Reklam för blomstrande Florea

Här står jag och drömmer om årets blommande trädgård och om vad jag ska skapa denna säsong. Det ligger sannerligen vår i luften och jag drar långa djupa andetag då jag strosar runt  i min trädgård nu i morgondimman och känner den mjuka vårluften mot min kind. Varken mössa eller vantar och jag kan till och med knäppa upp min tjocka fleecejacka när jag jobbar i trädgården. Boris är också pepp!
Han har redan varit och grävt i min bokashikompost och fått rejält med skäll – det är därför han sitter så snällt här vid min sida och försöker göra mig till lags. Hahaha…

I år planterar jag min trädgård tillsammans med FLOREA. Det är väl ingen av er som missat detta nya företag som riktat in sig på att ta fram och sälja blomsterfröer  – Florea, med bästa Erik Hoestra bakom rodret,  har en tydlig vision – att hjälpa människor att börja odla och själva få uppleva det fantastiska med att se sina egna blommor, örter och grönsaker växa. Florea vill vara en inspirationskälla för alla som odlar och för de som ännu inte börjat. De vill stötta kunderna i hela resan – från frö till skörd och de vill framförallt slå hål på alla myter om att odling är något som kräver massvis med tid, plats och kunskap – det är enkelt och det finns något som passar alla!

Jag är full av beundran och väldigt imponerad över arbetet detta nya varumärke lagt ner på att både ta fram högkvalitativa fröer, skapa en vacker grafisk profil och arbeta fram en helt otrolig site full  av kunskap och inspiration.

Jag är ju inte helt opartisk såklart, Några av mina bästa vänner och kollegor är med i teamet och har skapat både bilder, inspiration och redaktionella texter. Hanna Wendelbos erfarenheter och kunskap blandat med Johanna på Snickarglädjens energi och skaparlust – sedan toppar vi med Anna Kubels otroliga öga för allt som är vackert. Vilken fantastisk kombination! Nästan så man vill tjata in sig och få en plats där i teamet…

Men nåja. Jag har ju lite annat på mitt bord just nu i och för sig och jag får äran att skapa finheter i min egen trädgård med FLOREA’s fröer. Så kul!

Målbild! Fast mycket mer grönsaker i år. Massor!
Blandat med blommor förstås.

Men kom igen nu då Boris! Sluta gräv i mina rabatter….
Ni kör vi! Här ska odlas!

Ok, en puss först!

Jag börjar med att bredså kronärtskockorna. Är kanske lite sen på detta eftersom de tar god tid på sig att utveckla frodiga plantor.
Ska också kallså zinnia och rosenskära.

Det är första gången jag sår kronärtskocka själv – tidigare har jag köpt färdiga plantor. Nu gjorde jag enligt enkla och tydliga instruktioner på FLOREA’s hemsida där jag också kunde läsa mer om kronärtskockan., denna både vackra och goda grönsak.
Sedan kallsådde jag zinnia och rosenskära. Då använder jag godislådor som jag borrat hål i – både i lock och botten. Sedan lägger jag ett lager planteringsjord i botten och trycker till. Därefter strör jag jämnt ut mina frön över jorden innan jag lägger ett lager såjord ovanpå. Sedan toppar jag med lite vatten och vermekulit.
När jag satt på locket på lådan så ställer jag den utanför växthuset på en plats där den inte får direkt solljus så växer det upp små goa plantor som jag sedan kan omskola.

Lätt som en plätt. Nästa vecka är det dags för luktärtor att sås och Hanna och jag visar hur man gör i vår livesändning.

FLOREA’s hemsida kan ni ta dela av en mängd tips, kunskap och inspiration till en lustfylld och blomstrande säsong i trädgården. Här ovan ser ni vilka sorter jag själv valt ut att så denna säsong och som jag varmt rekommenderar.
Just nu har Florea dessutom tomatkampanj med 20% på alla tomatfrön – klickade precis hem fyra påsar för jag blev så sugen. Växthuset lär fyllas med tomatplantor i år för jag brukar dessutom få av min gulliga granne.

Lycka till med odlandet 2022!