Instagram är verkligen ett fantastiskt forum med mängder av kreativitet, kloka ord och inspiration. Så roligt att kika in på dem man följer via Insta-stories nu också. Där får man ta del av en mysig vardag på ett helt annat sätt än i den vanliga feeden.
Jag startade denna vecka med att konstatera att jag nu hade 45 000 följare på Instagram. Ett smått hisnande antal faktiskt då jag inser att det är fler än vad som får plats på Ullevi under ett fullsatt sportevenemang. Kul!
Du finner mig på @krickelin

Jag själv följer några riktiga stjärnor på Instagram som jag gärna vill dela med mig av.

@myfeldt är den mest inspirerande tjejen i mitt feed just nu. Hon skrev något så otaligt starkt om sin doser häromdagen, bjuder alltid upp till små filmer med dans och bakar dessutom de godaste bakverk. (antar jag… de ser sjukt smarriga ut i min lilla ruta i alla fall.) Måste åka till Feldts Bröd & Konfekt i Halmstad inom kort!

“När bebisen kom, så sa alla, glöm inte mössan, gå till BVC på varenda besök, börja med smakportioner vid fyra månader, gör inte så men gör gärna så… Men ingen sa, hej du har blivit förälder, du har precis fått den finaste och svåraste uppgiften i hela ditt liv, du skall fostra dina barn, i och för sig i ett väldigt bra land, långt borta från krig och svält, men ändå. Du skall fostra dina barn, i livet, genom gemenskap och utanförskap, i varma vindar och kalla stormar, i en värld där allt känns fint och tryggt med kamrater, fast i nästa sekund så flyger kränkningarna över skolgården, barn som kallar varandra för hora och säger att de skall slå ihjäl varandra. Man skall få dem att känna sig starka när de känner sig svaga och få dem att vilja stå stolta när de vill ligga. Jag vill att de skall se världen med öppna ögon och hjärtan, att dessa barnen skall vara generationen som sätter stopp för allt hat, all rasism och kränkningar mot andra människor, att de skall växa upp och bli starkare och modigare, klokare och öppnare mot varandra än sina föräldrar och deras. Jag vill ge barnen en styrka fast med all kärlek jag har, jag vill att de skall förstå, att de är värda allt, vem än som säger annat, att de kan allt, även fast ingen tror på dem. Jag vill att de aldrig skall ta åt sig, när backstabbers kommer och hugger dem i ryggen när de minst anar. Jag tror, att ingen kan få för mycket kärlek, att man aldrig kan prata för mycket med dem. Hon börjar bli stor nu, vår äldsta, det skrämmer skiten ur mig, det är så stort, att få vara en del av hennes liv, veta att val jag gör och hur jag pratar med henne, kommer påverka henne genom livet. Jag kör på öppet hjärta…och så dansar vi, vi vågar det, för vi är modiga och bryr oss inte…vad andra tycker om oss. Eller hon gör det, oftare…orden tränger in lättare ju äldre de blir, jag vill vända det. Jag säger som Lykke säger när hon sjunger Laleh “jag skall aldrig ta skit igen, jag skall bara vara mig själv” Vi dansar i bageriet, för det är också ett ansvar jag har, att göra det jag tror på, inte bara för henne, men också för mig och för vår fina lilla stora planet som är trasig. Jag vill, stort, vaknar med dom orden.” My Feldt

 

En av de mest inspirerande kvinnorna i Sverige tycker jag @MarieOlssonNylander är. Hennes feed är fullt av vackra miljöer, varma känslor och kloka ord. Marie är också en mycket duktig stylist och stor förebild i branschen.

“En arbetskollega sa till mig en gång – Du ska inte umgås med människor som ger dig dåligt samvete… Dessa ord var så viktiga för mig att höra där & då. Jag som alltid ville säga Ja … för att sedan ångra mig… Jag som ville göra andra glada medans jag inte förstod varför jag själv bara blev mer o mer sorgsen. Jag som alltid ville hjälpa … men Det slutade oftast med att människor blev besvikna på mig. Jag hann inte hjälpa alla och allra minst mig själv. Idag vet jag svaren på allt det där. Det är en gåva att vara högkänslig. Det är ett helvete. Jag vet inget annat och Ni som inte är som mig – Ni vet heller inget annat. Det är tur att vi alla sorters människor finns, för tänk så trist det hade varit annars! Supertrist!!!” Marie Olsson Nylander

Min vän Minna på @oddlovin bjuder alltid på de mest stämningsfulla bilderna från hennes vardag. Otroligt vackert och äkta. Här är det bilderna som får tala men klickar du dig in på hennes blogg så kan du också ta del av vackra texter som tar tag och berör.

“Han snor runt till mage och somnar om, jag beundrar hur sömnens tyngd krusat håret i hans nacke.
Alltings spår berör mig.
Jag studerar de fina linjerna runt mina ögon, hur de letar sig längre ut mot mina tinningar för var gång då jag ler eller gråter.
Han som sällan talar om ytor säger vid två olika tillfällen att det är vackert.
Han säger jag älskar dig en kväll då allt är nedsläckt. Jag hör det långt innan på hans andning.
Jag tror inte att han egentligen har något pulserande behov att verbalisera de känslorna. Kanske är det för min skull. På deras exsistens har jag dock aldrig tvivlat.

Jag svarar inte.
Blir i tystnaden.

I de ljudlösa vågor som drar genom mörkret, oss emellan.
Det är av vikt att inte tolka allting som en fråga.” Minna

Har du någon favorit på Instagram? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedan.