Det är måndagen den tjugosjunde november och den smörfärgade månen hänger tungt över den lilla staden. På gatorna går det knappt ta sig fram på grund av att det byggs på alla håll och kanter men det verkar som att någon lyckats få upp både juleljusen och granen på torget. Det är en fin liten stad. Vi säger det till varandra en gång till. Och sedan säger jag att jag vill flytta ut på landet ändå. Jag orkar nämligen inte röja i hela källaren och tvättstugan. Allt är för stort och det är för mycket grejer överallt. Ge mig en ny chans nu snälla. Denna gången lovar jag att jag ska hålla i ordning och inte skapa högar överallt.

Jag sitter nedsjunken vid min dator och bygger upp moodboards och call sheets för att få kontroll över veckans arbete. Min lista på rekvisita växer sig lång och jag undrar vart jag ska få tag på en krans gjord av rosepeppar och en stor röd mössa i den lilla lilla staden…. Kanske får jag bara nöja mig med en grön i granris och en mössa från vinterlådan i källaren.

Jag skapade en väst till slut. Jag har tänkt på det länge men inte riktigt vetat hur jag ville ha den – men så föll alla bitarna på plats och jag tror den blev bra. Jag döpte den till Marina, efter min kompis. Det är fint att ha Marina i mitt liv. Hon gillar alla mina sidor, även de märkliga som en annan nog lätt skulle störa sig på. Hon dömer aldrig. Det gör mig trygg.
Hon gör mig lite bättre helt enkelt. kram till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Månen och juleljusen över den lilla staden

  1. Hej. Uppskattar verkligen din blogg. Generöst delande, funderande om stort och smått och ärligt. Det är också så fint att få läsa utan att det dyker upp reklambanners vid minsta rörelse. Är verkligen djupt imponerad av hur du skapat denna plattform och varumärke. En fråga som rör arbete: det skulle vara intressant att höra hur du jobbar för att planera för vissa jobb som tex att du bygger upp moodboards och call sheets för att få kontroll över veckans arbete. Vad innebär call sheets för dig – är det för fotografering eller hela veckans uppdrag. Och kanske du har stött på användbara appar eller andra fiffiga program du kan tipsa om? Om du vill så klart. Kanske ett tips på inlägg att göra någon gång i framtiden? Tack för all inspiration 🙂

  2. Jag känner så igen mig i hus/boendeambivalensen du ger uttryck för och det inre förhandlandet med sig själv ❤️ Jag tänker mig olika fack/lådor för olika processer och idéer i mitt tänkande och ibland får bra idéer läggas på vänt för att ev realiseras framöver. På något sätt hjälper detta mig att hålla ett slags lugn när jag kan hålla saker isär såhär. Och vad källaren beträffar så är det ju ingenting som springer ifrån er. Och ställ dig själv frågan ”är det rimligt att just nu vid denna tidpunkt ställa mig här och sortera???” Svaret är naturligtvis nej! Såna ställen med lite obskyra samlingar får man dessvärre var och hur man än bor har jag upptäckt so far i mitt snart 60-åriga liv 😍

  3. Det känns skönt att veta att det finns andra som också är expert på högar. Jag och min son lägger högar överallt i huset och eftersom lägger jag in mina högar i ett skåp som gör det omöjligt att hitta något i. Jag säger till mig själv att jag ska bättra mig, men ingenting händer. Jag köper en byrå och tror att det ska hjälpa, men icke.

    Otroligt snygg väst. Verkligen! Jag hade alltid väst och skjorta när jag gick på högstadiet.