Idag sa någon att det skulle vara tjugo grader varmt hela nästa vecka. Jag såg det som ett tecken på att det var dags att gräva ner dahliorna jag förodlat på trappen vid köksentrén.

Sagt och gjort! Vårt nya “rum” i trädgården är nästan klart och vi är jättenöjda. Så mysigt faktiskt. Här kommer vi blanda dahlia, jätteverbena och rosenskära. Mina absoluta favoriter. Snart slår grannens plommonträd och vårt körsbärsträd ut med vackra blommor och allt blir ännu finare. Lite ljusslingor ska upp mellan träd och växthus också.

Idag messade Lise mig och sa att “Lises Lettering” låg på topp 3 på Adlibris. Hurra!

Så glad och stolt över att ha tagit alla bilder i boken. Ska berätta lite mer som boek snart och jag har också några böcker jag kan ge bort här hemma. Kommer ge bort en eller två till er läsare. Återkommer i detta.

Idag har det blivit mycket trädgårdsliv.
Planteringar, lek och vila i hängmattan har hunnits med. Här står jag med rosgödsel i famnen och gläds åt att vinrankan tagit fart inne i växthuset. Den gula klänningen är från Weekday och lämnar ingen oberörd. Jag har stått och pratat länge med grannen Bengt om en gammeldags dahlia, sniglar och  Finlands äldsta ros…
Han är så generös. Har redan lovat bort massa rotskott och flera tomatplantor till mig. så fin.

Igor tog en paus från studsmattan och vilade i soffan med paddan och ett äpple.

Jag skulle fota mig i den här blå dräkten och drog ut min man i trädgården för att få hjälp.

Så himla snällt att han ställer upp. Måste ju se galet skoj ut på avstånd… “#Instagramhusband” du vet…
Resultat kommer på Instagram senare i veckan.

Hoppas du haft en lika mysig helg som vi haft.

 

Kommentarer till “Om söndagen – trädgårdsliv och plantering av dahlior

  1. Så fint ni har det? Får jag fråga vad ni har för mått på växthuset? Varm hälsning Sanna

  2. Så himlahimlahimla fint trädgårdshörn! Hur stort är ditt växthus?

  3. Hej! Soffan ni har i växthuset… Var har ni hittat den? Så fin!

  4. Fint! Vad har ni lagt för grus? Vet du om det heter något? Ska leta grus till till vår baksida och vill ha något mjukt. Det där såg mjukt ut 🙂

    1. Åh jag skulle hemskt gärna också få namnet/sorten på gruset!
      Med vänlig hälsning, Janine

Kommentarer stängda