tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3271

Igår hade jag en lång dag i Göteborg. Jag började med att fota frukost och boken Vego för alla  Arken Hotel & Art Garden Spa.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3380

Sedan plockade jag ihop mina kameragrejer och begav mig till deras systerhotell som ligger mitt i centrala Göteborg, Hôtel Eggers. Detta hotell genomgår just nu en varsam renovering och det var spännande att springa runt med kameran och se vad som skett under sommaren.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3391

Jag gillar tapetvalet i lobbyn. Tjusigt!

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3428

Hotellchefen, Jessica, visade  mig en tavla som en gäst varit förbi med.
Den porträtterar ett giftermål på Hôtel Eggers. Oklart när men det äger rum i rum 149 och 151 som tidigare var festlokaler på första våning. Kanske för 100 år sedan då… eller ännu tidigare då hotellet är ett av de äldsta i Sverige. Från 1859.

Tycker hotellets historia är väldigt spännande och frågar alltid Jessica (som kan typ allt) om olika saker. Under andra världskriget, sägs det, att Eggers var en viktig mötesplats för agenter och spioner från de krigsförande länderna till exempel. Spännande.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3447

Efter fotografering gick jag vidare till Kalei som jag inte besökt sedan de öppnade upp i nya och större lokaler.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3433

Här satt jag och jobbade ett slag innan min date dök upp.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3431

Den mycket trevliga personalen höll på att fylla nybakta muffins med en lag på citron- och timjan. Ångrar att jag inte smakade. Låter ju hur smaskigt som helst.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3435

Väldigt trevligt ställe där det de använder i matlagning och vardag i köket även används som dekoration bland hyllor och i fönster.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3436

Jag drack cappuccino och åt en kaka.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3439

Mums!

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3440

Konstutställningen som pågick samtidigt i lokalerna  var klockren.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3469

Sedan kom min tjej. Johanna Bradford väntar ju liten och var strålande vacker i den här blå klänningen.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3456

Vi satte oss ute för sensommarvärmen var verkligen skön i Göteborg.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3460

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3462

Jag älskar kaffet de gör på Kalei och beställde in deras rekommenderade kenyanska kaffe med toner av svarta vinbär och grapefrukt. Väldigt gott.

Sedan satt vi och pratade ikapp om viktigheter och vad som komma skall.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3464

Tack och hej Kalei. Kommer snart igen.

tisdag Gothenburg_Kristin__Lagerqvist-3478

Johanna och jag gick vidare för att prova ut de perfekta jeansen till mig och för att köpa en tjusig bukett blomster till henne. En riktigt fin dag i Göteborg. Har längtat efter att komma igång med jobb och möten igen.

Nästa vecka drar jag till Formex förresten i några dagar. Ses vi där?