Inget gör mig mer frustrerad än att behöva lägga ännu en helg på att få bukt med feber och täta bihålor i liggläge.
Ända mysiga är att jag får sällskap av lillebror som också är sjuk och Boris som värmer fötterna.
Ghaaa, jag som vill jobba, städa, träna, vandra, bada och göra allt annat som jag halkat efter med på grund av sjukdom och resa. Fattar inte hur jag kan bli så sjuk  två gånger samma månad – min kropp verkar vara minst sagt ur balans. Ramlade ur mina matrutiner i Frankrike och det kanske påverkade mig mer än man kan tro – och så kyla och stress på det…Skit samma, saker och ting blir sällan som man tänkt sig så det är bara att gilla läget.

Solen lyser in och jag tänker på min trädgård. Är jag sugen i år?
Har inte ens behövt ställa mig denna fråga tidigare för trädgården har varit en sådan stor del av mitt liv tidigare men något hände ju förra året – jag kände bara press och tyckte det var jobbigt. Det var inte avkopplande och lustfyllt längre helt enkelt. Jag hade blandat in mitt arbete för mycket i livet ute i trädgården så helt plötsligt hade jag kapat av det benet som gav mig så mycket läkning och återhämtning. Det var klantigt och helt omedvetet – jag brukar ju fota och skriva om det mesta i mitt liv för bloggen  och det funkar fint tycker jag men när det blev både bok och andra måsten med trädgården så kände jag bara för att gå ut och vandra i skogen istället…
Jag drog det för långt helt enkelt.

Well, lesson learned.
Nu gör vi om och gör rätt.
Känner jag lite pirr ändå – jamen, det gör jag nog.

Ja, se. Där står ju en tom vas som nehöver fyllas med blommor så redan här har jag min målbild. Först påskliljor och tulpanerna, sedan äppelblom, därefter alla sommarblommor och sist ut alla dessa fantastiska buketter med dahlior och spröda rosenskäror. Längtar!
Kan redan nu känna värmen i magen efter stunderna med grannen Bengt över muren – då vi byter plantor med varandra. Jag får chili och tomat och han får olika sommarblommor jag drivit upp. Han blir lika överraskad varje gång för jag är kass på att märka upp plantorna men han å sin sida har skrivit namnen på tomaterna i sin skrivare och klistrat med fin genomskinlig tejp på varenda lite plantlåda.
I år ska jag göra ett bättre stöd för luktärtorna och ta ner blomsterportalen. Jag ska så fänkål och sätta mängder av solrosor.

Har du trädgårdslängt du också?

Kommentarer till “I liggläge igen

 1. Skulle så gärna vilja känna trädgårdspepp men har totalt tappat sugen. Inget växer och blir fint i vår trädgård, allt vissnar och dör fastän jag tycker att vi vattnar och pysslar om =( Börjar undra om det vilar en växtförbannelse över tomten…

 2. Jeg ble inspirert av å lese boken din ❤️🌸🌸 så ja jeg skal prøve meg på blomster 🌸 og litt grønnsaker 🥬🍅

 3. Samma här SJUK på ett sätt jag aldrig varit förut & första gången det sätter sig i bihålorna. Nässkölj räddade mig & det är ngt jag fortsätter med. Det ska tydligen också vara fantastiskt när pollen kommer☺️

 4. Noll trädgårds längtan. Har aldrig haft och kommer nog aldrig få. Jag vill inte ha mer måsten i mitt liv eller saker att se efter snarare färre.

 5. Trädgård och bihålor!
  Känner suget att ”snart” få se tulpanlökarna skjuta ur jorden. Gäller att vara där med nät i tid, så inte rådjuren hinner mumsa upp dem.
  I övrigt inget. Tänker inte så några frön utan njuta av det som finns permanent i min trädgård i år. Riktigt skönt och stressfritt!

  Bihålor. Som drabbad hela mitt vuxna liv har jag kommit fram till (precis som en tidigare kommentator) att nässkölj och Nasonex morgon och kväll är det bästa.

 6. Åh vilken otur att bli sjuk två gånger så tätt! Krya på dig! Har undrat (och googlat) över den där mobilen av två mässingringar med en liten kula – finns den att köpa någonstans? Tycker det lilla bordet med tavla o mobil till är så fint!

 7. Jag vill ge dig lite tips när det gäller dina bihålor. Prova Nasaline nässkölj från apoteket. Detta är jätte viktigt. Jag tror att en läkare på Karolinska har forskat om detta. Prova även Nasonex morgon och kväll. Det här med bihålorna kan vara ett underliggande problem och det är kanske därför du blir sjuk igen. Krya på dig!

 8. Jag känner igen mig i att ha ”bränt ut mig” lite i trädgården. Försöker börja där lusten finns, i en gurkgardin än så länge. Är vasen nyinköpt eller vintage?

Kommentarer stängda