Vi tar en kik till va?

Välkommen tillbaka till La Belle Vue i Neffiés, Frankrike.
Jag tänker visa er rummet jag sov i och även dela några inspirerande foton från ateljen på bottenplan.

Jag sov i ett av de vackraste rummen!

Högt i tak, badkar placerat framför öppen spis och dubbla balkongdörrar, mustiga kulörer och tunga gardiner. Mums!

Yvonne har tänkt på alla detaljer. Allt från vad det ska dofta i rummen till vilka antika föremål som ska plockas in och skapa en känsla av svunnen tid. Fingertoppskänslan här är fenomenal – jag är verkligen helt tagen av kompositionerna.

Badrummet är inget undantag. Här flödar solen in genom spetsgardiner och kristallkronan gör sig perfekt till det mönstrade kaklet och det vackra handfatet.

Gissa vem som letar efter skira spetsgardiner nu…

När jag går ner en våning till poolen och knackar försiktigt på glasdörren så möter mig Yvonne och Micke.

Hela den här lösningen med soffan är förövrigt genialisk. Kylskåpet är fyllt av smarriga och spännande biodynamiska viner – detta vill jag lära mig mer om.

Här är vi. Löser livets gåtor och pratar ihop oss.

Här har det tidigare varit vinproduktion – nu har de renoverat och inrett denna del på ett otroligt inspirerande sätt. Stora fönster som släpper in dagsljus, betonggolv, de sparade valven och alla vackra möbler de letat upp. Beundrar verkligen deras arbete så mycket – har nog aldrig blivit så inspirerad förr.

Att slå sig ner med en kaffe och jobba bort några timmar vid datorn i detta rum tackar i alla fall inte jag nej till. Undrar om jag också vågar mig på att skapa ett moln av torkat gräs…?
Passar nog bäst i den här miljön dock.

Vi tittar på keramiken Yvonne säljer på la Belle Vue. Väldigt fint!

Man blir bra sugen på att fylla skåpen med dessa – inte sant?

Detaljer. Handbroderade kuddar, vackra vaser, tavlor och torkade blommor.

Bara att hänga upp en sådan här bukett upp och ner på väggen skapar ett underbart blickfång.

Sovrum i en vintank – ja det blir hur bra som helst.

Så här skriver Yvonne om deras ateljé:
Bakom dessa dörrar döljer sig våra nya ateljé. Känns lite som ”Sesam öppna dig”, ni vet berättelsen ur Tusen och en Natt där rövarna har sitt gömställe och gömmer alla rikedomar. Här har vi kanske inte gömt rikedomar men väl en skatt i form av plats där vi kommer kunna ha större middagar, vinprovningar, yoga och olika event. Som ni säkert kommer ihåg är det här familjen Beaulac tidigare hade sin vinproduktion. När vi flyttade in gick det knappt att komma in här.
Fem stora vintankar i betong fanns och som var och en kunde innehålla 30 000 liter vin med 90 cm tjocka väggar. Plus att man hade genom åratal samlat skrot och skräp här. Vi har kämpat och jobbat här i snart tre års tid. Förvandlat två av vintankarna till rum, två har vi helt tagit ner och dessutom har vi öppnat upp hela ena väggen ut mot poolen.
Ja, då var t om de franska hantverkarna svettiga när de tog ner en bärande vägg. Vi har växlat av med ett otal antal bjälkar och idag undrar jag hur tusan de klarade av att få den 11 meter långa bjässen på plats 5 meter upp i taket. Vi har en bit kvar.
Köksön skall snickras, skåp skall byggas en massa små saker som hängare, hyllor och gardiner är inte riktigt på plats men känslan och strukturen finns där. Vi har återvunnit gamla dörrar, fyndat gamla lampor, byggt soffa och sytt överdrag av våra antika linnetyger. Monsieur L, vår fantastiska smed, har tillverkat de underbara måttbeställda fönstren och dörrarna. Bortglömt är att han var sju månader sen med leveransen för de blev ju helt perfekta när de väl kom. Äventyr på vägen har det varit. Stackars Monsieur L som bröt benet när han skulle gjuta golvet, vi har säkert testat 10 olika blandningar av kalkbruk för att få rätt nyans och den vackra kökskranen visade sig bara vara till för kallvatten. Tidsplanen sprack redan första året och budgeten likaså men som den berömde arkitekten konstaterar i sitt TV program så är väl det mer regel än undantag.
I våra höjdpunkter här på Instagram kan ni se hur det såg ut från början och under de närmsta dagarna kommer ni få se lite glimtar från insidan. Sakta kommer nu alla pusselbitar på plats och visionen jag har haft bakom mina ögonlock börjar nu bli verklighet.

Överallt landar mina ögon på Yvonnes vackra antika linnetyger och kläder.

Egenbyggd soffa med sydda överdrag av linnetyg. En liten trappa upp finner man köksdelen.

Jag hade bestämt mig för att köpa med mig lite keramik och Yvonne hade ställt fram dessa till mig på köksön.

Släng nu inte era torkade kronärtskockor utan sätt dem i en stor vas så här.

Jösses så fint- Tapet med slingrande bladmönster ihop med tallrikarna Yvonne funnit i en avde franska  antikbutikerna här. Skåpet har Micke byggt av gamla glasdörrar.

Det var tredje rundvandingen på La Belle Vue – hoppas ni älskar det lika mycket som jag. Om du vill träffa Yvonne och Micke och lära dig mer om viner så besöker de mig i Varberg senare i år och håller en vinprovning hos KLco. Vi spikar datum inom kort så var snabb med att anmäla er då.

Vi tog del av deras vinkunskaper under tiden vi var där och besökte även en av de lokala vingårdarna. Jag vill lära mig mer känner jag och ser verkligen farm emot detta.

Yvonne:
“När vi flyttade hit kunde jag väldigt lite om vin. Tänkte mest att ett gott vin är ett gott vin. Tänk vilken resa det har varit. Nu förstår jag ju t ex varför jag fick sån huvudvärk av vissa viner.  Jag har även förstått vilket oerhört hantverk det ligger bakom ett bra vin och hur dedikerade och vikten kärlek vinmakarna lägger ner på sitt jobb. Idag dricker vi enbart viner som är framtagna i samklang med naturen och med så lite tillsatser som möjligt. En del har graderingen ekologiska viner andra i sin tur biodynamska viner och en del får omdömet naturviner. Det är lite av en djungel att reda ut vad som är vad ibland….”
Läs hela inlägget här.

Följ livet nere i Neffies via Instagram och ta också del av deras äventyr på hemsidan.

Kommentarer till “La Belle Vue – del 3

  1. såååå fantastiskt fint. Hoppas man kan ta sig ut snart och resa då skulle jag mer än gärna boka in mig här /Pernilla

  2. Önskar så att jag kommer dit en dag , verkar helt fantastiskt 😍
    Vilka fina kort och bra beskrivande text.

  3. Vi var där för 2 år sedan och då hade ju ateljedelen inte påbörjats. Och köket var inte heller renoverat. Älskar hur det har blivit nu och vill gärna återvända. Vi har även beställt hem deras viner som varit fantastiskt fina. Hoppas vi kan komma till Varberg när de kommer! Tack för dina fina bilder!

  4. Låter som en makalöst vacker plats och bilderna från inläggen tyder på detta.
    Vad fint du berättar om denna plats.

  5. Tack Kristin! Nu- och om möjligt mer än tidigare- önskar jag få uppleva denna plats i verkliga livet! Vilket otroligt ställe. Magi på hög nivå. Och du fångar dess själ på ett otroligt vackert och inte minst lockande vis!

Kommentarer stängda