Ja. Frukost på trappen i sommarregn med utsikt över trädgården. Man kan inget annat göra en att skratta uppgivet, kavla upp ärmarna och börja jobba. Välkommen till ett mayhem i min trädgård.

Om jag överdriver? Vi kikar lite så får ni avgöra.
Här kommer ett “före” och så hoppas vi att jag får ihop ett inlägg som heter “efter” också. Älskar ju det här ändå – allt är föränderligt och beror så mycket på förutsättningarna med vädret. Ochman får ju fler chanser inte sant? Det kommer alltid en ny sommar.

Först var det enormt torrt och varmt, sedan kom kraftiga skurar och därefter vind som fick det mesta att blåsa sönder.

Om det är överblommat, torrt och trassligt? Svar ja.
Två veckors semester i Frankrike satte sina spår här hemma.

Jag är ett stort fan av det vilda men kan ändå uppskatta någon form av ordning så här har jag lite att jobba på när det kommer till ogräs och växter som tar för sig utanför blomsterbäddar.

Den här grusgången är ju ännu värre. Vad fasen har hänt?
Nästa gång får jag be om mer hjälp än att bara vattna. Här går det knappt komma fram, hahaha.

Och lössen! Det är galet. Men jag har hört att 2023 är ett riktigt lusår för många trädgårdar. Här krävs en ordentlig handpåläggning. Effektivast tycker jag är att spola hårt med vatten och massera bort lössen med fingrarna samtidigt – här har jag en liten film om hur jag gör om ni sveper mellan bilderna. 

Status i växthus. Både tomater och gurkor behöver stöd och uppbindning och sedan ska jag möblera om tror jag.

Plantorna jag inte hann plantera ut innan jag reste til Frankrike. Undrar om jag kan rädda dem?

Det här är deppigt tycker jag. För här kan jag inte rädda blomsterlandet och bara rensa bort ogräset eftersom den tagit över och kvävt ringblommorna. Här ska jag gräva upp halva landet, lägga ny jord och plantera något ätbart. Hoppas jag kan finna lite plantor av tagetes eller ringblomma hos en plantskola.

Men snälla. Ja, nu har ni sett mitt mayhem. Vad tror ni?
Går det att rädda?

Jag börjar med att binda upp alla solrosor och tar bort det vissna i mitt trädgårdsland. Ger lite näring också.

Sedan går jag loss ordentligt. Den mesta vallmon ryker faktiskt. Jag klipper ner humle, tagetes och gallrar hårt.

En sak i taget och jobbar i etapper. Det kommer kanske lösa sig.

Trevlig helg till er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Min trädgård – ett mayhem

 1. Din trädgård ser trots allt prunkande och inbjudande ut! Ibland hjälper det mig att tänka att balansen mellan naturen och människan får mötas i trädgården, vi kan inte tukta allt. Det fascinerar mig att tänka på att det naturliga tillståndet är att tomma utrymmen fylls, om än inte alltid med det vi önskar. Det finns alltid mer att göra, mer att tukta, mer att gräva, mer att återvinna, mer att skörda, mer att beskära, mer att vattna, mer att… När jag blir överväldigad sätter jag mig helt enkelt på en plätt på marken där jag har lite fin utsikt och kollar på humlor och bin. De bryr sig noll om räta linjer och rensade grusgångar och för en stund lugnar det att se dem fara från blomma till blomma.

  Med det sagt önskar jag att du hittar rätt uttryck för din trädgård, den som du drömmer om!

 2. Haha nu gjorde du det med tån igen! 🙂

  Fattar att det känns övermäktigt men jag tycker det ser fint ut! Men bra att ta lite i taget/sektioner, brukar ju vara lyckat på insidan så säkert även i trädgården!

  Lycka till!

  Ps Den gröna blusen jag köpt är helt fantastisk! Jag skulle vilja köpa ett par shorts till, visst har du/ni ett par svarta, eller är det pyjamassshorts? (Skulle även vilja köpa det svarta pyjamassetet som heter Lava men det får kanske bli till hösten som tidigast). 🙂

 3. Sin egen tillfredställning efter arbetet brukar vara en härlig nöjdhet:)
  Lycka till & trevlig helg!