Hår – och hudvårdsrutiner

(inlägget innehåller affiliatelänkar)

Här kommer ett inlägg om hår och hudvård – så himla tråkigt tyckte jag för ett tag sedan. Gjorde typ ont när jag skulle köpa ny ansiktskräm eller en ny mascara. Ohyggligt ointressant.

Men så började håret gå av i höstas. Och min hud blev bara sämre och sämre. Kolla på bilden ovan – hela skalpen har liksom gått av och håret är halva längden där och superslitet. Mamma tror att det är för att jag byter frisörer så ofta. Frisörerna tror att jag skadat håret med någon plattång. När jag googlar så kan man också få skört hår om man befinner sig i stress… Året har ju varit ganska så tungt, minst sagt.

I alla fall. Dessa produkter använder jag nu regelbundet tillsammans med en bra inpackning som jag ej fick med på bild. Nedan länkar är affiliatelänkar/köplänkar.

Det är schampoo och olja från Olaplex – dessa ska vara riktigt vårdande enligt många frisörer. Den innehåller olaplex egen molekyl som sägs sammanlänka svavelbindningar, detta för att sammanlänka bindningar som slits dagligen vid t.ex kamning, solljus och när man under natten gnider håret mot kudden. Jag vet inte vad svavelbildningar i håret är men har i alla fall fått massa rekommendationer. Superdrygt också. Har funkat bra och det känns som om håret blir bättre. Låter håret vila från plattång och låter det sjävtorka ofta. Tvättar håret max två gånger i veckan och handukstorkar försiktigt.

Sen har jag ett serum från Kerastase som vårdar mycket skadat hår. Det blir som att man lägger på en skön kräm i håret – den är inte fet eller klibbig utan känns väldigt lätt och doftar ljuvligt.

Så till huden då.

Det är en djungel där ute. Har ingen aning vad jag ska välja och panikköper ofta något på apoteket då mitt gamla tagit slut.
Efter att ha läst Sofia Woods inlägg om hudvård  (del 1 , del 2) noggrant så valde jag några aktiva krämer hon rekommenderade – klickade hem då de hade kampanj på dessa grejer. Kände mig sjukt orimlig som köpte så dyra grejer för att smeta på huden men intalade mig att det var en försenad 40 års present till mig själv.

Om jag märkt någon skillnad efter ha använt i två månader? Jo, stor faktiskt. Huden mår så mycket bättre, har fått en spänst, mjukhet och en lyster jag tidigare saknat. Inbillning?
Kanske, ingen aning – men det får mig att bli stolt över att jag tar hand om min kropp både på insidan och utsidan.

Dessa har jag nu  i skåpet där hemma tillsammans med en bra aniktsrengöring, ansiktstvätt och två olika masker jag varierar mellan.

Beauté Pacifique – Super3 Booster
Weleda Skin Food  – Body Butter 

 

Jag har också börjat stoppa i mig MSM-pulver. Det sägs göra naglar & hår starkare.
Googlat —> Eftersom det utgör en viktig byggsten för dessa vävnader kan näringstillskott med MSM hjälpa vid bland annat ledproblem, värk, inflammation, eksem, torr och kliande hud samt vid håravfall, försämrad hårkvalitet och sköra naglar.

Gör den här ingefärsshoten och blandar i pulvret.
Receptet fick jag av Anna och det lyder.

1 liter Ingefärsshot

* 300 g färsk ingefära

* 1 l vatten

* ½ dl honung

* 2 st citroner

* 1 st chili 

* Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. 

* Värm upp (aldrig över 60 grader då försvinner allt nyttigt, använd termometer) i 20 minuter. Jag brukar lägga i chili redan här – starkt & bra för förbränningen! 

* Sila av ingefäran (använder en potatispress och kramar hårt så att allt kommer med) och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)

* Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska. Peta ner chilin i flaskan så blir det vackert!

* Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.

* 1 shot om dagen + kalla bad bästa tipset för frisk vinter!

 

Kommentarer till “Hår – och hudvårdsrutiner

 1. tack för ett bra recept – och en fin blogg! Jag har kommit över ett par kilo bergamotter så gjorde shotten på dem (och en halv habanero). Fruktigt och hett blev det 🙂 Har även inspirerad av dig testat att vrida duschen till det kallaste ibland. Uppfriskande!

 2. Har använt aleppo tvål i närmare ett år och är supernöjd. Min frisör som jag gått hos många år sa att jag fått hår som en 10 åring. Alltså lika oförstört som ett barns. Kan verkligen rekommendera, finns massor med bra information på Kemikalieklok.

 3. Har du möjligen behandlat ditt hår mot löss nyligen? Jag och dottern (10 år) har tyvärr varit tvungna att använda lusmedel flera gånger under hösten och nu börjar det plötsligt gå av….

 4. Tack för ditt fina inlägg. Mycket bra tips. Ont i leder, hår som blivit sämre efter stress och graviditeter. Jag beställer msm pulver direkt😃

 5. Vilket fint inlägg, och bra tips. Precis samma sak hände mig med håret. Hade extensions som helt plötsligt bara rasade av, och till min stora skräck hade jag bara trasigt hår kvar på höger sida. Det hände efter att mitt barn farit väldigt illa under en längre tid, den maktlösheten tär mera än man förstår. Just när allt började ordna upp sig kom det ikapp. Jag gjorde en hårmineralanalys för att få koll på näringsobalanser i kroppen, och fick bra vägledning till vilka kosttillskott som behövdes. Kombinerat med träning och bra mat har det gjort underverk. Önskar dig ett varmt och fint 2020, följer ditt skapande med stor glädje. <3

  1. Åh, då sitter vi lite i samma sits. Helt plötsligt gick allt av i tussar liksom. Fasen också. Försöker leva så lugnt och hälsosamt som möjligt för att kroppen ska må bra nu. Vilka kosttillskott saknade du?
   kram

   1. Tror att man blir mer sårbar med tiden också för alla former av stress och “slarv” med hälsan. Så klokt att du tar hand om dig, håret kommer igen! Jag trivs som tur är med lite kortare hår, men det får gärna bli lite tjockare… Jag hade för högt kalcium och behövde balansera med zink, selen, magnesium, E- och B-vitamin.

 6. Msm har jag aldrig testat men hört mycket bra om! Kanske dags att testa!
  Annars vill jag tipsa om Bare Origin ansiktsolja! Den är fantastisk och verkligen det ENDA jag behöver! Jag som använt så många serum och krämer i så många år, och de har också funkat jättebra! Men efter cellgifter och strålning blev hela jag fruktansvärt uttorkad. Testade Bare Origin och den gjorde jobbet ( t o m ännu bättre) som alla de produkter jag tidigare haft! SÅ nöjd!Och behöver inte en lika stor necessär, längre 😂

  1. Men vad kul – det är precis den vi har hos FGL – kika in där, de är på rea just nu ju 🙂

 7. Alltid kul att läsa om hår och hudvårdsrutiner😊
  Jag har själv oxå slitet hår så vill ge dig två tips som hjälpt mig.
  Hårsnoddar kan vara ett problem, om man har håret i tofs ofta och på samma ställe. Sliter ju på håret mitt bak bland annat.
  Att använda värmeskydd innan plattång /locktång. Jag har ett superbra från Unite (bästa märket f ö!) i sprayform. Spraya på innan plattning.
  Kram och hoppas att ni har en fin och vilsam resa❤

Kommentarer stängda