Innehåller reklam för egen verksamhet 

Det blev en oplanerad och ganska lång paus från både blogg och Instagram. Jag brukar alltid förbereda inlägg när jag ska ta en paus från blogg och Instagram men nu tog jag beslutet på dagen.
Jag har varit oinspirerad och känt mig helt dränerad av vad jag själv konsumerar i sociala medier och behövde därför en paus för att hitta tillbaka till mitt egna uttryck. De här bilderna tog jag innan jag la ner kameran i en väska och stoppade den längst in i en garderob.

Min ensamma och viktiga morgonrutin i köket – en kopp moccakaffe med skummad havremjölk.

& så här såg det ut förra veckan hos oss. Mina snälla svärföräldrar hjälper oss måla en bokhylla och jag är galet tacksam.

Solen silade in i vardagsrummet och lyste upp det stora palettbladet. Älskar ljuset och detta rummet. Är på gång med ett inlägg och kulörer här hemma så har du några frågor om det så ställ dem gärna i kommentarsfältet här nedan.

En dag var jag och fotade mig själv i en ny skjorta på FGL. Skjortan är en del av vårt projekt Zero Waste där vi tar tillvara på tyg som annars inte skulle användas. Av restbitar syr vi hårsnoddar och scarfs och av flera meter feltryckt viscosetyg valde vi att skapa ett nytt mönster över det gamla mönstret.

Här ser du tyget till vår Venice Shirt, ljus turkos med röda ränder. Vid tryckprocessen så stänktes det röda fläckar ut på det ljusa och tyget gick inte längre att använda som det var tänkt. Vi kom då på att vi kunde trycka med Dabu -teknik på det ursprungliga och sedan doppa det i Indigo eller Kashish. När man trycker med Dabu så betyder det att man använder utkarvade träblock och trycker mönster med lera på tyget. Väldigt häftigt. Och titta så fint det blev!
I limiterad upplaga – några rutiga blå och några rutiga bruna.

En annan ny grej på jobbet är veganska ansiktsoljor och tvålar. Har använt dessa i ett par månader nu och är väldigt nöjd med hur min hy känns.
Så pepp på att lensera under veckan.

Hoppas du får en fin start på din vecka.

Kommentarer till “Lately – paus från sociala medier

 1. Gärna tips om kulörer och färger som sagt. Ska måla väggar i mitt nya bo snart och detta på ljus tapet. Är lite inspirerad av dig och dina blå färger.
  Tack för fin blogg. / Ewa-Lena

 2. Tack för bästa bloggaren. Är också lite låg just nu, behöver dock inte jobba, 65+. Kompletterar morgonkaffet med Robban Brobergs “När verkligheten blir sagolik” så ger sig demonerna iväg/kram

 3. Alltså..jag beundrar er som orkar med allt bloggande, Insta och arbete. Försöka tillfredställa alla, och svara på det mesta. Jag blir slut bara jag tänker på det!
  Tack för fint Insta, och härlig inspiration 🤗🤗🤗

  1. Haha, ja, det är både kul, spännande och dränerande på samma gång. man får finna strategier som passar för en själv. Känner en tydlig skillnad i klimatet på Instagram, hårt och ifrågasättande. De som försöker göra gott blir hånade och spottade på, folk plockar snabba poänger och jag upplever en oerhört stor populism. Behöver backa lite och se hur jag själv ska förhålla mig till det.
   Note to self – remember why you started.

   1. Ja visst är det så, att klimatet på insta (som varit så fint) blivit lite hårdare. Men jag märker också att fler o fler börjar ta in mer personliga mjuka värden. Om balansen i att må bra även om kontot handlar om interiör. Sååå välkommet 🙏🏼 Jo, läste att du har ett kulör inlägg på G. Haha, jag vill veta allt typ 😉 Du har sååå vackra blåa färger. Jag har blåa väggar hemma men kände att det blev lite för skarp färg, snarlik men mer tonad harmoniskt hos dig ☺️ Jag är också nyfiken på färgen på fgl.
    Men viktigaste av allt, tack för all inspiration och tack för att du också börjat lyfta detta med att må bra och visa lite transparens i att vi alla har dåliga dagar 🙏🏼
    Kram Mia

Kommentarer stängda