Tränar ni under sommaren?

Jag tappade bort min träning i början av juni för jag mådde inte bra. Det är så dumt – för det är när man mår som sämst man behöver träningen som mest men kroppen ville bara vila och få vara ifred. Den skrek av det till och med. Min maj månad var sinnessjuk och jag kämpade verkligen för att hålla ihop med stora jobbuppdrag, utlandsjobb och lanseringar. Jag gick typ ner fem kilo, tappade matlusten, sov kass, dealade med privata problem som tog massa energi och hade väldigt högt arbetstempo samtidigt. Fattar faktiskt inte hur jag höll ihop nu i efterhand – men det gjorde jag kanske inte heller. Kroppen tog verkligen stryk.
Det som har märkts utåt kanske är att jag ställt in våra Trädgårdslive om söndagarna under försommaren – jag har helt enkelt inte pallat. Jag fick också ställa in en fotografering – jag kom inte upp ur sängen.
Så, nu är jag så himla snäll mot mig själv. Eller försöker vara i alla fall – jag jobbar ju rätt mycket nu med men jag känner inte lika stor press på att nå upp till förväntningar andra människor har på mig. Tackar nej och jobbar bara med mitt egna, det är kul och lustfyllt.Jag har sänkt kraven i trädgården också, det blir vad det blir. Jag väljer bara att jobba i trädgården när jag har lust och ofta blir det bokläsning istället. Och igår snörade jag till och med på mig löparskorna.

Var faktiskt förvånad över att jag lyckades ta mig runt i slingan utan att ramla omkull och kippa efter andan – antar att jag inte var i så dåligt skick som jag inbillade mig. Att den där tiden jag lagt i benpressen på gymmet tidigare i år fortfarande gav starka ben. Nu gäller det bara att hålla i och hålla ut – lägga mig på mattan och stretcha kroppen smidig, springa mina varv och börja lyfta tyngder igen.
Min rutin är inte så avancerad alls och den går att göra på både gym och hemma. Först springer jag några kilometer och därefter tränar jag armar, rygg och mage med tyngder. Sedan brukar jag göra upphopp, squats eller burpees. Avslutar med lite stretchande yogapositioner.

Man ramlar ur goda vanor ibland och trappsteget tillbaka kan vara så högt –  min rekommendation är att börja lite lagom så man inte får den där brännande träningsvärken som gör det hela ännu värre. Att brukar fylla kylen med grönt att mixa smoothies av och byta ut den gräddiga glassen mot en egen blandning av frysta bär och dadlar för att få i mig saker som gör mig pigg. Massa vatten med citron och torrskrubba kroppen ofta. Säga det högt till familj och vänner. Ja, jag skriver ju det till och med här på bloggen. Nu finns det ingen återvändo – jag ska röra på mig för att min kropp kommer verkligen tacka mig för det och jag kommer bli både piggare och gladare.

Vi har en plan om att vandra i Norge i början av augusti så jag vill ha lite styrka i benen och bra flås inför det – klokt med små mål längs vägen, inte sant?
Är du på? Vad sätter du för mål i så fall?

Ps. Åh, måste tipsa här också så det blir lite reklam här nu. Jag erbjuder 30% på alla klänningar hos KLco idag – erbjudandet gäller fram till ikväll och ni använder rabattkoden SOMMAR. 🙂

Kommentarer till “Kroppen – en färskvara

 1. Jag försöker verkligen hålla i min träning under både semester och intensiva perioder, men anpassa efter livet och verkligheten. Jag vet ju hur jobbigt jag tycker det är att sätta igång igen, så numera försöker jag att inte sluta. Men även när det blivit ett uppehåll, så har man alla sina träningstimmar med sig. Som du säger, att börja lite smått och sänka tröskeln. Heller femton minuter än inga alls.

 2. Har badat i fjorden 14 dagar i sträck nu. Försöker passa på att få långa stunder i kvällssolen hemma på brandtrappan. Yoga och allmänt töj om jag orkar. Cyklar överallt om jag ska någonstans. Tänker att lite är bättre än inget.

  Försöker också ta hand om mig på annat vis. Bra schampo till håret plus ett hårserum och en ny olja. En ny kräm till kroppen plus selftan med skimmer. En dyr men ack så bra solfaktor till ansiktet. Det har gett resultat.

  Egengjort iste och frukt jag tycker om.

  Om ni åker förbi Drammen får du gärna säga till, kan jag komma med lite turist tips.

 3. Jag är på. Har haft en bra träningsrutin i flera år men plötsligt ville jag helt enkelt inte, jag ville bara promenera och få vara ifred från träningskrav. Nu har jag gått på några pass yinyoga och jag mår så bra av det. Ska bygga upp mig igen, målet är att (återigen) kunna springa några km bara för att det är skönt, lyfta vikter i grundläggande styrkeövningar och stretcha mig mjuk i yinyoga. Tack för att du skriver så ärligt, jag känner igen mig så otroligt mycket i dina ord.

 4. Jag fortsätter att träna på sommaren som jag brukar göra annars. föröka träna mycket utomhus och varierat. Löpning, cirkelträning eller annan styrka, pw:s, yoga och ev något simpass. Låter intensivt men intensiteten i passen kan variera beroende på humör och värme. Heja dig, vila och hitta lugnet.

 5. Blev sjuk i början sommaren och har inte kunnat träna, deppade mer mig lite och det har blivit en del fika och godis och + några kilo
  Nu har jag kunnat börja igen så smått och förstår hur otroligt viktigt det är för mig att träna , mest mentalt men även kroppen har skrikit efter det. Så otroligt skönt att lyfta mina vikter igen🤗
  Nu försöker jag vara snäll mot mig själv och sakta arbeta mig tillbaka
  Köpte en blå Klara idag fast att jag egentligen inte borde. Har redan 2 stycken och älskar dem så vet att den blir väl använd
  ❤️

 6. Så lätt att ramla ur träningsrutinen när det blir för mycket annat, det har jag tränat mycket på 😉 Men jag tränar också på att börja igen! Var igång med styrketräning, blev panikmycket jobb och annat som behövde hanteras och nu efter flera veckor utan träning känner jag mig svag och fluffig… Men jag har börjat om; promenerar med en kompis och gör korta styrkepass hemma. De närmaste målen är en egenordnad träningskurs med hästen och min tränare i slutet av augusti och att ha fått in vanan med två styrkepass i veckan tills barnen börjar skolan igen.
  Hejja dig och oss alla som kämpar på med att ta hand om kropp (och knopp)!
  Och tack för en härlig blogg:)

Kommentarer stängda