Jag tänker mycket på det nya stället i Frankrike just nu. Drömmer mig bort från regniga mörka januaridagar i Sverige och till en liten by där detta står och väntar på mig.

Det här är ett foto från vardagsrummet och jag minns att jag upplevde det större – men här ser det faktiskt ganska litet ut. Beror kanske på hur man möblerar – jag funderar på att ta med en soffa i linnetyg, en jag redan har här hemma. Den kan kanske stå framför den öppna spisen i detta rum? Jag måste dit och mäta så jag inte spinner loss helt fel i huvudet. Väggen har riktigt gamla väggmålningar som är framskrapade –  det är fint men för att det inte ska se ut som en tapetserad fondvägg så får jag nog måla de andra väggarna med en levande kalkfärg som är i liknande nyans.
Jag tycker verkligen om hur den förra ägaren placerat konst på väggarna – de sitter lite otippat här och där.

Om jag sparat ner en mängd inspiration? Ja, det kan ni ge er på.
Ska vi kika lite?

Vårt kök ser ut som detta i planlösningen så den här bilden har jag sparat – minus vackra luckor, blandare och marmorbänk då…. Vi har redan nu tittat på rostfria vitvaror och kommer förmodligen bara byta dessa och göra någon budgetlösning på kulörer, bänkskiva och hyllor till att börja med. Vi ska dock försöka bygga ett skafferi i en vägg som är under trappen up på andra våning – då kommer vi ha dubbeldörrar som man öppnar upp. Likt nedan bild.

Här inne kommer vi behöva ställa matvaror men det är möjligt att man kan fylla upp med vacker keramik, fina flaskor och glas också. Jag tänker att jag målar det i någon färg – gul eller grön. Beror på vad vi landar i för färger på övriga kök.

Jag älskar verkligen när konst sitter lite otippat – som här hos @freddiepalmstjerna

Eller som här då @mimithor bodde över i Venedig.

Kanske någon väggmålning i hallen. Förmodligen inte så färgglad dock – mer nertonat och kanske lite mer Sara Bergman stil.

Rustikt och oängsligt är två av ledorden. Jag ska leta gamla olika stolar på antikmarknader till vårt matbord i köket.

Badrummet är en utbyggnad på befintligt hus och i 80-talsstil. Undrar om de hade utedass innan de fixade detta…?
Huset är ett gammalt vineri så i källaren finns ekfaten för vinjäsning kvar, våningen ovan är alla sovrum, kök, badrum och allrum, går man en trappa upp finns det ytterligare två rum men där finns ingen el ännu.
Drömmen är att skapa ett liknande badrum – badkar, tunga gardiner, rustikt kakel i jordnära kulörer och konst på väggarna. Kanske bygga en studio i källaren…
I trädgården ska vi bygga ett kök och en utedusch – ett långbord ska stå centrerat på en grusad uteplats med ljusslingor hängandes mellan träden och entrén.

Fortsättning följer.

Bildkälla : 2.   3.  4  5.     6.  7.   8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Inspiration inför flytten i Frankrike

  1. Så underbart och spännande och ja helt otroligt roligt det ska bli att följa detta!!
    Älskar din stil och inredning, så glad att du ofta går mot strömmen och gör din egen grej!
    Tack!!❤️