För ett tag sedan så köpte vi ett gäng gamla äppellådor för att skapa en egen liten köksträdgård.

Samma dag fann jag förodlade grönsaker på stadens torghandel. Persilja, broccoli, svartkål, gräslök och lite annat grönt.

Stella hjälpte mig. Först klippte vi till fiberduk som vi klädde lådorna invändigt med. Sedan hällde vi i jord och planterade våra godsaker.

Jag har köpt lite extra näring att addera med också så jag vattnar med detta då och då.

Lätt som en plätt och blev superbra.

Titta vad det växer. Plockar varje dag till våra måltider – lägger på mackan och tomatsalladen.

De står inte i direkt sol hela dagen heller eftersom jag ställde dem längs långsidan på växthuset. Känns klokt.
Snart ska jag visa för- och efterbilder på lådorna här ute också.

Just nu sitter jag och skriver megasnabbt på ett hotellrum i Göteborg samtidigt som jag skickar filer till kund och bussen jag ska med går om tio minuter och jag ska hinna att ta på mig lite ny deo på grund av värmebölja också. Jag jobbar så himla snabbt och har alltid gjort, jag får mycket gjort.
Men ibland blir det ett stavfel här och där, kanske blir det en upprepning rent av. Idag skrev jag “every where” särskrivet på FGL’s Instagram. Jag tycker faktiskt inte det är någon “biggie” … Bättre jobbet blir gjort än att det ska hållas på att vara prefekt hela tiden. Vill bara säga att jag inte uppskattar språkpoliser. Lägg av. Det var bara det.

Kommentarer till “Köksträdgård i äppellådor

 1. Vad fint att plantera i sådana där gamla lådor! Har inte tänkt på att man in klä in dem med sådan fiberduk! Tack för smart tips och som vanligt vackra och inspirerande bilder!

 2. Som svensklärare blöder ögonen när jag ser språkfel, men jag har förståelse för att det inte går att ställa samma krav på texter i bloggar och sociala medier som på texter i tidningar, böcker och andra publikationer som korrläses och är skrivna av personer med någon form av utbildning i skrivande.

  Jag skulle aldrig vara språkpolis/svensklärare på nätet och börja rätta och kommentera andras språk. När språkfelen är för många eller stör mig för mycket slutar jag läsa.

  Mitt bästa tips när det gäller nätetikett är klicka vidare istället för att kommentera när man bara retar sig och hitta någon annan sida som ger glädje, inspiration eller kunskap i stället!

 3. Fint det blev att plantera i äppellådor, lite enklare att ha på altanen än stora pallkragar. Förhoppningsvis slipper man sniglarna också, fast de är nog inte så förtjusta i detta torra väder. Du är verkligen en insipirationskälla, strunt samma om det går lite fort ibland och bokstäver blir fel.
  Trevlig helg!

 4. Du skriver ju väldigt bra och det går ju enkelt att förstå det man läser! Löjligt att ens påpeka småfel… Som att man själv är perfekt liksom (not).

 5. Ta inte det här som språkpoliseri men det passade så himla perfekt att du skrev just perfekt som prefekt. <3 Skillnaden mellan språkpolis och inte kanske är att det fick mig att le till skillnad från att flina. Kram

Kommentarer stängda