Möter fredagen på mitt absolut mjukaste sätt.
Hade lovat mig själv att inte titta på en endaste skärm förrän jag fått iväg alla barn till skolan, sprungit med Boris i skogen, dammsugat huset och ätit min frukost. Känns som livet är lite vackrare och doftar lite bättre nu.
Dricker kaffe ur små koppar och gör listor.

Så här såg det ut i  trädgården igår. Vackert som tusan med snön som dröjande singlade ner från himlen, som i en sagofilm. Mysigt också att vara ute och promenera med Boris då det mörknat och när snön faller tycker jag.

Visst längtar jag efter härligt solvarma dagar här inne i växthuset. Då humlorna surrar och tomatplantorna doftar ikapp med  Westerlunds. Men jag har inte fått ner ett endaste frö i såjord ännu så det är ingen stress direkt …

Den där skärmfria tiden sträcker sig nu inte bara över  morgonen utan mellan fyra och halv nio varje dag då jag är med barnen. Försöker finna aktiviteter och grejer vi kan göra ihop och minska den distraktion som spel, snapchat och sociala medier ger.

Vet att jag går “all in” i det mesta jag brinner för och är sjukt ambitiös i början. Sedan falnar jag efter ett tag och blir uttråkad. Lika bra att passa på att ösa på när energin och lusten är på topp. Dessa har vi målat i veckan till exempel. Aj Lav jo.

Läsa, bada badkar, spela spel, baka, laga mat ihop, gå med Boris till hundgården och träna, pyssla… Vad gör ni där hemma?

För visst är det ett sjukt hur mycket vi alla flyger iväg  i våra små lysande rutor och är någon annanstans?

Då vi egentligen borde vara just här och nu.
Jag jobbar med sociala medier så det känns naturligtvis dubbelbottnat eftersom jag uppmuntrar er läsare att följa med mig här och på Instagram.
Men balansen är ju så viktig. Jag vill åt all smaskig inspiration men jag vill skippa det meningslösa scrollandet.
Behöver hitta bra strukturer och regler för mig själv.
Hur gör ni? Har ni speciella tider då ni surfar runt eller är det då varje tillfälle ges – när ni går på toa, står i kö eller går och lägger er…?
Detta stressar mig i en annars hektisk vardag. & jag blir mer och mer kräsen med vad jag vill ta del av.

Har tänkt så himla mycket på positiv och negativ stress det senaste. Jag älskar den positiva, det får det att pirra i hela kroppen och hjärnan blir så glad. Men den negativa suger verkligen.

Micke Gunnarsson skrev om stress på ett så bra sätt häromdagen i sin uppdatering på Instagram.

“Stanna upp en sekund innan du scrollar vidare till nästa bild i ditt flöde. Kanske tänker du…ja, ja…ännu en bild med ett citat. Precis som att det är så enkelt att definiera STRESS!? Men ta ett par sekunder till och läs meningen. Hur tänker eller känner du kring den? Känner du igen dig? Vad är stress för dig? För min del har jag kommit på mig mer och mer. Att när det kommer till just känslan av stress, så handlar det i stort sett ALLTID om att jag vill vara någon annanstans än där jag är. I min tanke, önskan, i tid eller situation.
Berätta gärna i kommentarerna hur du tänker kring ordet vi alla pratar om…STRESS. Kram!” Micke

Jobbar hårt med att fundera ut inlägg som kan vara av värde så det ska vara fortsatt intressant och kul att följa mig här.

Nu vill jag önska er en fin helg och tacka för all positiv feedback denna vecka. Guld värt!!

Kommentarer till “Mjuk fredag – jag landar

 1. Du behöver inte fundera så mycket över dina inläggs värde. Alla dina inlägg är värdefulla. Kram

 2. Tack för din underbara blogg! Skulle jag bara följa en så skulle det vara din. Barnen har regler och skärmtid, vore inte helt fel för oss vuxna.. kan periodvis känna mig så mätt på att som är i ens flöde samtidigt som jag älskar inspirationen.
  En fråga kaminen i växthuset vad är det för en? Nöjd? Värmer den? Håller på att bygga växthus och vill ha en kamin

 3. Hej fina Kristin
  Tack för en blogg som inspirerar, berör och gör mig glad. Dina bilder är fantastiska och din klädstil inspirerar en “tidigarecivilingengörsomärföddimuslimsktlandmennusadlaromtillpräst”.Tänk hur livet för oss; fram, sedan tillbaka, fram igen, 180 grader åt helvete och sedan tillbaka på vägen. Vår väg. Jag tror att vi alla har ett inre kall att göra den här världen vi lever i lite snällare, lite vackrare och lite grönare. Alla på vårt eget sätt. Och du inspirerar mig, det ska du veta när dagarna, kroppen och varje andetag känns tyngre.

  Stor kram
  Turken

 4. Mina mest fungerande knep: Använda timer på phone för massa saker; mellanmål, tupplur etc (rutiner är onaturligt för mig men mkt läkande och hälsosamt kanske just därför). Hålla rutiner (ang tider) för andras skull, inte min egen. Då håller det längre.

  Jag har en katt som jag går upp med tidigt. Utan att titta på min phone. Jag serverar katten mat och nytt vatten, klappar henne och leker med henne. Släpper ut henne. Dags för min egen frukost i lugn och ro utan katten.

  Sedan gör jag dagens viktigaste grej. Medan arbetsminnet är laddat. Jag läser inte bloggar, nyheter osv innan den är gjord. Därför att sånt snor energi av hjärnan. Börja alltid med det viktigaste. Om det tar emot: gör första steget bara. Motivation genom action. Tar ofta en promenad innan. Men isf tar jag med block och penna så jag kan anteckna utan att ta fram phone.

  När det viktigaste är gjort eller iaf påbörjat/haft ett pass med det, så känner jag mig duktig. Pling plong, timern säger mellis. Jag gör i ordning det och försöker att använda lite långsammare rörelser än vad min hetsiga kropp vill. Mindfulness inbakat utan liksom ”nu ska vi meditera”.

  jag har tre alarm per dag: mellis lunch mellis. Kvällarna helt vilda och fria.

 5. Tillhör generationen som kunde leva utan mobil och sociala media. Just kidding, men det stämmer. Nej, men jag tittar på Insta, pinterest och bloggar (men bara de som kör inte reklam hela tiden) för inspiration och trevlig läsning på morgonen vid morgoinkaffet och på kvällen i sängen. Räcker för mig!

 6. Har också funderat mycket på det där & pratade senast idag om det med min terapeut. Det kommer vara min första punkt på min to do lista på måndag att se över & planera min skärmtid mer. Tack för ett intressant inlägg!

 7. Tänker också mycket på det här, men har själv inte kommit lika långt som dig. Däremot har jag köpt oss en riktig väckarklocka till sovrummet för att kunna “förbjuda” mobiltelefonerna i sovrummet. Ett steg i rätt riktning!

  För barnen har vi en riktigt bra regel när det gäller skärmtid. Fritt fram tills middagen (blir ca 1h) på vardagar+sön, sen stängs det av. Färre skärmrelaterade konflikter och mindre stressade barn när vi håller regeln.

  1. Jag har haft som nyårslöfte de senaste åren att bara kolla några väl utvalda bloggar på helgerna. Det har funkat så himla bra och det är såå mycket roligare då när man väl gör det.

Kommentarer stängda