Mobilbilder från Frankrike

Här kommer en drös mobilbilder från vår resa.

Ni har ju nästan bara fått se bilder från vårt hus och inte så mycket av omgivningarna.
Jag tog endast med mig min systemkamera hemifrån då var vi på en marknad i Montpellier. Ska absolut redigera dem och visa er men ni får kika på dessa mobilbilder först.

Runt om byn kryllar det av vinodlingar – Trots att det här finns nästan dubbelt så många vingårdar här än i Bordeaux så har man kanske inte hört så mycket om vinerna härifrån. Under många år så har det producerats enklare bordviner här vad jag har förstått men under de senaste åren har många riktigt duktiga vinodlare flyttat hit och skapar nu helt fantastiska biodynamiska viner.
Att gå en rundvandring med tillhörande vinprovning på en av gårdarna här är en fantastisk upplevelse. Här sprutar de vinplantorna med lavendelolja för att hålla skadedjur borta och plockar alla druvor för hand.
Är du intresserad av vinerna från området så kika in hos La Belle Vue – de skickar hem till Sverige då man beställer från dem.

Här bakom vinplantorna skymtar du den lilla byn – vi bor precis bredvid kyrkan och fotot knäpptes på en av mina promenader.

Vi besökte en hel del stränder under vår vistelse. Bara 40 minuter bort och inga direkta bilköer. En god Moules Frites till lunch och ett par timmar med bad, vila och lek passade vår familj perfekt. Bäst var stränderna i Sète.

Nöjd.

I Montpellier finns det en fantastisk plats som heter Halles du Lez, det är en samlingsplats för en mängd aktörer och god mat. Inredningsbutiker, vintage, konst, god mat och mycket mer. Utbudet av mat var enormt och jag önskar jag kunde stannat längre men barnen ledsnade tyvärr i värmen.

Till vårt badrum?

Le Maison Pernoise – här fanns mycket inredningsinspiration.

De mysigast butikerna fann vi dock i vår egen by. Yvonne på La Belle Vue har pratat så himla gott om den lilla marmeladbutiken på torget så förväntningarna var höga. Åh så gott och mysigt att handla här. Allt är lokalt och småskaligt.

Mums!!

En bild på Igpor och mig vid middagen. Han lånade min blus eftersom han frös och han var så fin.

Lämnar er med en bild som symboliserar resan riktigt bra – sinnesro.

Om bilderna på barnen. Jag frågar alltid barnen om det är ok att jag postar bilder av dem på blogg och Instagram innan jag publicerar. Jag visar dem och så får de avgöra om det känns ok. Min stora kille vill absolut inte vara med på sociala medier, så har det alltid varit ända sedan han var liten. En gång kom det fram en dam till honom på stan och frågade om han var Krickelins barn, detta var 10 år sedan och det sitter fortfarande i som en negativ upplevelse för honom.
15-åringen säger oftast nej. Det går bra att visa någon rygg då och då eller kanske ta något foto på hans målningar. Igor, min 11-åring säger ganska ofta ja men han är noga med hur bilden ser ut och vill vara med och bestämma. Ibland har de varit med och gjort något jobb men då har de alltid fått betalt.
En gång googlade Igor sig själv och då kom det upp massa foton på då han var ett litet barn i vårt gamla hus och han tyckte det kändes både kul och lite konstigt. Vi har pratat en hel del om detta här hemma – jag jobbar med det jag gör och jag vet att barnen är stolta och glada över mitt arbete. Ibland vill de vara med och ibland inte, det är fint och vi har hittat en balans som känns ok.

 

Kommentarer till “Mobilbilder från Frankrike

  1. Klokt! ❤️ Älskar din blogg, framförallt för att den är så ärlig och ömsint, och för att du tar upp det som ligger mellan djup skam och hemska upplevelser från ditt tidigare liv och dina underbara stunder.. det vill säga det som är litet gråare, det som avviker från normer i samhället, prestationsångest, tidspressen och känslan av otillräcklighet. Tack, Kristin!

  2. Tack för ett fint inlägg, blev rofylld bara av att läsa det. Och så bra beskrivet hur du tänker kring bilder på fina barn, låter både klokt och lyhört. Ha en fortsatt fin sommar!

  3. Det är så kul att läsa om Frankrike. Vi var hos Micke och Yvonne för ett par år sedan så jag känner ju igen en del du skriver om. Vi brukar köpa hem viner från dem och det känns alltid speciellt. Senast var det vinerna från Allegria som blev riktiga favoriter. Hoppas det blir en vinprovning framöver .

  4. Så herlig inspirasjon igjen 🙂 og så fint du gjør den biten med barn og sosiale medier- det må jo være den beste måten å lære å håndtere den verdenen- høres ut som du har funnet en veldig fin måte å gjøre det på. Klem!

Kommentarer stängda