reklam för Ellos

Nu är det dags att berätta om ett stort projekt jag varit delaktig i under det senaste året. Kors så kul!
& lite nervöst också faktiskt…

Jag har designat tjugo olika kuddfodral – gjort en hel kollektion för Ellos! Är otroligt stolt och glad över detta.

Alla kuddfodral är tillverkade i Textilfabriken som ligger i Borås. Tygerna kommer från Rekotex, som samlar in rester från andra företags produktioner.
Jag är ju född och uppvuxen i Borås så det känns ju superkul – som att allt i livet flätas ihop.
En av tjejerna i teamet var en av de tokpopulära tjejerna på min högstadieskola och jag beundrade henne massor – ping Malin!
Världen är bra liten ibland.

Kollektionen ligger oss också lite extra varmt om hjärtat, för vi alla vet ju hur viktigt det är att se över våra sätt att producera och konsumera.

Jag gick loss med kameran här nere i det lilla huset idag medan min man målade övervåningen.  Jag hade nämligen med mig sex av kuddarna hit ner till Frankrike.

Alltså så fina! Tyg som en gång använts till kappor, jeans, blusar och mycket mera. Nu har de överblivna tygerna tagits om hand och skapat en ny funktion – smart också att en del av dem är vändbara tycker jag. De med teddy på är otroligt fina tycker jag – mina absoluta favoriter.

Idag är det 23 grader här och vi har mest sprungit runt på byggvaruhus och fixat med huset. Men igår var vi på stranden, låg och läste bok och kastade oss i vågorna. Så skönt! Min man åker hem på onsdag och sedan ska jag finna mig bra rutiner här nere – sova, yoga, läsa, jobba och äta gott.

Resan har varit lång i detta kuddprojekt   – att ta fram en kollektion är inget man gör på en eftermiddag. Bra saker tar ju tid som ni vet.
Från det första mötet, provtyger utspridda över matbordet, överfull inspirationsmapp, skisser, tusen mail och listor.
Men imorgon kan vi äntligen visa upp resultatet!

Ni minns väl kampanjbilderna som knäpptes på mig och kuddarna i vårt hem i Varberg?
De blev jättefina!

Otroligt stolt och pepp.

Från Ellos kampanj med mig:

Som en del av vårt Made by Women-initiativ tar vi med jämna mellanrum in kvinnliga inspiratörer och kreatörer i våra kampanjer och kollektioner. Krickelin, eller Kristin Lagerqvist, har tillsammans med oss på Ellos tagit fram en kollektion kuddfodral, av resttyger, som tillverkats i en fabrik i Sverige. Den här kollektionen handlar om att ta vara på det som annars skulle ha gått till spillo. För att återanvända sådant vi redan har är inget revolutionerande. Det är nödvändigt.

Boris agerar modell som vanligt.

De kuddarna som är gjorda med lappteknik ligger det väldigt mycket arbete bakom – detta är ett otroligt hantverk!

Ok, är ni redo imorgon 28/9, på förmiddagen?

Man får vara snabb om man ska få sin favorit för det är nämligen begränsad upplaga.
Kommer lägga länk i min story på Instagram så fort de är lanserade.

Kikar snart in med en ny hälsning här nerifrån. Hoppas jag kan visa er det nymålade rummet då.

Kommentarer till “Min egna kollektion – jag har designat kuddar av överblivna tyger!

  1. Wow, vilka fina kuddar! Blev lite extra förtjust i den du kramade om på bilden, i lappteknik med en liten grön ruta!
    Vad roligt det måste ha varit att få vara med och designa produkter för Ellos! Heja dig!

Kommentarer stängda