Hej. Grynigt foto från min hotellsäng då jag tagit en liten lur första dagen här i Stockholm. Skickade denna bild som ett hej till min man och gillade hur solen föll på panna och hand. Jag har börjat vakna sådär tidigt igen. 05.00 slår jag upp ögonen och kan inte somna om. Tackar inte nej till att slumra 10 minuter på eftermiddagen om man säger så… Har känts helt främmande för mig tidigare men jag vill mer än gärna ha mer sömn i mitt liv.

Idag har jag en liten presentation på min Instagram eftersom jag fått så många nya följare – nu har jag över 90 000 som hänger med mig i detta forum. Jag tänkte att jag ville klistra in denna text här också. Ni kanske redan känner mig väl men jag är lite nyfiken på er.

Jag heter Kristin Lagerqvist, är en bit över 40 år, har ett brinnande intresse för  kommunikation, havet och livet med trädgård. Jag är mamma till tre pojkar med ett spann på 23-12 år, har en gullig hund och en hjälpsam man. Jag bor på västkusten i ett hus byggt 1927 med en tillhörande trädgård jag bygger upp olika rum i med den bara himlen som tak. 

Det stora inredningsintresset har sannerligen fått flytta ut de senaste åren men jag älskar fortfarande att möblera om, spika upp en tavelvägg och måla väggarna inomhus.
Jag har jobbat med sociala medier i 14 år och under tiden har det växt ut olika verksamheter ur arbetet med mina digitala kanaler – de senaste åren driver jag mitt egna varumärke @ vilket är ett livsstilkoncept där vi erbjuder bland annat riktigt goda teblandningar och våra egna linnekläder. På min blogg krickelins.se delar jag mina livsbetraktelser, bilder, boktips, inspiration, recept, tankar kring kvinnokroppen, tips kring trädgård och mycket mer.
Just nu är jag aktuell som debutförfattare med min bok Livskraft från Trädgård och Hav.

Än en gång – Välkommen hit!

Skulle bli så glad om ni vill skriva några rader och berätta om er och hur länge ni varit med mig i detta digitala rum ?

Ha en fin helg!

 

Kommentarer till “Hej ~ här är jag!

 1. Jag heter Emma och är mamma till 3. Jobbar med arbetshälsa 2 dagar i veckan. Resten av tiden gör jag så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Jag är inte intresserad av trädgård eller inredning eller matlagning. Men jag älskar att läsa, följa årstidernas växlingar och att sticka tröjor. Jag har följt din blogg i ett par år… för att jag gillar krispigheten i dina texter och de vackra bilderna. Jag tycker om människor och att betrakta människor.. kanske därför bloggar intresserar 😊

 2. Vad spännande att läsa om dina (kreativa!) följare! Själv är jag Keramiker med verkstad i Skåne. Jag drejar bruksföremål.
  Har följt dig sedan fgl-tiden. Både på bloggen och Instagram. Tycker mycket om hur du skriver, och att det är så brett från kvinnokroppen till Frankrike och Klco:s resa och dina fina texter och reflektioner om att ha npf-barn (har själv det).
  Lever med Man och barn mellan 16-12, och en liten katt.
  Älskat trädgårdslive med dig och Hanna också! Tack Kristin för så fin blogg att följa❤
  @fridanilssonkeramik

 3. Jag har följt dig ända från bloggens start. Kan det ha varit runt 2007? Då handlade det mer om kvinnovåld, minns att jag tyckte du tog vackra bilder och tipsade om en annan blogg som hette ”fröken Sverige” som beskrev våld i nära relation.
  Jag följer dig bara här, inte på instagram.

  Själv är jag en folklig textilkonstnär och folkhögskolelärare. Sveriges första gesäll i Dräktsömnadsyrket. Jag har tre barn mellan 17-11 och bor i ett hus med innergård från 1760 vid Sveriges sydkust. Särbo i Skåne. Odlar snittblommor på sommaren och älskar allmogens folkkonst.

  Finns på Instagram under lina.odell

  Mvh Lina

  1. Tack för din presentation – spännande med textilkonstnär, och folkhögskolorna som är så viktiga för vårt land.

   så kul att du varit med mig här länge. Ja, du har rätt, jag skriver inte så mycket om det längre på grund av olika anledningar. Inte för att jag inte tycker det är viktigt utan för att ju mer bloggen växt desto mer sårbar känner jag mig då jag skriver om ämnen som påverkar min familj. stor kram K

   1. Ja, vi förändras alla. Jag har inget emot att du ändrat inriktning på bloggen. Jag följer ju dig fortfarande ☺️

 4. Kavajen! Var hittar man den?

  Har läst din blogg i några år. Älskar! Lugn, vacker, eftertänksam och så lär jag mig oftast nåt. Alltid inspirerande. 🙂

  1. DEn var en dyrgrip jag köpte på 70%rea för två år sedan. Minns inte varumärket tyvärr men det är sannerligen en klassiker som jag kan använda många år.

   Tusen tack för att du hänger här.

   kram

 5. Hej! Jag hittade dig för ett par år sedan via de superfina kläderna på Fgl… men jag minns inte hur jag hittade Fgl 🙂 (har du och Miranda gått helt skilda vägar föresten, eller samarbetar ni något med era kläder/lokaler/events lokalt i Varberg?)

  Mamma till två barn i lågstadiet, har för några år sedan börjat älska trädgårdslivet, att bygga gröna områden i trädgården och gärna plantera perenna vårfina växter. Bor i storstad, jobbar inom media, tränar för lite för mitt eget bästa, men sover tillräckligt för att orka vara pigg övrig tid. Tänker mycket på balans i livet, återhämtning, njuta av stunderna dagligen.

  Tycker mycket om dina djupare resonemang (efter att jag läst dina reflektioner och råd om våld i hemmet så är jag mkt mer vaksam numera, skulle agera snabbare nu om det sker hos någon i min omgivning), reflektioner om allvarligt (tex utmaningar med barn med särskilda behov) och viktigt och tungt. Men tycker mycket också om vackra bilder och dagligt fint inomhus & utomhus. Hög trädgårdspepp på dina sommarfoton! Har börjat tycka väldigt mycket om Varberg trots att jag aldrig varit där.

  Kram!

  1. Vilken fin och mjuk presentation – håller med, det är svårt att ta sig tid för träning när man har barn i den åldern.

   Så kul att du har varit med mig så länge – fgl startades 2013 och sedan jobbade vi i 7 år ihop och utvecklades åt olika håll. Vi växte ifrån varandra helt enkelt och vi har inte längre kontakt. Människor kommer och går ur ens liv – det är viktigt att släppa taget när man behöver gå vidare tycker jag. Önskar henne all lycka med allt hon företar sig – hon har massa roliga grejer som händer i hennes liv och utvecklas på sitt håll med fgl.

   1. Hej, kul med svar! Jaaa, så är det ju för alla människor, man växer på olika sätt och man kan inte ha kvar alla för evigt. Och med det sagt kan man ju ändå tycka de är bra på många sätt, utan att för den skull ha kontakt.

    Mm, tänker också att träningen kan få ta mer tid sen/snart, när barnen inte behöver en lika fysiskt hemma hela tiden. Men trädgården är bra på det sättet; där kan alla umgås och göra det man själv vill samtidigt, utan att för den skull göra samma sak. Ljuvligt! Ger mig så mkt glatt i livet, även om det är väldigt småskaligt och bara lustbaserat. Just precis tagit fram några krukor med tulpanlökar som jag ställde i förrådet höstas, första gången jag provade och jag ser att det tar sig. Så glad!

    Ha en fin helg, hoppas solen är även vid er kust.

 6. Hej!
  Har följt dig här ett tag, även på Instagram, men där är jag inte så aktiv. Mamma till fyra barn där alla har flyttat hemifrån. Tycker mycket om att följa din blogg för jag är trädgårdsintresserad och precis som du har jag en särskild känsla för havet och använder mig av tång i mina odlingar. Jag är textillärare och ett stort intresse är att sy och då framförallt klänningar men även andra hantverkstekniker gillar jag. Jag har ett stort intresse för människor, jag och min man har varit fosterfamilj till barn och ungdomar i olika åldrar. Din blogg tycker jag är så fin den innehåller så mycket av livet. Tack för att du vill dela detta med oss.

  1. Kors så inspirerande! Skulle gärna vilja veta mer om hur det är att vara fosterförälder?

   Tack för din presentation och för at du hänger här med mig. Känns som jag har de smartaste, varmaste och finaste följarna i hela världen . Stor tack

Kommentarer stängda