Det är söndag morgon och jag är först uppe i ett tyst nystädat hus. Nyplockade buketter på alla bord, bytta lakan i alla sängar, toaletter städade och diskbänken blänker nästan. Växthuset har också fått sig en ordentlig städning. Tillfredställelsen breder bokstavligen ut sig i mitt bröst och jag känner att jag inte landat på detta sätt sedan typ maj.

Tänk vad lite tid med sig själv kan göra för min sinnesro. När jag kom hem från jobbet igår så vara alla ute på sitt och även fast jag nog faktiskt hade bestämt mig för att lägga mig ner och glo på en serie efter en intensiv tid så var det ett klokt beslut att röja och komma ikapp med olika poddar i öronen. Det finns ju olika sätt att vila på som ni såklart vet.

Näring till alla tomater och dahlior.

Och så testade jag sätta ihop en bukett till min svågers bröllop i september. Jag ska smycka borden med olika små buketter och sätta enkla blommor i Hanna Wendelbos vackra Klong vaser. Vad tror ni – kan det bli fint? Gissa vilket bukett som är till bröllopet och vilken jag plockade till mitt kök?

Jo. Den här i den lilla glasburken är till bröllopsmiddagen. Brudparet har bett om vitt och grönt tema. Jag tänker mig flockblommiga växter, vita rosenskäror, cremefärgade dahlior, basilika dark opal och kanske någon vit hortensia på sina ställen. Rosmarin?
Något skirt som sticker upp också… Minns dock inte vad den här vita heter och vet inte om den blommar i september, helt ny för mig.
Tror ni detta blir vackert?
Dillkronor är så vackra i bukett tycker jag.

Den här plockade jag till mig själv. Tycker så mycket om vas på fot.
Tog ner tavlan ovanför så buketten ska få fritt spelrum. Det ska man ju inte vara rädd för tycker jag.
Ibland bir det för plottrigt när man låter allt vara kvar.

Denna morgon gick jag ut med kaffet i trädgården och kände sensommarens höga luft slå mot mig. Krispigt och rent – som om något nytt spännande kommer smygande inpå. Min sommar och vila börjar ju egentligen om prick en vecka så jag har en önskan om att vi får lite ljumna soliga dagar här på västkusten i augusti.

Hoppas ni haft en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Landar i helgen, krispig luft och buketter

  1. Hej!
    Jättefina buketter😊. Den vita heter smällglim och växer vilt. Den blommar frikostigt under nästan hela sommaren.