Hej där!
Vilken fantastisk fin feedback jag fick av er läsare efter flytten hit till krickelins.se.
Tusen tack – det betyder verkligen mycket för mig och jag är tacksam över alla hurrarop och synpunkter på hur sidan kan förbättras. Alla verkar vara rörande överens om att texten var för ljus till att börja med, svårt att läsa tyckte många. Det är ändrat till svart nu så det ska bli bättre.
Men – är det så att många fortfarande har problem med att läsa på grund av typsnittet jag valt?

Jag ska också fixa så kommentarsrutan kommer högst upp bland kommentarerna – check på den!
Fick synpunkter om att jag inte är personlig och att jag talar om mig själv i tredje person under fliken “samarbeten” och “föreläsning”. Det är ett medvetet val då jag riktar mig först och främst till kunder som kan tänkas jobba med mig under dessa flikar. Men, jag ska tänka på det och fråga lite kollegor i branschen om vad de tycker. Tack för synpunkten.
Jag har valt att sätta en apostrof  på Krickelins i headern. Jag vet att detta inte är korrekt grammatiskt och mer är en engelskspråkig form. Men jag gjorde så ändå, äsch, det är ju fint och så blir det tydligt att det är ett S som ska dit annars hamnar man hos någon annan pysslig krickelin …hahaha. Hon ville ha 300 000 kronor för domännamnet och jag tänker att jag kan göra roligare saker för dessa pengar.

Denna morgon stekte min man fattiga riddare till familjen och skjutsade sedan mig hit. Här puttrar nu kaffekokaren, denna spellista ljuder lågt ur högtalarna och jag gör lokalen redo för att ta emot dagens kunder.

Rosett i håret, blommigt och randigt på samma gång. Tycker så mycket om att vara här några timmar om lördagarna eftersom det kommer så många härliga kunder på besök. FGL har verkligen blivit en mysig liten destinationsutflykt för många och vi tar emot kunder från Malmö, Borås, Göteborg.. mm.

Mir fyndade den fina tamburmajoren hos vår granne Röda Korset. En riktigt fin Second hand butik i Varberg.

Nu ska jag jobba här några timmar och sedan möter min familj upp mig hos vår andra granne, Bruket. Där ska vi spela boule och äta streetfood med en annan familj. Sedan går vi hem, lägger oss i soffan och kikar på mello. Fin lördag minst sagt.

Återigen! Tusen tack för det varma bemötandet efter flytten. Uppskattar alla fina små röda hjärtan. Måste ha världens bästa läsare, helt klart.

Kommentarer till “Lördag med rosett i hår och boule på schemat

 1. Jättefin sida du skapat!
  En fråga: den mörkblå väggen(där FGL-skylten hänger) – är den målad eller tapet? Å isåfall vilken färg/tapet? Så fin så jag funderar på den färgen i sovrummet.
  Tack på förhand ❤️

 2. Hej!
  Jättefin ny sida men jag har tyvärr svårt att läsa typsnittet. Ser att flera redan skrivit det. Väldigt snyggt dock 😊 Kram

 3. Åh så fint att du har skapat dig en helt egen plattform att stå på. Älskar´t! 😀 Tror det kommer bli superbra när alla smådetaljer kommit till rätta. Det är fint att du låter oss läsare vara del av processen!

  Något jag tänkte på, som jag ser att många redan skrivit om är ditt typsnitt. Jag tycker det är problematiskt att läsa på både dator och mobilen. Det är väldigt fint men försvinner liksom in i det vita/är blekt vilket gör att jag måste anstränga mig när jag läser på ett annat sätt än jag är van vid (alternativt skaffa nya glasögon haha). Annars tycker jag att det är såååå fint och är mäkta imponerad av dig som har fixat så bra!! 🙂

  Heja dig Kristin! 🙂

 4. Din blogg har varit min trygga brygga i många år och här finner jag alltid en känsla, en riktning, ett stilleben eller en värme jag behöver. Du är en enorm inspiration och när jag ser allt du går igenom både privat och på arbetet, så känner även jag att jag kan. Allt gott!
  ps. en liten fråga:den gyllne lampan i FGL Store som är så vacker att man tappar andan vems är den? har googlat utan resultat

 5. Jag är så imponerad av dig och ditt driv Kristin. Jag har inte följt dig så länge men är så imponerad av allt du gör! Du inspirerar verkligen och jag önskar dig all lycka till med nya bloggplatsen och en dag snart ska jag åka ner och hälsa på er i butiken. Tanken finns också om man kan göra något tillsammans här i vår egna Hermans lada. Jag vill skapa samarbeten med lite allt möjligt. Föreläsningar, bloggträffar ( hade en fin här i höstas) tankarna går runt men först ska jag sätta sommarprogrammet med artisterna i ladan. Blir glad om du vill höra av dig🌷
  Kram från ett grått Dalum/Ulricehamn
  Ann

 6. Hej Kristin,
  jag vill önska Dig lycka till och samtidigt uttrycka att Din
  Header är så fin och fräsch, och bra i storlek, tycker om accenten före s:et.
  ♥️ LIKE och Kram från Ninni.

 7. Jag tycker fortfarande texten är svår att läsa på mobilen. Kanske är det typsnittet. Men fantastiskt snyggt!

  1. Tack! Ja, jag får kik på om jag kan finna ett annat typsnitt som fungerar bättre. Ha en fin kväll, Mvh Kristin

 8. Flyttar du bloggen till den här adressen i Bloglovin – eller ska man skynda sig in och lägga in den på nytt med den här adressen istället själv? För jag kan se att det här inlägget inte dök upp – men det kan ju vara för att det tar ett tag innan allt fungerar där. Bara så man vet hur man ska göra 🙂

  1. Ok, jag har kontaktat Elle som jag tror har inlägget till bloglovin… så fort jag vet skriver jag mer om detta. Möjligt att jag måste skapa nytt konto och uppmana alla att börja följa på nytt men vet faktiskt inte i nuläget. Återkommer så fort jag kan. kram K

 9. Tycker det har blivit jättefint, har inga problem att läsa. Tycker som någon tidigare skrev att det vore bra med en länk till ”hem” eller blogg även i menyn. Sen funderar jag lite över att det blandas svenska och engelska på sidan, men den kanske inte är klar vad gäller översättningen?
  Men på det stora hela superfint!

 10. Förstår tanken ang kunderna, men ett tips från en som varit copywriter i en massa år förut: Kunder är också 1 människa, 1 läsare, 1 individ i taget. En säljer inte mer genom att skapa mer distans (men många som ej själva jobbar med reklam stor det. Och det är naturligt).

  Och det är dig som person de söker sig till här. Även om du kommer ha nån som sköter admin åt dig så funkar “jag”-budskap superbra ihop med ett foto på dig, jag lovar. :). Tänk på att till och med stora företag skriver “vi”. Typ Ikea, Volvo… ;).

  Meeen. Med det sagt: Gör hur tusan du vill! Är ju din blogg, din sajt, dina val och du som ska känna att allt känns rätt i magen för just dig. Tror du kommer få fortsatt succé alldeles oavsett.

  Enda jag saknar är en länk till bloggen bland länkarna längst upp, även om den är startsida så blir det mer logiskt att den är en egen kategori, så en slipper lista ut att en ska klicka på bilden… särskilt när du byter tilltal och ton mellan de olika delarna på sajten. Men igen: Småsaker.

  1. Ang typsnitt så brukar man traditionellt (kul att en kan börja säga så om www nu) använda typsnitt som är san-serif, dvs utan “klackar” för läsning av texter på skärmar. Och i längre texter skulle jag köra på det. Serifer är från början skapade för att tryckas. De kräver en större fontstorlek än fan-serifer för att få en tydlig läsbarhet. Men svart gjorde stor skillnad. För mig funkar det helt ok nu.

  2. Ja, du har nog rätt. Tack för dina kloka synpunkter. Jag kommer ändra till ett mer personlig avsändare även i dessa flikar.
   Lägger också till en Start eller Hem – flik i meny. tack och fin kväll till dig 🙂

 11. Lite bättre nu med svart text. Vad kul med boule och gott med street food. Ha det så mysigt! Vi ska äta gulaschgryta med familjen, lösa korsord och mysa!

  1. Åh, vad mysigt! Korsord, det har jag inte löst på evigheter. Kanske något man borde göra med barnen ja, tack för tipset! kram k

 12. Du är en av dom modigaste jag känner till! Heja dej! Och så snygg bloggen är, men jag håller med om att du ska flytta upp kommentarsrutan så du får massor med kommentarer <3

  1. Ok, tar till mig detta och ser om vi finner ett annat liknande som är lättare att tyda i mobil . tack!

  1. Oj, finns den inte kvar…? Ska kolla upp detta. Tror jag ska slå ihop kategorierna också så det inte finns så många. tack för att du uppmärksammade. 🙂

Kommentarer stängda