Dags att bjuda på veckans söndagsintervju.

Den här veckan är det Linda Alfvegren som är min gäst.
Linda har alltid ett leende på läpparna och ett väldigt varmt hjärta.
Hon är en av Sveriges absolut bästa fotografer och är alltså en stor förebild för mig. Ibland kan jag nog faktiskt också kalla henne mentor för är det någon jag ringer när jag behöver råd inom jobbet så är det alltid Linda. Jag har till och med skickat iväg bildfiler i ren panik och bett om hjälp när jag själv känt att jag misslyckats. Linda stöttar alltid och strösslar med beröm när man behöver det som mest. Linda och jag möts i branschen men även privat ibland eftersom hennes familj semesterar i Varberg då och då.
Är så himla glad att våra vägar korsats.

Vad äter du helst?
Godis.

Ok, men vad äter du inte?
Jag försöker att välja bort mat som inte är ekologisk.

Vad brinner du för?
Befinna mig runt om dem jag älskar. Mitt jobb. Kreativiteten. Nya möten och att ständigt känna att man utvecklas. Och att inspirera andra.

Vart reser du helst och varför?
Det är ständigt varierande slutdestination. Allt handlar om inspiration och ljus. Hela vintern har jag gått och drömt om att hyra hus i Topanga och kunna fotografera utan att ständigt behöva oroa sig över om det överhuvudtaget finns något ljus. Både mitt jobb och jag själv överlever inte utan ljuset… Den här vintern har varit alldeles för mörk och lång. Så fantastiskt att våren äntligen är här! Men nu vill jag åka till London och inpireras utav allt där. Men ärligt, så är jag helst hemma…

Vad läser du?
Tidningar. Biografier. Böcker om Marie-Louise Ekman, Bruce Springsteen och Anjelica Huston väntar på att bli lästa…Gärna böcker om kreativa inspirerande personer som har levt mer och längre än mig. Men ärligt så har böckerna legat bredvid min säng och mest samlat damm…. Så fort jag lägger mig på kudden så somnar jag… Önskar att jag läste mer men jag ser på bilder mer än jag läser ord…..Men kanske i sommar!

Vad lyssnar du på?
P3, First Aid Kit. Min kille, Hans, har passionerat samlat vinylskivor dom senaste åren så det blir mycket ofiviligt lyssnande på bland annat tysk krautrock.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?
Beställ världens mest inspirerande tidning TWWP!
Nej skämt och sido…
Säg hej till folk och le. Var snäll. Gör vi det så kommer vi att förändra världen ihop. 🙂

En viktig rutin för dig?
Gör kvitton i tid. Så trist. Men viktigt.

Du är en av mina största inspirationskällor när det kommer till fotografi. Berätta – vad inspirerar dig och vad går du igång på i ditt arbete som fotograf?
Tack Kristin! Detsamma!!
Bilder och tidningar. Möten med människor. Nya miljöer. Tröttnar aldrig!
Ser allt i bilder. Jag är så fantastiskt tacksam för att det är så. Jag inpireras även utav nytänkande fotografer som dig och Emma Svensson tex. Som väljer att gå sina egna vägar. Ni är förebilder för mig och många andra. Sen älskar jag ju Bruce Weber och Juergen Teller, har alltid gjort. Det finns så mycket att inpireras utav.
Ett plagg till exempel! Listan tar aldrig slut… Jag och min kille var och såg Neil Young i Dahlhalla en varm sommarkväll förra juni. Magiskt! Så inspirerande på så många sätt. Som sagt, listan kan göras lång.
Sen den största inspirationen av allt just nu – TWWP, vi är fyra kreatörer som jobbar ihop och skapar ihop.
Det är magiskt att jobba i grupp på det sättet.

Slutligen – Vad drömmer du om just nu?
Att åka ut till vårat nya landställe och prova mig på att plantera Dahlior!
Å Topanga….hahahaha

Tusen tack bästa Linda! 

Du kan hitta Linda här  eller på @lindaaphotography
Du kan även köpa Lindas vackra fotokonst här.
Tycker också att du ska klicka hem dig ett ex av magasinet The Way We Play där Linda tagit nästan alla bilder. Riv ut och rama in någon sida eller ha den på soffbordet som vilken läcker coffee-table book som helst. Heja Linda!