärt & läsvärt!

 23. Läser väldigt sällan bloggar, glömmer av i allt socialt inflöde! Uppskattar därför väldigt mkt när du lägger länk i stories! Och uppskattar så ditt flöde på insta, rofyllt men ändå fullt med tankar! 💙

 24. Märker att jag mer och mer vill skjunka ner i ett blogginlägg. Tröttnar snabbt på scrollande på instagram och vill gärna gå ner djupare. Tror verkligen att bloggar kommer få ett uppsving igen. Privata sfären blir viktigare, och en blogg känns mer privat, som ett slutet rum. Och ännu mer så dina youtubefilmer (sååå fina föresten!!!) Så tror du tänker helt rätt. Jag tycker om att få gå in och läsa men är kanske inte flitigaste kommenteraren, kommenterar nog mer om inlägget är i en frågande eller undrande ton.

  Men tycker det du gör är så bra! Tror på att kunna få drivas av vad som känns skönt och naturligt för dig gällande hur du postar, och kanske är det säsongsbetonat också? Långa mysiga inlägg på hösten. Kortare, snabbare instagram på sommarn när alla är på språng?

  Du gör allt så fint iallafall 💛 Tack för vi får hänga med dig!

 25. Hej! Tycker mest om blogg och instagram av sociala plattformar, känns så snällt och smidigt på något sätt. På bloggen gillar jag främst när du skriver om känslor och upplevelser och låter inläggen få ta plats. Blir så varm i hjärtat av det, även fast ämnet är tungt. Känner också att jag har ett behov av “content” som tar längre tid att konsumera och som leder till nya tankar och känslor. Tycker det bästa med instagram nuförtiden är att fler vågar blanda högt och lågt. Ibland ett inlägg som “bara” är kul eller vackert. Ibland ett inlägg med en genomtänkt åsikt eller fråga. Gillar variationen där helt enkelt. Hoppas du hittar nåt användbart i min feedback 🙂

 26. Hej! Tycker det är så svårt att kommentera något på sociala medier, tonen är så svår att få fram tycker jag! Många tar illa vid sig och tycker man är stöddig eller kaxig! Jag frågade en på Insta om hennes katt som jag tyckte hade ovanligt tjock mage, vilket kan tyda på mask, hon blev märkbart irriterad för frågan, så jag har slutat fråga nåt! Kan inte bara skriva, ” å va fint, söta du, finaste” osv… 😄kram Caisa

  1. Hej, Ja, jag håller med.

   Det skrivna ordet är svårt och kan lätt bli missförstått eftersom man inte ser kroppsspråk och ansiktsuttryck på avsändaren.
   Jag har själv hamnat i sådana situationer flera gånger. Jag förstår att man är försiktig med feedback som skulle kunna kränka och göra någon ledsen ur mottagarens perspektiv.
   Vi alla får öva på att formulera oss schysst i sociala medier och vi får också öva på att ta emot utan att vara lättkränkta.
   Tack för dina ord. kram K

  2. Hej,
   Jag håller verkligen med Caisa, att det kan vara svårt att få fram rätt ton (alltså en intresserad mjuk ton) i en reflektion eller kommentar då det lätt tas på fel sätt. Har full förståelse att man ibland känner att man behöver sätta ner foten, men det gör verkligen att jag sällan kommenterar här. För det känns jobbigt att behöva skriva massa extra saker som “självklart förstår jag det här o det här…” innan man skriver sin kommentar. Precis som jag tycker det inte är så kul att läsa inlägg där bloggare känner att de måste skriva “jag vet om det här o det här” innan de skriver vad det vill bara för att inte få kommentarer om vissa saker. Där jag kan känna att självklart känner den här personen till allt detta o behöver inte få kommentarer för att “sättas på plats”. Det ska ju vara personligt på en blogg!
   Dock borde jag även bli bättre att bara skriva enkla men upplyftande kommentarer när jag har läst något som jag tycker är superinspirerande och bra. Och bara säga att något är härligt.
   Nu kan jag känna att jag blir stressad att min kommentar ska tas emot på fel sätt..😊
   Men tycker din blogg är jättefin, gillar blandningen (personliga favoriter är dina reflektioner o tips på utflykt o resor). tycker också det blir roligast att läsa när man känner att personen verkligen vill dela med sig av det som blir skrivet. Så min personliga åsikt är att jag tycker du ska gå på vad du tycker är roligast o får inspiration av!
   Roligt också att höra dina tankar kring utveckling o process av dina digitala kanaler. Sen är det även väldigt kul att se svar från dig i kommentarerna, som jag tycker du brukar vara väldigt bra på (även om jag förstår att det tar mycket tid etc!) Trevlig kväll! ✨

  3. Verkligen inget konstigt att bli irriterad på om nån ger sig på ens katts mage. Det hade jag också blivit. Bara för att man delar något, t.ex. en bild på katten man tycker mycket om så innebär det inte att det är fritt fram för andra att gå över gränser. Skulle du också kommentera hälsan på Boris när Krickelin publicerar ett inlägg om honom?

 27. Hej hej!
  Jag älskar din blogg!
  Den är en sån bra blandning mellan lättsamt och allvarligt. Så mysigt att få drömma sig bort i dina härliga bilder och fina texter. Men också så fantastiskt att beröras så av de djupare samtalen och ämnena. Förstår inte hur du lyckas hålla det så levande hela tiden.
  För mig så är det inte så viktigt att det kommer inlägg dagligen eller väldigt ofta utan det känns viktigare att det finns själ och hjärta bakom.

  Vad gäller din Instagram så har jag funderat lite hur jag ska följa på ett bättre sätt. Då jag följer både dig, Mir och FGL så kan det ibland kännas lite upprepande om du förstår vad jag menar. Gillar det ni gör så mycket så jag vill inte känna att det blir tjatigt. Men jag kommer absolut inte att sluta följa.

  1. tusen tack för din feedback. Detta ska vi absolut ta till oss – då vi har samma budskap att dela i de tre kanalerna så ska vi tänka på att välja olika uttryck i bild och text.
   Tack och ha en riktigt fin dag. kram k

 28. Digital närvaro…
  ibland kanske vi alla borde fråga oss själva, vad ska det vara bra för, liksom!?

  1. Hej,
   det mesta i samhället är uppbyggt kring digital närvaro i dagläget så det är svårt att ställa sig helt utanför. Men jag håller med dig om att det är sunt att reflektera över hur man nyttjar den digitala närvaron.
   Jag personligen jobbar med sociala medier och då är en närvaro absolut nödvändig 😉
   Men det privata slöscrollandet klarar jag mig väldigt bra utan.
   Ha det fint, Mvh Kristin

   1. Så, om jag förstår det rätt, så ”producerar” du en digital närvaro men för egen del väljer du medvetet bort det privata slöscrollandet. Intressant.
    Kanske någon/alla skulle leva mer autentiska liv utan den digitala närvaron?
    Skriver inte det här för att förarga utan för att jag känner ett behov av reflektion och eftertanke.
    Förstår att det är en annan infallsvinkel för den som tjänar pengar på digital närvaro. Ungefär som att sälja onyttig mat men inte själv äta den😉

    1. Nu kan jag inte svara för Kristin men för mig själv. Jag vill göra meningsfulla avtryck i mina flöden. Och själv gärna konsumera meningsfullt innehåll. Däremot upplever jag (och kanske också andra) att det förekommer så mycket störande surr kring allt man vill se. Så att man missar det. Som på facebook där jag bara får upp statusar från folk jag knappt minns varför jag är vän med. Eller på instagram (där jag tillslut avföljde hundra konton ungefär) för att få mer av det jag VERKLIGEN vill ha. Och mindre av surret runtomkring.

     Jag längtade så länge efter kvantitet – fler roliga konton att följa, tätare uppdateringar. Men nu när utbudet är enormt. Då längtar jag efter kvalitet. Färre men bättre. De jag verkligen gillar. Inspirerande bilder finns det tex fullt av på pinterest. Därför följer jag heller instakonton som också har någonting att säga i text. Om du förstår hur jag menar?

     Sorry om jag nu klev in här och kapade ert samtal. Ville bara ge mina five cents. =)

    2. Hej, Intressant vinkel. tack för din reflektion.
     Jag fick läsa din kommentar tre gånger – först blev jag förargad och satt på plats och sedan kände jag att du har en poäng med det du skriver.

     Men jag tror du missförstår vad jag menar med “privata slöscrollandet” – jag kanske uttryckte mig klumpigt. Detta är då jag blir sittande med telefonen i handen och glor en halvtimme fast jag egentligen borde göra något helt annat.
     Jag vill själv ha kontroll, välja mina stunder och känna att jag uppskattar och blir inspirerad av scrollandet (inte dränerad) och jag tänker att det är många med mig som känner likadant. Hitta en balans. Oavsett om de jobbar med detta eller ej 😉

     “Ungefär som att sälja onyttig mat men inte själv äta den😉” vill jag inte hålla med om. Jag scrollar för fullt men väljer medvetet att lägga undan telefonen då och då eftersom den verkligen kliar i fickan annars.

     Jag känner att vi är många som vill leva ett mer autentiskt liv, lägga telefonen i hallen då man kommer hem och välja bort att dela för att upplevelsen känns mycket mer positiv utan telefonen i handen. Jag försöker finna en balans i detta.

     ha det fint.

 29. salut, kristin 😉

  when I read your blog, it feels a bit like seeing an old friend. it is cosy, and familiar, warm and inspiring. I love to see your home and your garden, I love to follow your thoughts. oh, and your holidays! and the fgl-store!
  sometimes it is about beauty and externalities – but it is deep and soulful at the same time <3
  when I scroll through instagram, it is quick and maybe a bit more on the surface.
  when I read a blog, I love to take my time and enjoy. like reading a book, having a cup of tee.
  youtube is fine to watch- but as I do not understand swedish, it is a bit more difficult 😀
  (maybe I should learn it??)

  I haven´t paid much attention to the comment-field so far. maybe I should change that habit?

  thank you so much for inspiring me every day!
  puss och kram from austri 🙂

  1. Hi Sabine,
   Your comment made me really happy. I’m so glad you found my blog – but I’m sorry – my english is awful so there is no way it would work on Youtube, hahaha…
   Thanks for feedback. Much love Kristin

Kommentarer stängda