Det är söndag och mina pelargoner behöver en frisering. Det går inte för jag är ordinerad vila så när jag smyger runt med kameran denna eftermiddag så blir jag strängt och bestämt tillsagd att gå tillbaka till soffan för att bli servad med te och apelsiner istället. Nu har denna vänliga själ även hällt upp ett bad till mig så kanske kan jag gå in i vecka fem med lite mer styrka efter denna omsorgsfulla omvårdnad..

Titta på stackarna. Men ändå fint när växter får växa så här vilt och spretigt tycker jag. Blir som en extra gardin här i fönstret. Men snart ska jag beskära, ta sticklingar, ge ny jord och näring samt bära upp alla vinterförvarade pelargoner från källaren.

Har ni någon bra serie att tipsa mig om?
Har tittat på RITA i flera säsonger nu men tröttnat. Försöker jobba minimalt och har ingen ro till att läsa. Filmer känns också långrandiga. En ny serie vore perfekt!

Kan vi prata lite om podden förresten?
Jag har ju startat en tillsammans med min vän Marina som har Strömma Farmlodge och Sonjas Veranda i Varberg. Vi är båda egna företagare som driver destinationer lokalt och har sociala medier som vår främsta plattform i kommunikation. Marina är den jag kan vara helt transparent med när det kommer till  företagande – kring framgång och motgång, ekonomi, utmaningar och svårigheter, lyckopirr, sårbarhet, oro och allt som kommer till med entreprenörskapet.

Vi har länge pratat om att driva en podd ihop men jag har inte känt mig redo för detta forum tidigare. Men nu så – 2023 är Kaninens år och det är dags att vara kreativ och utmana sig känner jag. Vi har startat Marina & Krickelins PODCAST och redan nu finns det två avsnitt ute att lyssna på. Är du en av dem som redan lyssnat så tar jag tacksamt emot feedback för att vi ska kunna bli bättre och utveckla oss. Skriv gärna både ris och ros bland kommentarerna. Vår podd handlar om entreprenörskap, kreativt skapande och livet på västkusten – tanken är att den ska vara sårbar, personlig, rolig och full av våra erfarenheter och tankar om både det lilla och det stora.

LYSSNA HÄR  >>

Imorgon ska vi spela in vårt tredje avsnitt så nu måste jag bli frisk – så pepp på att ta tag i nästa vecka och kamma tillbaka till träningen igen.

Kommentarer till “Pelargoner, podcast och tips på serier.

 1. Hejsan Kristin och tack för din trevliga blogg. Kan du tänka dig att berätta var din fantastiska bordslampa kommer ifrån. Den är så fin!

 2. Tips på serier:
  White lotus (väldigt skruvad och rolig, särskilt säsong 2)
  Gomorrah (handlar om maffian i Neapel. Väldigt spännande men rå)

 3. Krya på dej! Har själv varit sjuk i 9 dagar nu så har matat lite serier som jag kan tipsa om 😉.
  1. Carmen curles-danskt 60-tal och skitsnyggt! SVT
  2. Somebody somewere HBO. Rå, rolig, sorglig. Mycket bra!
  3. The playlist. (Om Spotify) helt okej och skönt med en mini serie ibland.

 4. Godless och Damnation (modern Western Netflix)
  Black Spot och Skogen (Netflix)
  Händelser vid vatten (SVT)

 5. Hello <3 I've found your profile on IG but just now discovered you also have a blog! And my computer manages to translate it to polish quite good as well ;D That really made my day, as I love reading posts, having it slowly, with story, on diferent platform than Social Media, which are really stealing my attencion too much. I definately will be returning quite often to catch up on all the stories. It is really beautiful what you'redoing here <3

  (Don't tell my boss that I've just read like 20 posts in my work time… ups ;D)

  Best regards from Poland!

 6. Serietips;
  “Only murders in the building”. Kul och lite oväntad historia.
  Antar att du sett “Lupin” men annars är den ju riktigt bra. Om inte annat för franskan 😊
  Hoppas du piggar på dig snabbt.

 7. Lyssnat på första avsnittet än så länge. Lite kritik kommer här (i all välmening), upplever avsnittet lite flamsigt och ofokuserat (vilket blir lite “jobbigt” att lyssna på i längden). Förstår att det inte är lätt i början och det är lite pirrigt och nervöst. Men jag vill gärna lyssna vidare och vill att ni ska bli bättre. Lycka till:)

  1. Ja, tänk så olika man kan uppfatta samma sak. Själv fick jag energi av att lyssna och log i en hel timma.

 8. De voksnes løgnaktige liv (The Lying Life of Adults)
  The White Lotus

  Masse god bedring <3

 9. Svårt att tipsa det är ju väldigt personligt vad man gillar… men jag tittar just nu på “Your Honor” på HBO. Den griper tag och är spännande (och obehaglig), väldigt bra skådisar och bra manus! Viktigt för mig. Thriller/ drama om far och son, moral och relationer i New Orleans. Ge den ett avsnitt iaf 💛

 10. Åhh, jag skulle vilja höra om era tankar och hur ni resonerade innan ni “hoppade ut” och blev egenföretagare. Körde ni lite vid sidan om först eller satsade ni direkt? Om tankarna att våga göra det. Hade ni varann redan då eller hittade ni varann längs vägen?
  Funderar själv på att göra något “vid sidan om” med mitt målande, men behöver en liten push. Tänker att jag kanske också skulle skaffa mig en Marina att bolla med.

 11. The Split -SVT play
  Yellowstone
  Är de senaste två vi sett här hemma. Såååå bra. Krya krya

Kommentarer stängda