utdrag_Kristin__Lagerqvist-5559

Sommar möter höst och jag får alltid ett sug efter ensamhet och egentid vid denna tid på året. Jag vill gå själv på skogspromenader, sitta ensam på klipporna med en bok och ta en simtur i havet alldeles allena. Dags att fylla på med rätt fokus och stilla tankarna tänker jag. för att räcka till.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-5615

Kanske borde jag checka in två dygn på loftet i Strömma. Skriva långa texter och läsa i fladdrande ljussken. Än kan det väl inte vara för kallt på nätterna..?

utdrag_Kristin__Lagerqvist-5562

Äta en ensam frukost i stillhet och låta blicken vila på det forsande vattnet utanför Kvarnen. Sedan gå en lång promenad där på landsbygden, hälsa på korna och plocka lite sensommarblomster.
Marina och hennes familj äter kräm på frukostgröten. De har de alltid gjort. Godast är det med körsbärskrämen visst.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-5567

Vi tog de här fotona till boken om Strömma. Det var faktiskt några av de första bilderna vi tog och jag har aldrig visat dem förr. Några i bildserien gestaltas givetvis bland bladen i boken dock.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-5623

Det är speciellt att vara med och göra sin första bok. Så mycket tankar, viljor, drömmar, våndor, fantasier och kreativitet.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-7244

Och sedan koka ihop det. Som att ha ett helt hav fullt av röriga vågor som skummar runt om, det är härligt och skrämmande. Både bär dig och trycker ner. Långt långt ner för att sedan komma upp och kippa efter andan. Och efter ett tag lägger sig alla vågor och det blir alldeles stilla och blankt på vattenytan. Och så står du där med havets vackraste sjöstjärna i dina händer.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-7273

Och den vill du så klart visa för alla du känner. Och alla andra. Visa för hela världen.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-5655

Vår lilla stjärna innehåller både de varm choklad och stora tankar.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-7286

Den innehåller mod och vackra blombuketter.
utdrag_Kristin__Lagerqvist-7314

Starka kvinnor och musik. Något vi håller varmt om hjärtat såklart då det måste vara den bästa kombon.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-7327

Så här ser det ut där inne i skallen ibland. Men tittar du bortom röran så ser du hur vackert där är. Där ligger drömmar, sköna färger och mönster. Kartor över dit man vill resa, familjer, fikastunder, vänskap, recept och allt det där som livet innehåller.

utdrag_Kristin__Lagerqvist-7337

Jag är naturligtvis väldigt stolt över vår bok och nu när sommaren lagt sig ska jag plocka fram den och läsa den från blad till blad igen. Just bara för att den är så himla fin och bra.

(Detta är bilder från vår bok Strömma What’s Your Story.)