Det surrar av bin och mängder av fjärilar flaxar runt i växthuset. Jag pillar runt bland frön jag sparar till nästa år, klipper ner vindruvor och plockar de sista tomaterna. Det är så lugnt och skönt här ute – jag tappar tid och rum och bryr mig inte om att mobilen laddar ur.

Denna morgon samlade jag ihop mig för att åka på ett möte. Miranda fyllde år i helgen så jag packade ihop lite grejer till henne. Började med en flaska som jag stoppade mynta och lite päronsaft i.

Sedan tappade jag upp med min helt egna kombucha. Fick ju med mig en bit kombuchasvamp från Antibes. Nu har mitt gröna te jäst sdan jag kom hem och det smakar riktigt bra. Fint blev det också.

En loppisfyndad ask fyllde jag med frön från vallmo och solros, torkade blommor, ett marmorägg från vintagemarknaden i Antibes och en örttvål från barnens skolmarknad. Så rolig present ju.

Senare landade jag vid min nya skrivbordsplats. Den blommiga soffan har fått flytta hem till en vän och jag gjorde om bokrummet så att det skulle vara lättare att jobba här inne.  Fyllde upp ett glas och satte mig att blogga.

Fast först tog jag faktiskt massa bilder och sedan blev det helt plötsligt ett total ofokus från mitt håll. Gjorde allt och ingenting blev gjort.
Därför sitter jag nu här vid 22 efter läggning av barn och med en tom kupa kolaglass framför mig.

Tittade på Gretas tal innan med barnen och blev förvånad över att de inte pratar mer om klimathotet i skolan.
Jag ska läsa boken “Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” med dem – tror det är en bra bok att ta sig igenom ihop.

Ses i veckan – tror jag kommer i bra bloggform nu igen när min värsta puckel av arbete lagt sig.

 

Kommentarer till “Kombucha och blomfrön

  1. Om det vore vetenskap som låg bakom den så kallade klimatförändringen så skulle det vara vetenskapsmän som ledde motståndet och inte ett barn och massa politiker. Märkligt att så många sväljer allt som tutas ut av media med hull och hår utan att ens försöka sätta sig in i forskningen både för om emot och försöka bilda sig en egen uppfattning. Michael Mann som låg bakom den sk hockeyklubbsgrafen som mycket klimatalarmism baserats på dömdes just för bedrägeri då han fakeat sina resultat. Om detta skriver vanlig media ingenting. Det är politiska intressen som ligger bakom klimatalarmismen, inte fakta. Dessa intressen vill bla ha en centralisering av makten över global industri via “utsläppsrätter”, tolerans bland befolkningen för kommande folkflyttningar från tredje världen (som kommer att paketeras av media som “klimatflyktingar”) samt tolerans för ökade skatter som kommer att paketeras som “klimatskatter”.

    1. Om du vore en person som stod för det du skrivit kunde du skrivit vem du var. Kanske ville du mest provocera istället för att ha en dialog?

    2. Nu vet jag inte på vilket sätt du har satt dig in i forskningen – men din kommentar upplever jag som väldigt märklig om något.
      Hur menar du att du har satt in dig i forskningen så att du kommit till den här slutsatsen?

Kommentarer stängda