Maxade maj stod och knackade på min dörr som hos många andra. Vi vet ju varje år att det är så här men jag köper det ändå inte – jag vill inte vara med.
Min vän sa att hon jobbar varje dag denna månad och om jag granskar mina egna åtaganden så lutar det åt något liknande. Det är synd och det slutar med att jag tackar nej till alla former av sociala tillställningar, är bara med min familj och i min trädgård samt jobbar. Det är ok. Jag behöver inte gå på mingel och vårfester i Stockholm eller Göteborg för kroppen orkar inte det.

Denna morgon gick jag en helt otrolig promenad längs havet. En vindstilla stund med skriande måsar i den klarblå skyn, en ensam joggare som passerar och ett stort sug efter morgondopp. Det är så dumt att man inte får ha med sig hunden till bryggan från maj till september Idiotiskt om du frågar mig men efter att ha fått skäll två gånger så tänker jag inte trotsa denna dumma regel mer. Förr hade de till och med hundfritt på Varbergs torg. Varför då?
Då fick jag också skäll av pensionärer. Varför är det äldre damer och herrar som alltid uppfostrar på detta sätt?

Nu har de tagit bort den dumma regeln och hunden är välkommen. Hundar är alltid välkommen i min butik – men de kan lämna jobbiga ungar utanför tack!
Hahaha, skoja bara! Klart barn är välkomna och de festa är ju jättegulliga!
Men ni anar inte hur mycket grejer barn gjort sönder i butiken. De är på och pillar på allt.

En gång var det några barn som kladdade ner hela soffan med sina klubbor, en annan gång lyfte de upp en vas för runt 10 000kr, både glas och keramikprylar har trillat i golvet och gått i kras, saker flyttas och ja, barn är ju barn. Jag har tre egna men de är stora nu.

Hela familjen är såklart välkomna ~ inklusive barn som flyger runt, är nyfikna och utforskar platsen.  Bra om man har lite koll så de inte kastar saker i golvet bara.

Men nu skulle jag ju skriva om min trädgård. En oas till återhämtning om man bestämmer sig för en prestationslös säsong utan krav. Enda kravet är att försöka hålla plantorna vid liv och sedan får det andra ha sin gilla gång. Vill jag lägga fem timmar om dagen på att luka så är det ok – men väljer jag att låta bli så är det också finemang.
Jag har försått en del men det hade jag verkligen inte behövt. För överallt växer små självsådda plantor upp i mina rabatter.

Lite dahlior blir det. Förra året växte det bara vita i mina bäddar och de gillade jag inte alls. Nu blir det gyllene kulörer igen.

Nästan alla har kommit ner i jorden och nu står jag och glor på alla rosenskäror och vallmo som kikar upp överallt. Här gäller det att gallra rejält!

Än så länge är det väldigt njutfullt här ute. Jag har poddar i öronen och grejar på.
Jag tror minsann att det är trädgården som får mig orka med resten av livet i år – maj kan ju verkligen få en på knäna. Så skönt att ha trädgårdslusten tillbaka.
I helgen ska jag jobba, greja här ute, fira en födelsedag, bada, träna och njuta av allt maj har att erbjuda. Syrenblom, grillmiddagar, sol på näsan, jord under naglarna och ljusa kvällar.
Hoppas ni har en härlig helg.

Och ja – ni får ju inte glömma lyssna på podden. Ni finner den här. 

Marina har poddpublik och Kristin ligger nerbäddad.
Kristin har precis tappat synen ute i trädgården och ringt hem sin man för att googla och Marina kämpar på med schema för sommaren. Kan AI fixa det åt henne? 
Och varför har Kristin bloggtorka när bloggen är det roligaste uppgiften hon har som kreatör? 

Välkommen till en ny fredag med oss i lurarna! Trevlig. helg!

 

Kommentarer till “Jag tackar nej till allt

 1. Vet inte heller vad det är med pensionärer och gnäll-skäll. Skulle gå och fika med min 75-åriga mamma, när hon utbrast buttert och lite för högt “jaha, nu har de mammalediga också hittat hit” efter att ha sett att ett gäng mammor med bebisar “tog upp platser” på uteserveringen. Man får lov att tänka så, men inte säga högt. Håll det för dig själv sa jag till mamma. Förstörde hela mysiga fikan för min del. Det här med att säga “för sig själv, högt” för att andra ska höra. Är allergisk mot det.

 2. Åh älskar denna diskussion 🙂 jag har inget emot barn alls men föräldrar! Likaså hundar är ok så länge de inte är hemma hos mig och håller sig i skinnet… tyvärr handlar ju allt om viss typ av föräldrar och hundägare som man vill ha på långt avstånd.. har själv småbarn 5, 2,5 och ett tredje på väg och inför att vi ska på ställen med mycket barn, typ Astrid Lindgrens värld måste jag stålsätta mig flera dagar innan för att kunna hantera det. Inte mina barn. Inte andras barn. Utan alla dessa föräldrar som tror man kan bete sig hur som helst mot sina barn och andra… vet att inte vuxenskäll uppskattas men där har till och med jag ibland gått över gränsen 😉

 3. Jag är allergisk mot vuxenskäll . Varför förbjuder man inte dem på bryggor?
  Skämt och sido och färgpaletten är stor och låt oss samsas! Visst är det intressant att vissa saker/ beteenden är mer accepterat än andra.

  Fint inlägg Kristin och jag är med dig, och Boris! Med det sagt har jag full respekt för allergier osv. Det ena utesluter aldrig det andra.

 4. Håller mig dig med barn, men det ju alltid föräldrar som har inte ordning på de tyvärr…

 5. Jag är inte heller ok med att ha hundar med överallt, på bad o caféer! Varför ska dom dit? Ursäkta men jag är lite hundrädd min man allergisk mot pälsdjur o dyl. Hur gör man då? Kanske vi ska hålla oss hemma? Eller hunden? Vi är äldre och har varit med om en del, kanske därför man har fått lite åsikter….

  1. Känner samma eftersom jag har en allergisk dotter. När alla hade med sina hundar på vår lilla badplats så kunde hon inte bada där. Kanske fånigt för en del men inte den det drabbar. För varför ska hundar bada där människor badar? Eller fikar? Finns förstås många hundägare som visar hänsyn och det är fint.

   1. Hej Annika.
    Håller med om att hundar kanske inte behöver bada på en strand full av familjer ~ vi går till en hundstrand. Tycker däremot jag ska få lov att placera min kopplade hund fastbunden om jag tar ett dopp för att sedan kunna promenera vidare. Som hundägare har man naturligtvis hunden kopplad bland människor och de flesta är väl bara allergiska då de klappar och rör hunden eller ?

    1. Det du förklarar hör låter jättebra tycker jag. ”Som hundägare har man naturligtvis hunden kopplad”’skriver du. Hm, om det vore så väl ändå!

   2. Varför ska människor bada där hundar badar? Allt kan vändas och vridas. Havet tycker jag vi alla levande ska samsas kring, vårda och njuta av tillsammans. Med hänsyn fungerar det att finna playser för alla att bada i havet. Min allergi rör mest de som tycker sig ha mer rätt än andra.

  2. Tycker hatet mot hundar och alla hundförbud är löjligt, folk är allergiska mot allt möjligt. Varför är det då inte förbjudet att ha stark parfym på offentliga platser? Folk är allergiska mot det med. Har aldrig varit med om en hund som stör på restauranger eller caféer, däremot barn som skriker och springer runt. Lustigt nog är den lokala hundstranden så mycket mer ren med mycket mindre skräp efter människor än de där de inte får vara.

   1. Hatet mot hundar? Det var att ta i. Ordet har används alldeles för flitigt.

    Folk är allergiska mot allt möjligt skriver du. Tja vår dotter dig nästan av en kraftig allergisk reaktion som åttaåring. Tycker nog det skrivs ofta om att man ber människor låta bli parfym. Hoppas du slipper få allergiska problem eller någon du är nära. Det är ju inget man hittar på för att krångla. Eller tror du det? Tänker du så om andra åkommor och sjukdomar? Bara en stilla undran.

  3. Hej Marie.
   Jag har full respekt och förståelse för hundrädda människor – alla hundägare borde ha sina hundar kopplade så att alla känner sig trygga.
   Jag har en allergisk son – han är allergisk mot det mesta, katter, hästar, kvalster, pollen… han får anpassa sig med hjälp av oss som föräldrar. Han få låta bli att klappa katter helt enkelt 🙂
   Det tänker jag att människor som är allergiska mot hundar också bör göra – men din man kanske blir allergisk mot hundar som är i samma miljö på avstånd? Om han passerar hundar, mår han dåligt då?

 6. Heej

  Precis lyssnat klart på senaste poddavsnittet. Din stackare, hoppas du mår bättre från ögonmigränen! Och det andra med glåpiga kommenterar, så jäkla lågt bara, du är grym, avundas din energi och kreativitet och tycker din blogg är super inspirerande! Men förstår att de sänker dig emellanåt, du är ju också bara människa, precis som de får lov att vara!
  Heja dig och er podd!

  Kram och ha en fin helg!! 🤗❤️

  1. Man kan ju tycka att ingen skall behöva reta sig.Tyvärr är man utsatt när man väljer att visa sig på många typer av media idag det är något man får räkna med vilket man vill eller inte.Plus o minus är kanske otroligt svårt att få ihop för att vara influenser.

  2. hej Mikaela,
   Oftast tar jag det med ro och som tur är så är det positiva överhängande. Ibland är man liten och svag – det är då jag grinar över det mesta…Inte bara digitala åsikter som landar illa. Stor kram

Kommentarer stängda