Jag hade min första lediga lördag på länge och min man hade sin första “lediga” helg utan förberedelser för den Ironman han utförde förra söndagen i Köpenhamn. Helgen var så där härlig, otvungen och full av frihet.
Jag la bort kameran under dagarna men knäppte ändå lite mobilbilder då och då.

Lördagen startade med gröt, kanderade mandlar och frukt. Mums!

Sedan tog vi oss ut till Hiaklitten utanför Varberg. Du vet väl att det finns en mängd fantastiska vandringsleder bland de halländska bokskogarna? Jag älskar denna utsikt.

Vi hade med oss äggmackor, oboy och hallon.

Barnen klättrade glatt upp i ett träd och åt lunchen.

Efter Hiaklitten tog vi oss till Öströö Fårfarm för att klappa får och äta hallands godaste ostkaka. Det började regna så vi satt och fikade i deras brännsvinskällare bland tända ljus. Så mysigt!

På vägen ut till skogen köpte jag kantareller och lingon på torget i Varberg.
Dessa hällde jag upp i skålar då vi kom hem medan min man gick och tog sig en liten middagslur på soffan så jag klippte gräsmattan och plockade fallfrukt.
Egentligen har vi en självgående gräsklippare men nu har jag kapat dess lina som är nedgrävd i gräsmattan två gånger då jag blivit lite ivrig med spaden i något trädgårdsland och jag har inte tagit reda på hur man lagar – det funkar ju bra att dra fram den gamla ändå så…

Barnen fixade med sitt. Åt äpplen, hoppade studsmatta och låg i hängmattan och pratade om viktigheter.

Under eftermidadgen cyklade vi ner till strandpromenaden för att ta ett dopp. Jag hade med mig sekatören för att plocka nypon längs havet.

Cykelkorgen full av gräs till en sensommarbukett, handduk och nyplockade nypon.

Efter dopp. De senaste dagarna har man fått dyka i mellan vågorna och simma en bit ut från bryggan. Annars slungas man av de kraftiga vågorna mot bryggan och det är ju svinfarligt… Men man känner liksom livet i sig. Och det gillar jag.

Sedan blev det dags att koka soppa på våra nypon. Här finner du Mirandas recept som vi kokade på jobbet förra veckan.

Vi gick lite på känsla.
Delade bara alla nypon så det inte var mask i dem, snoppade av toppen, la dem i en gryta, fyllde på med vatten och kokade i femton minuter. Sedan pressade jag dem genom en trådsil med en stor träslev ner i en ny gryta och lät detta koka upp igen med lite socker i.
Tänk på att dra av baksidan på trådsilen med sleven så du får i så mycket fruktkött som möjligt. Efter detta redde jag med lite potatismjöl.

Sedan blev det kantarelltoast med syltad rödlök, parmesan och lingon på. Nyponsoppan hade vi till efterrätt – serverade vispad soyagrädde med vanilj i och mandelbiskvier. Så gott!!

Morgonen efter var jag ute i trädgården och plaockade in päron och äpplen. Hälften av familjen sov hos kompisar så vi var endast tre till frukost. Mellanbror pressade juicen och gjorde tre olika sorter som vi sedan hade provning på under frukoststunden i växthuset. Och kolla, en del av nyponsoppan fanns kvar dagen efter också.

Efter frukosten drog vi till Ullared och besökte höghöjdsbanan där. Rekommenderas varmt!

Snacka om att känna livet i sig. Det var en mängd olika banor och vi började på den här som var på 4 meters höjd. Sedan tog vi femton meter och därefter 18 (!) meter som aslutades i ett fritt fall från ett träd. Herregud vad jag var skakig efter det!

När vi kom hem så fixade jag middag och passade på att baka en äppelkaka från lite av trädgårdens fallfrukt.

Mums! Där åkte soyagrädden med vanilj fram igen.
Fick receptet till kakan av min kompis Anna och här får du också.

6dl mjöl
4tsk bakpulver
3dl socker
blandas

150g smör skärs i bitar och blandas i

3dl mjölk
2 ägg
vispas och hälls i

Häll allt i en smörad långpanna och garnera med äpplen. Strö socker och kanel på och grädda 15 minuter  i ugn på 200°.
Lätt som en plätt.

 

Kommentarer till “Ögonblicksbilder med mobilen från helgen

  1. Jag har aldrig testat att göra egen nyponsoppa och känner instinktivt: varför har jag inte gjort det innan? När du beskriver det låter det ju superenkelt 🙂

  2. Hej! Jag är en relativt ny läsare som trivs superbra här inne hos dig och blir alltid så inspirerad! En grej som jag försökt söka, men inte hittat är en planlösning av ert hus. Kanske är det något du delat tidigare – om inte, skulle det gå att få ta del av en sådan? Ifall det känns för privat förstår jag, men jag tycker att det verkar så mysigt hos er och vi går i hustankar, dvs. skulle gärna få lite tips/idéer/tankar från ert hus.

  3. Så mysigt inlägg!

    Bara för att hänga med – ni kokar alltså nyponsoppan med fröna? Man behöver inte pilla bort dem som i vissa andra recept?

  4. Vilken mysig helg! Jag är en tjej på 25 år som är jättetrött på att vara ensam, och hoppas jag också kan ha det sådär i framtiden nån gång.

    1. Det kommer du. Allt har sin tid. Försök njuta där du är och hitta ljusglimtarna i det livet. fast . Jag längtar som en tok efter att bara vara ensam och sköta om mig själv … kram

Kommentarer stängda