Nu är det äntligen dags att berätta.
Kanske har ni till och med anat och märkt att jag haft fokus på något vid sidan om?

Tidigt i våras tog ett bokförlag kontakt med mig och frågade om jag vill skapa en bok ihop med dem.
-Jösses – redan! tänkte jag. Under flera år har jag velat skriva en bok om våld och missbruk. Jag tänkte att jag skulle leta bokförlag när jag kände mig redo och tiden var inne.
Om den tiden någonsin kommer – det vet man inte.

Men ja, såklart jag ville göra en bok med dem men jag var bara tvungen att fundera på vad den skulle innehålla. Jag känner mig inte speciellt bra på något faktiskt men jag grejar ju sannerligen med mycket och har många intressen som gör att livet blir lite mjukare i kanterna. Trädgård är en av dem. Kalla bad är en annan. Under de senaste åren har jag också börjat intressera mig för livet under havet och lärt mig mycket om te. Jag har ju också lyckats genomföra en dröm – jag skapade en keramikverkstad i trädgården även fast jag inte har en aning om vad jag sysslar med.
Men med nyfikenhet, kreativitet och en stor dos prestigelöshet (är det ens ett ord?) så har jag många bollar i luften och kan lite om mycket.

Så faktum är att jag har ägnat tiden här nere i Frankrike åt mer än antikmarknader, crêpes, promenader och ost.

Jag skriver en bok! Och jag har fotat  till den hela sommaren lång….

Livet är skört – fullt av ovälkomna överraskningar och smärta. Vi går i genom sjukdomar, utbrändhet, skilsmässor, förlorar dem vi älskar och oroar oss för våra fina ungar.
Min bok kommer ju inte handla om detta – men den kommer däremot handla om hur man kan komma vidare i livet genom och efter svårigheter – hur man finner livskraft och glädje i den läkande gröna trädgården, genom att kallbada, sätta händerna i leran eller skapa små enkla ritualer i vardagen. 

Nu sitter jag i bilen hem från Frankrike, och har skrivit de sista raderna, satt punkt och skickat in till mitt bokförlag, grymma The Book Affair – nu är det redaktörens jobb att ta vid och någon gång där på vårkanten, då det kliar i de gröna fingrarna och kallbaden fortfarande är ljuvliga – ja, då finner du min bok i bokhandeln. 

Håll utkik för inom kort kommer jag kunna visa mitt omslag!
OCH så kommer jag kunna erbjuda er att förhandsboka signerade exemplar av boken! Jag är så spänd på vad ni ska tycka!

Önskar er en riktigt fin dag

Kommentarer till “Jag skriver en bok!

  1. Åh vad fint. Man bara vet direkt att detta blir riktigt riktigt bra. Och jo du kan väldigt mycket om minst en sak, nämligen just detta: Att inspirera genom att visa på det vackra runtom oss. Hallå, det är nåt som konstnärer har försökt i alla tider. Och du lyckas. Du är skitbra på nåt som betyder mycket för många. Önskar du får känna det och känna dig stolt. 🙂

  2. Så fint- gratulerer!! Det blir sikkert både veldig givende og vakkert kan jeg tenke meg 🙂

  3. Åh vad roligt!
    Grattis till dig!
    Ser fram emot att få se omslaget och läsa boken sen 🙂

Kommentarer stängda