Jag ställde en fråga om vad ni önskar läsa för blogginlägg här på Krickelin under ledigheten  och fick varierande svar. Jättemånga bad mig vara helt ledig och inte skriva alls och det var ju omsorgsfullt såklart.

Jag är av åsikten att en blogg ska uppdateras regelbundet för att vara levande. Är helt övertygad om att bloggen inte varit där den är idag om jag checkat ut i semestertider – det är ju då många har möjlighet att läsa som mest.
Jag får finna mina pauser för återhämtning i vardagen istället – det passar mig bäst.

Vissa bloggar passar ju dock jättebra med att uppdatera en gång i veckan eller månadsvis men jag personligen brukar tyvärr glömma av att gå in på dem efter ett par dagar.

Jag tycker ju att bloggen är så kul, den ger mig massa energi och får mig att må bra så jag uppdaterar mer än gärna.

Med det sagt så måste jag dock ärligt meddela att det var både intressant och bra för hjärnan att stänga av all kontakt med sociala medier under jul och inte göra några avtryck alls…
Jag gör ju det lite då och då när jag är i fjällen  – då stänger jag helt av från att konsumera digitala medier men brukar posta lite eget material för att hålla kanalerna levande.
Äsch, nog om det, man gör som man vill och vad som passar bäst såklart.
Jag är på semester just nu och planen är att bloggen rullar på som vanligt.

Nu till frågorna. Många bad mig skriva om tavelväggar så det kommer strax ett inlägg om det. Och om trädgården – det är också förberett.

Här kommer lite andra frågor med svar.

Hur/när hinner du läsa böcker? Dina mest späckade dagar.
Jag lyssnar på ljudbok eller podd hela dagarna, vad jag än gör – förutom då jag skriver texter. Jag har speedat uppspelningen på ljudböckerna också så jag lyssnar fortare. Mycket bra.

Jag skulle vilja höra mer om dina önskningar inför 2020. Vad vill du ha mer/mindre av och varför?Profesionellt har jag många spännande drömmar och planer för det kommande året. Mycket ligger i sin linda och jag kan inte dela med mig av det än. Ett jag dock vet är att jag vill föreläsa mer och jobba ännu mer med Ett Mjukare Varberg.
Privat – Jag skulle vilja ha mer sömn – jag har börjat ligga vaken om nätterna och det är inte så bra. Min ångest har också ökat kraftigt så jag önskar mig bra rutiner för träning och kalla bad för att minska den.
Mest av allt önskar jag att alla i min familj ska vara friska och må bra. Vi har haft några riktigt jobbiga år med svår sjukdom och oro, –  jag önskar bara att vi får vila från detta och hämta andan under 2020.

Vart finner du din inspiration? Och hur kommer du ihåg alla idéer?
Jag blir inspirerad av det mesta. Allt från en positiv kompis till en ensam promenad i skogen. Jag kan bli inspirerad av svärtan och eländet i livet, då vill jag skriva av mig. En annan dag kan jag bli inspirerad av ett färgglatt och skojigt hem – då vill jag måla om. Jag tror man får öva sig att vara kreativ och och inte begränsa sig och göra det svårt. Rent praktiskt så använder jag funktionen ”anteckningar” i telefonen för allt. Listor, idéer, texter osv.

Vila och återhämtning. Bra start på det nya året – tips och tankar kring det?
De senaste åren har jag haft tid till att bara göra saker jag själv mår bra av – det gynnar både mig och familjen.
Jag lämnar Varberg ganska sällan och jag bokar oftast inte upp mig mer än två dagar i veckan – det är väldigt skönt att få jobba i min egen takt och känna av vad kroppen behöver just den dagen jag vaknar. Jag tränar och badar så regelbundet jag kan – försöker omge mig med människor som ger mig härliga energier. På detta sättet får jag återhämtning kontinuerligt.

Förstår att det inte är lika lättillgängligt om man har en heltidsanställning – men då är mitt tips att minska det sociala. Hålla helgerna helt öppna och prestationslösa. Känna in vad kroppen vill då den vaknar. Vill man ringa en kompis och hitta på något skoj, gå ut i skogen själv eller bara ligga i soffan med en bok hela dagen?
Ett av de bästa tipsen är att sluta jämföra sig med andra och bestämma sig för att göra sin dag till den mjukaste och bästa.
Lägga undan telefonen och hitta bra rutiner för skärmtid är ett måste under 2020.

Har ni några mer frågor eller något ämne ni vill att jag ska skriva om så skriv här under bland kommentarerna. Ha en fin dag nu.

 

Kommentarer till “Några frågor och svar

 1. Hej,
  Läser ofta din blogg i vårt mörka sovrum där barnen ofta ligger sovande och mini-snarkar. Håller ofta med en hand och har svårt att skriva men idag måste jag berömma ett härligt inlägg. Kalla bad & begränsad skärmtid kommer bli ett måste 2020, ta k för att du delar dina härliga tips och råd. Jag ska försöka knåpa ihop min egen ”feel-good”-lista i dagarna. Saker jag vill göra under 2020 som ger mig energi! Ha en fin vecka//Clara (i Femme Network)

 2. God fortsättning! Jag vill gärna läsa mer om din affärsverksamhet. Vilka ben din verksamhet står på, hur du bygger upp en regelbunden inkomst, hur du hittar affärspartners etc. Som en icke-influenser tycker jag att det är jättespännande att ta del av hur en sådan verksamhet ser ut. Du och några andra seriösa bloggare har tidigare bjudit på inblickar, vilket är både generöst och bildande, och jag blir alltid glad när sådana inlägg dyker upp.

  1. Tack för detta – vilket bra uppslag. Dert ska jag skriva om, märker att det finn så mycket okunskap och fördommar om mitt arbete så jag tror detta vare jättebra att bredda kunskapen inom dessutom. tusen tack.

 3. Gott nytt år! Tack för en fin blogg. Jag tycker det skulle vara väldigt intressant att läsa om hur det kom sig att du började med kalla bad, hur de går till etc. Du och Malin Persson har inspirerat mig att närma mig det (duschar kallt) nämligen. Kram

  1. Vad roligt – detta vil jag absolut skriva mer om. Så fantastiskt att vi inspirerat dig – kalla bad har verkligen hjälpt mig må bättre psykiskt.
   tack för din kommentar!

Kommentarer stängda