Innehåller reklam för egen verksamhet

Vi har så mycket fina kläder hos FGL Store just nu och idag tänktre jag visa er mina favoriter.

Vi försöker att bygga en basgarderob med kläder som man helst ska kunna använda året om i flera år framöver. Därför rear vi sällan ut våra kollektioner utan presenterar klädesplaggen på varierade sätt tills vi sålt slut.
Då vi har en design som vi märker är uppskattad så kan vi byta material och mönster för att få en uppdatering på samma plagg ibland. Ovan skjorta har vi haft i prickigt svart och blått också. Den här kallar viu Check Shirt och den skrotar jag helst runt i hemma med bara ben.
Fin att ha öppen över jeans och t-shirt också.

Vi har satsat på lite fler linnekläder i år och har också börjat med en mjukare färgskala. Beige och mjukt gråblå. Linnekavajen kallar vi för Subbe Fyr Blazer och det har visat sig vara en fullträff även hos killar. Tips – man behöver tvätta upp den och skrynkla till den för att den ska bli snygg att använda. Berige linneshorts med silkesblus – så himla klassiskt snyggt tycker jag. Linneklänningen kommer i tre färger – svart, blå och beige.

& en härlig morgonrock med pyjamasbyxor är ju jättehärligt att mysa runt i om helgerna.

Den här prickiga kjolen är så fin året om. Rött funkar alltid tycker jag – här har jag den till en duster och till ett linne.

ja, de här byxorna säljs ju separat och passar lika bra till vår Lounge Shirt som är blågrå.

En klassiker – Blooming dress. Snygg att knäppa hela vägen upp i halsen. Jag rekommenderar alltid att gå upp en storlek på dessa klänningar eftersom de är fina när de är lite oversized och dessutom krymper de lite i tvätten och glipar lätt över bysten efter tvätt om man köpt en som sitter perfekt svarvad efter kroppen.

Jag har på mig small här men skulle nog helst velat ha en medium som hänger lite slappare. Detta mönster är det vi haft på flest klädesplagg – vi har gjort shorts, skjortor, byxor, blusar och väskor detta också. Vi jobbar med små familjer i Indien där de trycker tygerna för hand med träblock som de doppar i lera. Sedan färgar de tygerna i indigo (blomman) . Vi är värligt stolta över den naturliga produktionen bakom dessa plagg. Läs mer om dabu printing här..

Den här silkesklänningen sitter extra fint om man har lite kurvigare kropp än mig. Den är omlott med ett härligt fall i tyget och de vida ärmarna gör den extra lyxig tycker jag.

Och så har vi våra linneservetter medf tranorna på också. Älskar dem!
Dessa är också handtryckta med samma teknik – träblock och lera.

Vi är på väg att ta in en helt fantastisk duk i sortimentet nu också. Blå handtryckta blommor – jag har ett prov hemma just nu och om du kikar i min story på Instagram så får du en “sneak peak”.

Hoppas ni gillar inlägget. Ska snart skriva ett inlägg om hur vi jobbar i FGL och vår resa ihop. Veta att många är intresserade av detta.
Vilken är din favorit ouftfit av dessa?

Kommentarer till “Mina favoriter

 1. … en annan sak jag undrar när jag tittar runt på alla fina kläder hos FGL- är det handtvätt på allt, t o m bomulls-t-shirts…? Varför det?

 2. vad betyder chest i storleksbeskr? 60 cm kan ju ite vara omlott måttet..? vill gärna beställa osäker på måtten

 3. Väldigt vackra kläder! Dock undrar jag över silkesklänningen. Det står att tyget är viskos och undrar varför du kallar den silkesklänning? Finns det silke i den också?

  1. Hej,
   Det är 100 % viskos – Viskos är basmaterial för fibrer, konstsilke, (*konstsiden) som folier, cellofan. Fibern är baserad på bomull. Jag kan ta fram mer info från leverantör om du är intresserad.

   1. Jag undrade också över detta- silke är ju siden, ett annat material (och mycket dyrare) än viskos, som ju görs av cellulosa. Blir fundersam över viskos gjord av bomull- har aldrig hört talas om det? Skulle gärna se en tydligare bild av klänningens skärning för att lättare kunna avgöra om den passar mig. Ser jättefin ut!

 4. Så himla fina grejer, en vill ju ha allt! En fundering ang kjolen. Står att den är gjord i 100% Georgette. Vad innebär det mer specifikt, silke eller polyester? 🙂

  Kramohej!

  1. Georgette är 100% viskos, det är kvaliteten på tyget och tygets namn är georgette -vävningen är som tvistat garn!

Kommentarer stängda