För någon månad ställde vi iordning vår lokal för föreläsning inför ungefär 60 personer. Emma Gunnarsson var där och skulle prata om olika beteendeprofiler och använde då Miranda, mig och vårt företag som exempel. Vilken succé detta blev!

Vi sålde först slut på alla biljetter i rasande fart och det var såklart både smickrande och kul. Det finns alltså ett stort intresse av att lära sig mer om detta ämne. Många som kom var nog också nyfikna på hur vi jobbade – när går det strålande och vi high firar varandra och när blir det krock oss i mellan?

Emma hade med sig en mängd olika kort med olika egenskaper.

Upplägget såg ut så här.
Vi hälsade alla välkomna och bad gästerna hänga av sig och därefter gå och ta tre kort som de tyckte passade in på deras egna egenskaper.

Vi bjöd också på lite soppa i början av kvällen och bad sedan alla slå sig ner på sina platser.

Vi fick precis plats med 60 personer och använde väggen som projektorduk,.

Titta så bra det blev. Först hälsade vi alla välkomna och berättade litre om kvällen och sida lämnades ordet över till Emma.

Emma fick sedan en timma på sig att berätta om olika beteendeprofiler, dra paralleller och olika exempel. Hon drog ner en hel del skratt och en mängd igenkännande leenden. Så träffsäker och riktigt bra talare.

Visste du att:
Den blå är analytisk, strukturerad, detaljinriktad och systematisk.
Om man är röd så har man drag av att vara dominant, resultatinriktad, kraftfull och beslutsam.
Den gröna har egenskaper som stabil, omtänksam, demokratisk och tålmodig.
Gula egenskaper är influerande, social, inspirerande och övertygande.

Alla olika beteenden behövs för att får en bra arbetsgrupp men ibland blir det såklart krockar och missuppfattningar då man har olika beteenden. Bra att lära känna sig själv och folk runt omkring alltså. Gäller ju i alla relationer och inte bara på jobbet.  Man har oftast två egenskaper som är dominerande och jag är väldigt Gul/Röd.

Ibland blir det utmanande då jag är dominant och Miranda på sin sida är ganska grön i olika situationer. Båda egenskaperna är viktiga för FGL men de kan också vara förödande om vi inte vet hur vi ska förstå varandra.Det här är så himla intressant tycker jag. Jag vill bara lära mig mer och mer och går verkligen igång av att diskutera detta med Emma.

Så himla kul att Emma är med på att ta steget vidare och sätta ihop samma föreläsning igen med oss. Vi är då på Hôtel Eggers i Göteborg den 21 maj. Missa inte att klicka hem biljetter till dig och dina kollegor eller vänner.

Vi fick jättefin respons av gästerna som besökte oss i Varberg och mer vrekl

Kommentarer till “Om att förstå dig själv och andra runt omkring dig

Kommentarer stängda