Jag läser mycket just nu. Älskar när jag kommer in i ett flow och sjunker ner med näsan i en bra bok – som meditation för mig som annars har en spretig och uttröttande hjärna.

Dessa böcker håller jag på med just nu. Skymningflickan med Katarina Wennstam var fantastisk, längtar efter att påbörja dem andra. Katarina är ett geni! Tips – Klicka hem alla hennes böcker.
Läser “Kring denna kropp” just nu och har precis läst de sista raderna i Rebecka  Åhlunds bok “Jag som var så rolig att dricka vin med”.
Mycket bra! Jag har själv levt med mycket missbruk runt mig och boken gav mig mycket. Jag minns Rebecka från högstadietiden i Borås, hon var något år äldre än mig. Minns hennes coolhet och blonda kaxiga lockar.
Vilka öden vi alla vandrar.
Jag var så ivrig att klicka hem boken så jag beställde tydligen två! Jag tänkte ge en till er – kika in på min Instagrampost här och lämna en kommentar så skickar jag den till en av er läsare.

Andra saker att läsa i februari då? Jo, magasinet Blue Wings kom till Varberg och intervjuade mig en dag förra året. Nu är artikeln publicerad.

Jag berättar om min kuststad Varberg och om mig själv. Jag tyckte artikeln blev riktigt bra – Läs “Life is as a beach” här.

En annan artikel som lämnat avtryck hos mig det sista är Vouges intervju med Erik Friman – Fricky. Tycker så himla mycket om den här killen.
Har läst för barnen och tipsar gärna er också.  ” I was just like, “I can’t do that, I have to go another way,” and this is me. If people hate it, the joke’s on them because they don’t understand that like the macho thing is pretty played out by now, or so I feel.” Läs mer här.
Följer både Erik och hans tjej och blev också väldigt berörd av den här intervjun med de båda i december. De berättar om ett år av oerhörda framgångar och stark kärlek, men som också präglats av utbrändhet och en svår graviditetsdepression. Läs här.

Ser ett behov av att vettiga mjuka män ska ta plats och ton i media. Speciellt efter det här inlägget och kommentarerna som följde. Har frågat både min och Lisas man om de kan vara med på intervjuer här på Krickelin. Kommer inom kort.

Kommentarer till “Läsvärt – boktips och artiklar

 1. Vill man inte klicka hem så finns ju våra fina bibliotek i nästan hela landet 😀 Vill gärna slå ett slag för denna fantastiska service som finns för oss alla.

  1. Ja, Emma folkbiblioteket är en stor skatt. För oss alla. Där är en ofta. Bra att du uppmärksammade det.
   Hälsning
   Tiina

 2. Hej Kristin, stort hjärta för bokhyllebilden. En är bokälskare. Så jag vet hur det känns att bli totalt uppslukad. Av text som berör och fångar. Hemma hos mig finns böcker i alla rum, förutom hall och badrum. Och inte är det något dåligt sällskap. Har till och med haft bok med mig till tvättstugan och matbutiken. Ifall det blir en liten paus på vägen hem. Sätter mig på en bänk och läser vidare. Med tvättpåsen eller matkassen. Jag älskar att bli fångad och uppslukad. Då är koncentrationen på toppnivå. Ett stycke liv i mina händer. En god bok.
  Ha det gott
  Hälsar
  Tiina

Kommentarer stängda