office2017_Kristin_Lagerqvist-2

Jag funderade lite på utgifterna gällande inredning och såg med granskande ögon på min egen konsumtion för hemmet det senaste året.

Jag tänker att det är klokt att investera hållbart i möbler med bra kvalité, som stilmässigt också håller i många år och sedan låta nästa generation ta över dem. Men att köpa en stol för 10 000 kronor får naturligtvis många att bli kräkfärdiga. Man har olika förutsättningar ekonomiskt och olika prioriteringar i livet såklart. Det behöver ju inte betyda att man inte vill inreda tjusigt.
Fast med de medel man kan och har då givetvis.

Min blick föll in på kontoret och jag konstaterade att detta rum har minimalt med nyproducerade möbler och har heller inte gjort hål i planboken. Förutom min jobbdator samt en lampa som kostar en slant så är detta ett bra exempel på budgetinredning.

Ovan stilleben är inte köpt i en butik på Magasinsgatan. Max 60kr på en av stans loppisar och några kvistar jag plockade en höst.

office22017_Kristin_Lagerqvist

Vi fortsätter tycker jag.
Skrivbordet har jag lånat av Marina, hon köpte ett dödsbo för några kronor förra året. Stolen och byrån är från stadens loppis. Jag kanske har lagt 350 kronor för båda. Alla tavlor och ramar är second hand, 150 kronor totalt kan jag tro. Matta från Ellos. Kommer inte ihåg, för jag finner den inte nu, men den kostade under 500 kronor.

office2017_Kristin_Lagerqvist-3

Böcker kan man också köpa i mängder i second hand butiker. Böcker, konst och småpryttlar i en enda röra är väldigt härligt i inredning tycker jag.
Bokhyllorna är platsbyggda och var här då vi flyttade in. Tror att det är Billy, från IKEA, som är stommen faktiskt.

office2017_Kristin_Lagerqvist-7

Soffan fann jag på Blocket för 500 kronor. Den har hängt med oss i snart tio år…
Lampan är lite bucklig och rostig. Kikar man noggrant så är sladden faktiskt rätt ful men det gör inte så mycket då den blir fin bland de andra grejerna. Lampan kan max ha kostat 50 kronor och det lilla bordet bar jag med mig från en vind efter ett vänligt erbjudande.

office2017_Kristin_Lagerqvist-4

Att flytta runt små fina saker som souvenirer från resor är mitt bästa. Istället för att gå och köpa nytt så kan man testa med att byta rum på små dekorationer och kuddar.

office2017_Kristin_Lagerqvist-5

Sticklingar gör att jag slipper köpa nya gröna växter. Det går att ta sticklingar på de flesta faktiskt… Testa!
Ta hemma hos släktingar och vänner också vetja.

office2017_Kristin_Lagerqvist

Lampan är en Flower Pot från Verner Panton, kostar en slant i och för sig. Krukan är en gåva.
Visst är möblemanget väldigt prisvärt?
Har man en peng över så kanske man kan lägga den på att sätta upp sin favorittapet istället. Här har jag Dancing Crane.

Ha en fin dag nu.