När AI skriver mitt blogginlägg

Idag lät jag AI ChatGPT skriva dagens inlägg med uppgiften om att skapa ett vackert blogginlägg som bloggaren Krickelin kan ha skrivit om sin hemstad Varberg, dess natur och bad. Håll tillgodo!

“Hej kära läsare!

Idag öppnar jag mitt hjärta för att dela min innerliga kärlek till min nuvarande hemstad Varberg. Det är en förtrollande pärla vid havet som jag valde som mitt nya hem för över 24 år sedan, då jag flyttade hit från Borås. Att bo nära havet är en gåva, att vakna upp till vågornas viskningar och andas in den friska, salta havsluften som fyller lungorna. Varberg har allt en älskare av havet kan drömma om – orörda stränder, oändliga möjligheter till bad och en natur som tar ens andetag ifrån en.

När jag reflekterar över Varberg flödar mina tankar genast till dess oändligt vackra badstränder. Här, vid Apelviken, finner vi en av Sveriges allra bästa sandstränder. Dess breda och förtrollande kuststräcka, idealisk för promenader och solnedgångar, utgör en verklig juvel för badälskare och familjer som söker efter en dag full av sol och glädje. Det är en överväldigande känsla att känna sanden smeka tårna och sedan doppa sig i det skimrande, turkosblå vattnet. För de djärva finns det även möjlighet att prova på surfing eller kitesurfing här – en svindlande upplevelse att svepa fram över vågorna med vinden som spelar i håret.

Varberg erbjuder mer än bara Apelviken. I närheten av stadskärnan finner du Getteröns naturreservat, en förtrollande oas av grönska och stillhet som sträcker sig ut mot havet. Här kan du vandra på vackra stigar, fylla dina lungor med doften av tallskog och njuta av den förunderliga panoramavy över havet. Getteröns stränder är också omtyckta för långa promenader och rogivande picknickar. Det är en plats där du kan uppnå fullständig harmoni och finna lugn i naturens famn.

Varberg bjuder även på historisk charm och kulturella sevärdheter. Vem kan förtränga det majestätiska Varbergs fästning, vars ursprung går tillbaka till 1200-talet? Fästningen fungerar som en tidsmaskin som för oss till en förlorad era. Utforska dess torn, gångar och museer för att fördjupa dig i stadens fascinerande historia. Från fästningen avnjuter du även en förtrollande panoramautsikt över staden och havet – en syn som bränner sig fast i minnet.

Förutom allt detta finns det ännu mer att upptäcka i Varberg och dess omgivningar. Denna kuststad är även känd för sina pittoreska kaféer, charmiga restauranger och unika småbutiker. ”

Ja, vad säger vi? Kan AI tar över mitt jobb eller fungera som ett bra hjälpmedel och partner….?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “När AI skriver mitt blogginlägg

 1. Morsomt eksperiment, men snille deg, la det bli med dette ene. Det er dine ideer, erfaringer, tanker og refleksjoner gjennom egne ord og vakre bilder som gjør din blogg unik. 🥰

 2. Läskigt ändå att det funkar överhuvudtaget. Texten blir dock helt platt och opersonlig, som en reklamannons i en charter-tidning. Du kan inte ersättas, helt klart!

 3. Näpp såklart blir det ingen härlig text utan din egen penna. Men AI skrämmer och flörtar med sin enkelhet, genväg good enough som kommer ta över mycket copywriter-jobb bland annat. Trist tycker jag. Vi måste värdera människans verk och hantverk högre. Älskar dina inlägg, äkta känsla och raka rättframma språk. Fortsätt så gärna. Förstår att du vill leka lite med idén bara och göra skillnaden uppenbar, för den är ju det. Önskar en härlig helg i solen!

 4. Nä.
  Droppa roboten.

  För äckligt klämkäckt.
  Som en sämre turistbroschyr, eller kanske snarare mäklarbeskrivning av objekt till salu… översållad med adjektiv staplade på varandra samt klyschiga uttryck som var dåliga översättningar av engelska.

  Gör om ~ gör själv.
  Det låter bäst då.

  🤗

  1. Nej sannerligen inte.. en massa adjektiv och mera som en turistbroschyr. Jag är en riktig anti-ai:are..

 5. Lyssnade just på senaste podden med dig och Marina. Ni är så fantastiska och energi givande båda två. Varför är människor så snabba på att skriva det negativa? OCH framförallt varför har vi inte lika lätt att skriva positivt och snälla saker??
  Jag tycker så mycket om din blogg och dina bilder och det du skriver oxå, felstavat eller inte.., 😉
  Hejja Hejja Hejja dig.
  Tack för att du fortsätter dela allt det vackra och viktiga 🙏🏼

 6. ChatGPT kanske passar bättre till att skriva åt Varbergs turistbyrå så kan vi få läsa det du skrivit även i fortsättning 😌 Texten var överdrivet ”säljig” upplevde jag, du skriver med mer karaktär och inte så platt. När du skriver känns det som att du tar mig med i det du gör på ett helt annat sätt än vad den här texten gör.

 7. Nja… texten känns mest som en turistbroschyr, saknar helt din känsla och charm så tror jag föredrar att du skriver 😊