– Jag behöver ny header – kan du hjälpa mig? skrev jag till Anna Ileby kl 17.49 igår och idag vid 11.39 fick jag en liten första sneak peak och sedan dröjde det bara någon timme så hade jag färdigt material i mailen. Hon är fantastisk den där Anna!

Sättet hon fångar blickar på…

Och leenden. Är ni sugna på att ta del av resultatet?

En ny header är en del i arbetet i att göra ett omtag här på bloggen – skapa mer och bättre. Jag har massor av idéer och har skapat en strategi kring arbetet.
Vad är era önskemål?
Dela gärna om ni har något ni vill att jag skriver om.

Får jag önska något av er? I så fall så skulle jag önska ett levade kommentarsfält där ni skriver till mig då ni har möjlighet. Jag ska göra mitt bästa att svara er där också. Kommentarsfältet är lite som bränslet för en bloggare – dialogen med er är det roligaste med arbetet och när jag skriver rakt ut utan feedback så känns det lite som en monolog och jag vet ju inte alls hur det landar hos er. Förstår ni vad jag menar?

Nu är vi inne på veckan innan jul och imorgon går vår minsting på jullov. Det känns både skönt och lite jobbigt. Nu när man bara med varandra och inte träffar några människor så går man liksom på varandra. Ska försöka ta oss ut så myket vi bara kan och nosa upp bra familjefilmer och kanske investera i lite nya familjespel. Tips mottages tacksamt. kram till er.

 

Kommentarer till “Ny header

 1. Vi gillar gamla klassiker som alfapet, Monopol, pictionary, men även sånt som yatzy går hem : )
  Loppisar har ju ofta massor av kul!

 2. Detta är egentligen inte kopplat till inlägget men måste bara få skriva: fick hem min gröna omlottklänning idag från Kloc och är sååå glad och lycklig över att detta kommer bli den finaste, mest användbara klänning jag ägt. Jag var orolig att den skulle vara för liten då jag har stl XXL i vanliga fall och denna gick ju bara upp till L. Det är ju dock omlott så jag chansade och den sitter som en smäck! Ett sånt fint hantverk, vackert tyg och perfekt färg! God jul till dig och de dina, min ska jag fira i Mildred!

 3. Hej!
  Ser att ingen här har rekommenderat spelet Rummy så då får det bli mitt tips. Kul för både vuxna och ungdomar.

 4. Kan rekommendera (tror det är länsstyrelsens eller Naturskyddsföreningens) krysslista på naturreservat, man kan googla sitt läns och sen åka till och bocka av så många som möjligt. Kul sätt att få tips om naturreservat i närheten! Bara komma ut några timmar gör ju mycket. 😊

 5. Jag har tänkt på en grej, verkligen ingen empirisk studie här utan mer ett observandum från min sida datorn. De bloggar jag läser som har “lilla hjärtat-funktionen” har ofta färre kommentarer. Om jag går till mig själv så kommenterar jag på bloggar där jag har hög igenkänning med bloggaren.

  De bloggar jag läser där jag har lite eller ingen igenkänning men jag njuter av kontexten (tex som din, jag har inga barn, bor inte i närheten där du bor, känner inte igen mig så mycket i ditt liv men uppskattar verkligen din blogg, och har faktiskt följt den i olika omgångar sedan 2008, vilket också får mig att känna mig lite som en stalker….), där trycker jag oftast bara på hjärtat. Jag gillar det du skriver men har inte så mycket att kommentera.

  Långt utlägg och mycket dravel från min sida, med det jag ville försöka få fram; kanske blir det fler kommentarer om du tar bort hjärtat?

  Sen kommenterar jag också väldigt sällan för att det finns så många sätt att bli missförstådd i skrift. Redan i denna kommentar har jag suddat flera ggr för att försöka minimera utrymmet för missförstånd.

  TACK för att jag får ta del av din blogg, den är superfin!

  1. Hej Sofie,
   Jag uppskattar verkligen din reflektion och ditt avtryck.
   Precis som du skriver – det finns verkligen en risk med att bli missförstådd i skrift och det är möjligt att det är därför många avstår från att skriva.

   Kul att du varit med så länge till och från – ibland går jag tillbaka till de gamla inläggen och både skrattar skamset av vad jag postade men blir också väldigt stolt över det jag gjort.

   Det där med det skrivna ordet. Det är samma med mig. Ibland blir jag missförstådd och tolkad på ett sätt som verkligen inte var meningen och det gör såklart att jag väger mina ord och tänker igenom mina texter mer än förr.

   & Intressant reflektion det där med hjärtat – tänk om det är så – att fler skriver hur de känner om jag tar bort den funktionen. Kanske ska testa.
   Tack för att du tog dig tiden och ville skriva till mig – det betyder mycket. kram

   1. Hej Kristin!
    Nu när jag gick in och såg att du hade svarat på min kommentar fick jag en väldigt fin känsla i magen. Jag kände mig sedd. Gissar att det är så det känns att ha en blogg som man kommenterar på. Nu ska jag börja kommentera mera! Så fånigt av mig att inte ha gjort det i så stor utsträckning förut. Tack för ditt svar!!

 6. Tack för påminnelsen Kristin, du ger oss så mycket så det är klart vi ska bli bättre på att ge respons i kommentarsfältet. Jag kan påbörja en kommentar men snart därefter sudda bort det, känner ofta att jag har svårt att uttrycka det jag vill säga och kanske även en rädsla att andra ska uppfatta det fel och kommentera det.

  1. +1 på att påbörja men att sedan sudda ut.
   Varför är det så? Så dumt ju! Men nu vet jag att fler tänker lika och ska försöka komma ihåg det nästa gång det sker.

   1. Hej, ja, så tokigt – tänk att det gör jag hos andra blogagre också. Börjar skriva men känner att min åsikt känns futtig och inte viktig i sammanhanget och att bara skriba ” heja dig” känns ännu mindre genomtänkt så då låter jag bli. Men faktum är att ett “heja dig” eller “idag är jag så glad över att jag gick in tull dig” kan värma som tusan. 🙂

    Kram till dig

    1. Men så bra att veta du känner så – rimligt ändå om jag går till mig själv, ett hej på gatan är ju allt fint! Ska helt klart försöka bli bättre på att “bara” säga heja om det är något jag gillar eller så. Ett levande kommentarsfält tillför ju även läsaren något!
     Trevlig helg!!

  2. Tack för din reflektion – mediaklimatet är verkligen hårt och det är intressant att höra att även ni som är följere känner av det i ifrågasättande kommenterar. Jag känner ju ur mitt perspektiv att jag och mina kollegor ofta blir negativt dömda kring vad vi uttrycker – hur harmööst det än må vara. Och, det är klart man inte vill utsätta sig för det.

   Jag ska verkligen jobba för att detta ska bli ett mjukt forum att diskutera i. Tack för att du tog dig tid att skriva till mig.

 7. Hej! I det enorma digitala bruset av bloggar, podcasts, sociala medier osv har jag behövt skala bort mycket för att lugna mitt eget ”brus” inombords. Din blogg är den jag regelbundet kikar in på och ser fram emot nya inlägg oavsett vad de innehåller. Du har en bra balans av högt och lågt. Jag har en liknande stark/skör personlighet som jag uppfattar att du har (finns ju många olika begrepp för det) och när du skrivit om dina upplevelser kring detta så fungerar det bekräftande och stärkande för mig! Tack för att du delar med dig av ditt liv och inte är rädd för att lyfta även det som är svårt!

  1. Tcak själv – så fint för mig att höra. Här är det djupa dalar och höga toppar – jag gillar det men ibland blir man ju lite åksjuk och det håller du ju säkert med om. kram

 8. Hej,
  Vi är en familj med barn i åldern 9, 15 och 17. Det spel som vi aldrig tröttnar på är Settlers från Catan. Sen kör vi en hel del Ticket to ride också.

 9. Hej,
  Tycker om mycket med din blogg, att den både berör det ytligt lätta och det svåra. Att följa din företagsutveckling är ett extra plus, det här med en strategi för att förbättra, det låter intressant! kan kanske vara applicerbart på fler ställen.
  hälsningar /Linda

  1. Tack för feedback – visst finns det alltid potential till förbättring på alla plan. Så fint att veta att man alltid kan försöka och påverka 🙂 Kram

 10. Jag tycker att just variationen av inlägg gör att jag inte tröttnar på din blogg Kristin. Det är lite av varje som livet självt. Det inspirerar och ger lite mer djup till din blogg.
  Varm kram i vintermörkret.

 11. Så sant att kommentarer gör bloggen levande, även om jag själv läser och sedan hastar vidare, förlåt <3 Ska bli bättre. Tack för en underbar blogg, du är inspirerande. Kram

 12. Jag är dålig på att ta mig tid till att kommentera, tyvärr. Förstår ju precis vad du menar med en monolog. Och känner man att det kan bli en dialog så är det ju desto roligare att kommentera (så tråkigt med bloggare som vill ha kommentarer men sedan aldrig svarar på frågor)
  Älskar mixen på dina inlägg och önskar att du bara fortsätter på samma vis och så ska jag försöka bli lite bättre på att kommentera.

 13. Speltips är Catan, Othello och det gamla Nya bondespelet.
  Catan är stategi (finns dessutom i många varianter) och tar inte så lång tid för varje omgång, ca 30 min.

 14. Vad spännande med ny logga! Jag gillar när du skriver om inredning, företagande, din resa, bilder från ditt hem och vardag. Blandat med det där andra du stoppar in, då och då 😉

   1. Åh så fint med ny header! 😍
    Låter spännande, och ska absolut bli bättre på att kommentera!

    Speltips är på spåret, fast det som bara är frågor. Funkar så bra för oss som lätt blir rastlösa… skönt att bara kunna plocka upp ett kort och ställa ett par frågor en stund och anteckna ställningen på ett papper och sen bara lägga ifrån sig ❤️

 15. Hej! Jag tycker om din blogg så himla mycket! Har följt dig flera år nu. Älskar variationen och inspirationen. Mina favoritavsnitt är inläggen om trädgård! Mums! Det vill jag ha men av! Jag är sååå avis på ditt vackra växthus!

  Varma kramar
  Emeliee

  1. Åh tack!! Då kanske man ska väva in lite trädgårdsinlägg trots att det är vinter. Prata planer och drömmar lite. kram och tack för feedback

 16. Känner igen mig så i känslan av att vi går på varandra hemma. Det sociala experimentet familj blir såklart extra kännbart under pandemin. Hur mycket vi än älskar varandra; vi är inte gjorda för det här. Isolering och minimerat umgänge. Frustration som växer åt alla håll och kanter. Vår räddning har varit skogen. Gå gå gå. Grilla korv eller enkel fika. Men att komma ut är nödvändigt. Ut ut ut. Vi har två intensiva, rastlösa, underbara och känsliga barn som behöver annat än mamma och pappa. Kanske inga direkta tips men bekännelse av känslan av familjär klaustrofobi ❤️ Kram

  1. “bekännelse av känslan av familjär klaustrofobi” – precis så! Älskar min familj mer än något annat men den här situationen är man ju inte van vid direkt. Phu. Tänker på alla familjer där missbruk och våld råder. Fyfan vilken jobbig tid det här är för många. Kram

Kommentarer stängda