Har ni någon Instagram-profil ni håller extra nära hjärtat?

Agnes Maltesdotter som har kontot @undanflykter är min. Varje bild och varje ord fyller hela mig och jag går tillbaka och läser och tittar om igen – om igen.
Äventyret, tonerna, vemodet, klokheten, värmen och kärleken. älskar det.

utdrag ur Agnes Maltesdotter feed:

“Igår satt jag med benen i kors. Andades och kände. Kände havsbrisarna, kände din hud, din puls och dina andetag. Jag hade med tiden fått betydligt sämre syn och det kändes bakom ögonlocken för där såg jag klart. Det var klart att Stockholm inte var min stad men jag kommer alltid att återvända i mellan mina utflykter – men sällan längta dit. Med vinden och med åren – å där inne susar allt som i en orkester. Jag ler, dansar och ibland känns det som att jag flyger där igenom tiden. Min bank av saker ingen någonsin kommer kunna ta på, inte ens jag. Jag plockar upp en bok ur min väska, det syns att det tagit sin tid att bläddra igenom den. Solblekt och de flesta sidorna äger några stänk av kaffe, avokado saltvatten och/eller gurkmeja. Det hon gör med mig är fint, hon vaggar mig och i samma sekund som jag är så rädd vet jag att jag är tryggast här. För så länge jag får vila intill henne blir allt det här bra. Jag tittar upp och känner hur bröstet brinner, om någon rör mig nu, känner ni det då? Jag dyker under, hon svalkar mig. Jag knyter näven under ytan och låter dagens första våg bära mig hela vägen in och jag landar för att paddla ut igen. Ett trasigt revben och en skadad armbåge känns men spelar ingen roll. Jag är jag känns och jag vill aldrig sluta”

Tipsa gärna om favoriter i nedan kommmentarfält. tack.

 

 

Kommentarer till “Min favorit – Undanflykter

 1. tack för tipset! en av mina favoriter är fotografen jamie beck, @annstreetstudio, som bor i en by i provence. hon går klädd i vackra linneklänningar, köper fantastiska ostar på marknaden och skapar fotografier som ser ut som målningar. hon delar också min kärlek till en av världens vackraste städer, savannah i georgia.

 2. Åh vilket roligt inlägg. Älskar tips!

  Vill gärna tipsa vidare om @onekligen Det är författaren Lisa Bjärbo som står bakom kontot. Vardagligt, fint och så himla bjussigt. Kommentarsfältet är fint och mjukt. Sedan är hon så himla rolig. Även om det också finns mycket smärta och svärta. Du vet, som livet.
  Jag gillar också @barnensboktips väldigt mycket. Massa härliga och underbara boktips från Johanna som också är redaktör på magasinet KOKO. Bara bäst!
  Bästa, originella, fina @mimmistaaf gillar jag också så himla mycket. Ska tyvärr lägga ner sin butik i Midsommarkransen men ser mycket fram emot hennes resa. Möbelsnickare och stylist med ett alldeles eget formspråk. Gillar mycket.

  Grymma @katrinbaath och finaste @asoullife.se är också alldeles makalöst inspirerande och @hejhejvardag för stor igenkänning och skratt i vardagen.
  @charlottegibeck för sina fantastiska kreativa blomsterkreationer och glada sätt samt @annelisblomsterochbakverk för sin fantasi och alla goda glutenfria recept.
  Och allra finaste @mirandarebecca, @jennybrandtgronberg och @emmathun. Där finns glädje, inspiration, lugn och skratt. Är så glad och tacksam för alla fina konton, som inspirerar i livets berg och dalbana.

  Ha en fin lördag alla därute!

Kommentarer stängda