Inspirerad av Sofia som visade i ett inlägg hur det såg ut under maj månad 2017.

Jag vet att jag var väldigt lycklig under maj förra året. Jag minns det som att jag hade kontroll och var stabil. Mycket föll på plats. Precis i början av maj kom min man och jag hem från en fantastisk weekend i Positano och jag var uppfylld av nya intryck och massor av energi.

Vårt körsbärsträd slog ut och jag  gick i jeansshorts och djupröda naglar. Älskade att gå runt i bara fötter med morgonkoppen och kika på hur det växte i trädgården.

Stella och Boris var ett år yngre och gulliga ihop.

Vi tapetserade sovrummet med Alicia och plockade in gyllene toner.

Daniella och jag åkte och jobbade i Danmark. Inte så tokigt jobb man har ändå…
Tänk vad maffigt det blir när de här stockrosorna slår ut.

Vi åt många och långa frukostar i maj. Det är ju ändå den bästa stunden då hela dagen ligger öppen för spontana äventyr.

Jag gjorde lite fotouppdrag också. Detta var för regnkläder – och skor,  varumärket STENK , och vi hade turen att det började regna  lite just den här dagen också..

Jonas var snygg och avkopplad i växthuset. Vi hade fina stunder för brädspel med kaffe eller ett glas rött.

Jag åkte på min första tjejresa någonsin. Åtta tjejer drog på en weekend till Lagos och surfade. Älskar semestrar med fysisk aktivitet, vacker natur och gott sällskap.

Vi bestämde oss för att städa upp mellan våra små uthus och bygga ett utomhuskök. Vi började med att tvätta stengolvet.

Jag köpte dessa på torget –  Tre buntar för 60 kronor. Då hade vi andra tapeter och den här lilla byrån som står här använde vi ju sedan och byggde på så det blev en fin köksö.

Kanske årets finaste dag inföll under maj. Vi var på stranden och spelade fotboll och hade med oss picknick. Håller tummar för massor av sådana dagar under 2018.

Jag var duktig med mina odlingar. Malva, tomater och luktärt.  Älskar Malva.

Jag skrev detta i ett inlägg i maj 2017 och jag jobbar fortfarande i sviterna av min utmattningsdepression. Försöker finna mig själv och balansen. Jag måste kanalisera min energi ansvarsfullt och vara bättre på att tacka nej.

“Den som gör mest och springer fortast vinner.

Eller hur var det nu igen?
År 2016 gav mig några ordentliga käftsmällar som jag har svårt att hämta mig från. Under våren har jag jobbat på att hitta tillbaka till mig själv och för att känna meningsfullhet igen. Att bli mig själv igen.
Men uppförsbacken är så brant och jag inser nu att jag inte klarar av att komma upp på topp för att ”high fiva” mig själv. Jag är för trött.
Kanske dags att gilla mitt nya jag och inse att jag är ”good enough” – även om jag inte har samma glöd och sparkar på alla roliga bollar längre.

Det kanske rent av är att bli mitt vuxna jag. Lyssna mer och prata mindre. Inse mitt egna och andras värde.
Välja utmaningar med omsorg och sova mer. Umgås med människor som ger energi, fast mest med mig själv. Äta bra, träna och jobba mindre.

Jag har gått igenom kriser förr och inte haft några problem med att hantera det. Det har därför förbryllat mig att jag inte varit tillräckligt stark under dessa tider. Det har rent av gjort mig förbannat frustrerad att inte ha kontroll över mig själv.

Har du gått igenom någon kris som golvat dig ordentligt och förändrat den du är?
Och vad gjorde du för att hitta ut ur den mörka tunneln igen?”

Clara skrev så bra “Om att bli friskare” häromdagen. Clara och hennes kollega har nästan precis lanserat boken “Hjälp jag är utmattad” & den klickade jag precis hem.
Kram och ha en fin helg.

 

Kommentarer till “Maj 2017 – en tillbakablick

 1. Hej!

  Först och främst vill jag tacka för en jättefin blogg. Jag har läst den sporadiskt de senaste åren men sen du bytte till din egen plattform har jag besökt din blogg allt oftare och nu varje dag. Så, bra jobbat, du är verkligen jätteduktig <3 Jag undrar också varifrån din röda outfit på första bilden kommer ifrån? Är medveten om att den kanske inte längre finns i butik eftersom det var ett år sedan, men ändå värt att fråga. Ha det fint och tack igen!

 2. Hei du inspirerande människa!!! Du får säkert denna frågan en massa, har försökt hitta info men lyckades inte. MEN, hur redigerar du dina bilder och vilken kamera använder du? KRAM

 3. Hej Kristin
  Ska till Varberg med min son i sommar, vilket är det bästa lunch/middagsstället/fiket?
  Med vänlig hälsning,
  Emma

Kommentarer stängda