Två fina gåvor. Svalor i porslin som Miranda köpt vintage i London och läktärtsfrön från Drömma Lotta.

Gulliga ord från Lotta också.
Jag köpte massa påsar med frön hos Zetas men har tappat bort dem så jag blev verkligen glad över dessa som kommer från Cecilia Wingård. Jag la dem i blöt nästan med en gång men nu när jag läste Cecilias tips så ska man inte alls göra det för då kan de ruttna…
Helst ska man så i vecka 12 ser jag nu också. Men bättre sent än aldrig.

-Använd en plastkruka ca 15 cm i diameter och helst ganska hög. Fyll den med planteringsjord och pressa ihop jorden hårt. Vattna igenom så att vattnet rinner ut i botten. Pressa ihop igen så att du får en fast såbädd. Lägg 15-20 frön på ytan och fyll sedan på ca 3 cm jord. Platta till igen.

-Placera krukan i en  plastpåse med öppningen uppåt. Plastpåsen skall vara öppen.

-Ställ sådden i ett ljust fönster i rumstemperatur. Efter ca 3 veckor börjar fröna gro. Oftast behöver man inte vattna under hela groperioden.

-När plantorna blivit ca 10 cm höga placeras plastpåsen med sitt innehåll kyligt och ljust. Om plantorna står för varmt och mörkt blir de långa och rangliga.

-Placera ute om temperaturen inte understiger -5 grader. Luktärter tål mer kyla än man tror. Om det känns grymt kan man eventuellt lägga över en odlingsväv. 

-När plantan blivit ca 10 cm hög går det att toppa den så att den förgrenar sig. Klipp av ovanför ett bladpar. Det går också bra att låta rankan ligga på marken, den förgrenar sig ändå.

-Skola om plantorna i var sin kruka eller plantera ut dem direkt där de ska växa vidare.

Nu har jag klickat hem fler frön från Cecilia Wingård och så har jag styrt upp så det kommer en kille och hjälper mig bygga nya lådor i trädgården.
Här är Stella och jag i soligt kök denna helgen. Igor tog fotot.

Stella är min lånedotter tvärs över gatan. Hon kan klättra hela vägen upp till taket på klätterklubben, skriva finurliga ord på kreativa teckningar med hjärtan och grisar på, hoppa i en evighet på studsmattan och hålla andan länge under vattnet. Och så är hon rak och ärlig samt tror på sig själv. Det uppskattar jag.

Kolla vad pappa köpte på senaste resan. T- shirt med guldigt tryck. Confident – a girl that will change the world.

På veckans agenda:
Måndag – Jobb hemma vid datorn.
Tisdag – Fota klänningar vid havet för FGL, förbereda en presentation och fota ett samarbete.
Onsdag – Då föreläser jag i Malmö och hoppas jag hinner ge Malin Persson en kram innan jag kör hem.
Torsdag – Jobb med Miranda för FGL hela dagen. Budgetplanering, möte och andra viktigheter. Massa nyheter på väg in. Kolla den här fina till exempel.
Fredag – Filminspelning med en kund jag gillar massor. Förhoppningsvis hinner jag med lunchträningen vid stenbrottet också. Håller tummarna.

Kommentarer till “Luktärt och Stella

 1. Åh! Antar att den vänstra ljuvliga klänningen på väggen är the blooming coastal dress? Kommer den dyka upp på internettet igen månntro?

  1. Nej, detta är blooming blue dress. Samma design som våra polka dot dress. Kommer om någon vecka 🙂

    1. Detta med att hålla utkik gick väl lite sisådär. Kommer ni få in fler tror ni? Hoppas! <3 Hade tänk att denna klänning skulle hjälpa mig komma ur mina eviga svarta och omönstrade plagg.

 2. Tack för all härlighet och värme!
  Den fina stellapersonen har ju fräsiga jeansbrallor! Vet du möjligen varifrån?
  Tack och kram

 3. Är helt nykär i luktärtor och har sått enligt Cecilia W:s tips i flera omgångar – det funkar hur bra som helst! Lycka till!

Kommentarer stängda