Jag är själv här hemma några dagar och försöker förvalta tiden på bästa sätt.
Att vara ensam är bland det bästa jag vet – få tänka och göra klart utan att bli avbruten är något jag verkligen behövt det senaste eftersom det varit så intensivt med jobb under sommaren. Fint att resten av familjen kommer iväg på härliga saker och skapar sommarlovsminnen ändå – man måste inte sitta ihop en hel sommar bara för att man är familj. Tänk på det.
Kanske skönt att ge varandra lite space stundtals.

Jag har tillbringat dagarna med kameran här i min trädgård. Från tidig morgon till sen kväll. Någon avstickare till havet har det absolut blivit och en och annan hundpromenad.
Jag har börjat snorkla och utforska livet under ytan – till vad och hur jag kan använda tång.

Allt började med att vi började sälja tångte hos KLco förra året – en lokal tångdykerska vid namn Louise Hay skördade både sockertång och fingertång åt oss. Sedan dess har jag plockat in fler tångprodukter i sortimentet och till slut dök även jag ner under ytan för att lära mig ännu mer. Nu har jag börjat experimentera med dessa godsaker i köket. Hoppas jag kan dela med mig lite av kunskapen till er en dag.

Otroligt spännande och härligt. Önskar det fanns mer tid och det känns faktiskt som att augusti ger mer utrymme för livsnjut och vila. Kanske att jag kan öka takten här på bloggen då också – för jag vill ju såklart kika in och skriva här varje dag.

Igår hängde jag upp vinrankan och stöttade upp tomatplantorna ordentligt. Odlar du tomater?
Har du i så fall toppat av plantan nu och gett all växtkraft till tomaterna som ska mogna?
Lyssnade på podden “Röda Vita Rosen” där Victoria Skoglund och Jenny Strömstedt delar med sig av en mängd bra trädgårdstips.
En varm rekommendation.

Boris håller mig sällskap dessa dagar. Fint.

Han är så himla snäll och lugn. Fast det finns en hund som får honom att bli helt tokig – han blir jättearg och typ aggressiv varenda gång vi träffar honom.
Helt sjukt faktiskt – fattar inte vad som hänt mellan de två.
Han har inga problem med andra hundar – kanske att han vaktar sin gård och skäller lite när en hund i hans storlek går förbi men annars är han jättecool med andra hundar.
Känns jättetråkigt och jag är typ rädd för att stöta på den där hunden på våra promenader eftersom kemin mellan dem är helt fel. Han verkar hata den där hunden och det känns ju mindre bra.

Ni som kan hundar – vad tror ni detta beror på?
Vad kan jag göra?

Ibland beter sig inte hundar och barn som vi förväntar oss och vill att de ska göra. Inte blommor heller.
Man kan verkligen inte ha kontroll på allt utan försöka ha tålamod, visa kärlek och närvaro. Lita på att det mesta löser sig.

Mina morötter till exempel – de blev inget vidare i år. Men fänkål och rödkål var överraskande lätt att odla.

Jag ska så om dill, mangold, spenat och rädisa så jag får en höstskörd.

Nu gullar jag mest med mina dahlior faktiskt – de får både hönsgödsel, tångnäring och nässelvatten av mig denna sommar. Jag hoppas att det ska bli en rik blomning av mina favoriter. Jag tror den här heter Fairway Spur och den ger blommor som är lika stora som mitt huvud. Ganska svårt att ha i buketter ihop med andra blommor men så maffig i egen vas.

Ok, nu ska jag fortsätta här med lite andra grejer innan min familj kör in på uppfarten.

Kommentarer till “Just nu – havet, kameran, hundtankar, trädgården och jag

 1. Hej,
  Angående att Boris hatar den andra hunden. Ja men då är det så.
  Vi människor gillar heller inte allt och alla och får dåliga vibbar av vissa.
  Ta en lov runt så slipper han möta hunden och du slipper bli stressad.
  Just nu känner han av din stress och vill kanske skydda dig då.
  Ta hand om Boris och dig.

 2. Googla “skvallerträning” för hundmöten. Har funkat urbra med vår hund. Eftersom Boris är en Labrador borde det funka toppenbra eftersom man initialt jobbar med godis/köttbulle/korv för att lära in ett beteende.
  Lycka till!

 3. Jag är ju ny hundägare, men jag har också märkt skillnad på hund och hund. De flesta hundmöten går fint, vår valp är nyfiken, men skäller inte och kan gå förbi.
  Sen plötsligt kommer det någon annan hund och han blir alldeles tokig, och jag fattar inte skillnaden 🙈
  Men ngt är det…

 4. Oavsett hur han beter sig så är han humlans fin i alla fall den där Boris! ❤️

   1. Tycker både humlans och himlans fin passar på Boris; humlans fin är faktiskt något jag ska börja använda på något jag tycker är extra fint, så tack för den Sofie!

Kommentarer stängda