Jag bjuder på en liten sväng i trädgården denna måndag.
Detta är utsikten över trädgården från vårt badrumsfönster. Sommarkvällar då solen går ner över hustaken här är så vackra.

I odlingslådorna bredvid växthuset har jag satt förodlade dahliaknölar – fem i varje. Det är många som frågar vad jag målat lådorna med och de är målade på utsidan av svart falufärg.

Här har vi också en hel del äppellådor där vi planterat morötter, persilja, sallad och annat ätbart i.

Jag har fått vara kreativ i år och köpt stora korgar på loppis som jag planterat sommarblommor i. Har ju så mycket plantor och så lite plats!

Kolla den här pionplantan – längtar efter blomningen.

I dessa krukor har vi potatis – två i varje. Ska bli spännande att se hur stor skörd vi får.

Tänk att förra årets tomater i växthuset har frösått sig så här. Tomater har ramlat ner i jorden förra sommaren och växer nu upp till nya plantor. Perfekt “gå bort-gåva” – bara att dra upp ur jorden och sätta ner i en kruka.

Inne i växthuet har jag lagt en duk över bordet – detta är ett prov vi fått från våra leverantörer. Det var beställt för länge sedan egentligen men det har dragit ut på tiden att skapa trästämplar och ta fram provtryck.
Vi jobbar med den traditionella handtryckta tekniken vi brukar med våra andra tyger – så himla fint hantverk bakom detta.
har vi tur så kommer den in i sortimentet i sommar. Vad tycker du?

Så glad över denna rabatt. Är lite otålig och vill plantera ännu mer men de växer ju och blir större så jag får ge mig till tåls.

I lördags hade vi två utställare hos FGL och jag köpte det här fågelbadet/bivattnare av @emelie.hallberg. Som ett fint smycke i trädgården.

Jag har förresten kommit på hur jag kan få mer plats för mina plantor – jag ska gräva upp några kvadratmeter till en större rabatt denna vecka. Blir kalas!

Fast först ska jag ut på ett litet äventyr. Jag har packat ner min absolut finaste klänning och små fina klackar. Jag ska iväg och fira med min man och hans jobb.

Kommentarer till “I trädgården just nu

  1. Jag trivs så bra i din trädgård fastän jag bara ser den på bilder 🙂

  2. Vi hade en tomat förra året som dök upp mellan plattorna utanför växthuset, som en maskros, den blev superstor och gav mer frukt än dom i växthuset.

Kommentarer stängda