Tredje helgen i mars slår äppelblom ut på vårt matbord och det serveras plättar till frukost. Jag lägger en blå duk under mönstrade tallrikar och tänker  att jag blir mer och mer lik min mamma. Kanske kommer jag också inreda hela rum i volangiga Laura Ashley med matchande kuddar och lampskärmar.

Dagen spenderas ute i trädgården och barnen är med tills de tröttnar.

Det är varmt och tiden flyger iväg då jag har händerna i jorden eller klipper vinbärsgrenar och trollhassel. Grannen häller kalk bland sina blommor och över gräsmattan, pratar om PH-värde och sina blommande blåsippor.

Jag kikar över staketet, ber om råd kring mina dahliaknölar och beundrar hans trädgård. Turkost, rött, blått och gult. Älskar denna kreativa trädgård

Tillsammans med mellanbror flyttar vi rabarber, mynta och jordgubb. Ger plats åt en bastu i detta hörn.

Det blir dags för mellanmål och det blir så varmt att mössan åker av och jag somnar bredvid Boris i dagbädden en stund. Bästa stunden på dagen. Kan inte be om mer. Kaffe, vila och gossig hund.

Inne i matrummet hänger nu min Formento + Formento på rätt plats till slut. Jag ska berätta mer om henne strax, får så många frågor.

Vi kan kika in i ett annat hörn av rummet först. En hammare & en hjälpande hand från min man under en sen fredagskväll – så står den plötsligt klar, den nya tavelväggen här hemma.

Tredje helgen i mars visar sig bli fin som tusan. tack.

 

 

Kommentarer till “Klara, färdiga, gå – Nu börjar Trädgårdstider

 1. Åh att få följa din vackra blick och ditt skapande ger mig en stark känsla av liv och tacksamhet över det.

 2. Åh, som jag längtar efter att det ska se ut så där hos oss här i norr också. Här vill inte snön ge vika ännu, men den som väntar på något gott…

 3. Hej Kristin,

  Helt såld på dina snickarbyxor 🙂 så himla fina..
  Vad e det för märke? nåt nytt för i år eller åtmindstånne nåt klassiskt

 4. Åh så trädgårdssugen jag blir! Vill sätta i gång i vår koloniträdgård nu, men det är snö och regn omvartannat här i Uppsala. På söndag kanske…

 5. Och här har snön vräkt ner och blåst rejält har det också så drivorna är höga. Längtar efter takdropp och sol nu.

 6. Hej Kristin å tack för underbara bilder! När man ser dina trädgårdsbilder är det svårt att tro att vi bor i samma land,då stockholmsvädret ännu är Vinter, med regn,snöblandat och hela skalan av grått.

 7. Hej Kristin! Kommande helg väntar en minisemester i Varberg. Var äter vi bäst middag? Fikar bäst? Vad i Varberg ska vi inte missa? Vill du tipsa? Tack för bästa bloggen.

Kommentarer stängda