Vi var bjudna på Petter och Linns bröllop i Torekov för ett par veckor sedan. De hade valt att lägga firandet under tre dagar då de hade många långväga gäster. Så galet trevligt!
Min man och jag passade på att ta oss en liten minisemester på tu man hand och checkade in på Hotel Torekov efter lunch och tog oss genast ner till havet för ett dopp från Morgonbryggaan.
Första kvällen var det en mysig middag på G Swensons krog och dagen efter möttes vi upp i denna hästhage med utsikt över viken. En vindstilla varm onsdag – 180808 – ett datum som Linn hade drömt om att gifta sig på under flera år.

Allt var så galet fint – in i minsta detalj. Det låg pirrig förväntan och kärlek i luften och stämningen var på topp  bland de dryga åttio gästerna som slog sig ner på bänkarna och väntade in bruden med sitt följe.

Pirrigt som tusan faktiskt. Jag minns inte tonerna som ljöd ut över hagen – men jag minns att jag började gråta då jag vände mig om och fick se Linn och hennes sex tärnor komma gåendes över hagen.

Så vackert.

Sedan kom Linn. Ett fantastiskt ögonblick att få dela med dessa fina –  ögon möts, leenden utbyts och varma tårar rinner kärleksfullt ner över kind.

De hade skapat en enkel och vacker inramning till vigseln med vita vimplar uppsatta i pinnar. En vän till paret förrättade vigseln och allt var lättsamt, fullt av humor och musik.

Herr & Fru Toremalm. Inte ett öga var torrt.

Jag hade fyllt knät med rosblad att kasta på brudparet efter vigseln.

Fick ingen bild på just utmarschen men du förstår naturligtvis att den var av det vackraste slaget.

Så blev det dags för  Linn och Petter att stiga in i deras bil och dra vidare.

Just married  – Spot on. Lyckojubel följde brudparet då de rullade iväg.

Vi stannade kvar lite. Lyssnade färdigt på musiken och lät allt landa inom oss.

Det blev en hel del kramar och många skratt.

Älskar förövrigt den här sortens bild – tagen i stunden då ingen egentligen tänker på att jag knäpper av en bild. Vera och hennes Andrew.

Jonas, Maria Elvira och jag stannade kvar till sist för att kunna knäppa bilder på en tom vigselplats. Och på varandra!
Kolla vad tjusig hon är där barfota bland alla rosblad iklädd sin mormors klänning.

Mäktig plats måste jag säga. Detta var precis innan ett vilt sommarregn föll och luften stod ännu helt stilla.

Tillsammans promenerade vi den lilla biten upp till gården där festligheterna skulle äga rum.

Middagen hölls på Ripagården – en perfekt plats för detta. Vi fick var sitt glas bubbel  i handen och höll oss under tak medan regnet föll.

Vi fick i uppdrag att fota oss med Polaroidkamera och sedan tejpa in bilderna i en bok tillsammans med våra bästa kärleksråd till brudparet.

Vi skrev att det var de små omtänksamma vardagsgrejerna som gör skillnad – som att lägga tandkräm på din partners tandborste till exempel.

Jag tyckte polaroidbilden på oss blev så bra så vi försökte göra om den med vår kamera. Den blev tyvärr inte lika klockren men ändå fin.

Brudparet anlände och vi minglade och kramades en stund till.

Och  nu hade det slutat regna också.

Perfekt plats för fest med dans och tillhörande dopp i poolen runt midnatt.

Det blev dags att ta sig ner till ängen där middagsborden var uppdukade i ett tält. Vi passade på att fota varandra tjusigt på den vackra ängen.

Blir så glad när jag tittar på detta foto. Strålar liksom av lycka!
Jag hamnade på det internationella bordet, bredvid Nick Holmgren som åker till Japan snart och tävlar i landslaget för vågsurf. Lyllos mig – mjukare och finare kille är svårt att finna.

Sedan följde en enastående vegetarisk bröllopsmiddag med mängder av vackra tal och ljuv musik. Skratt och tårar – precis som det ska vara.

Jag hade turen att smita iväg till badrummet precis under den gyllene timman och passade på att fota brudparet på ängen utanför medan de väntade in sin fotograf.

Lyllos mig. Kolla så fina de är! Blir alldeles varm i magen.

Sedan kom Agnes Magnusdotter – @undanflykter och tog över. Tycker så mycket om hennes arbete. Vilken talang hon är.

Vilken drömmig miljö att fira kärleken på.

Festligheterna fortsatte hela kvällen och det var förbannat trevligt. Det var som ett lyckorus över hela bröllopssällskapet.

Om jag hade ont i dansfötterna dagen efter? Jajamen!
Jag hoppade inte i poolen dock men det hörde jag att många andra gjorde fram på småtimmarna då vi redan dragit hem med taxi.

Dagen efter möttes vi upp på Morgonbryggan för dopp i havet och gick sedan till G Swensons krog och åt en smarrig brunch ihop. Underbara och minnesvärda dagar. Just nu följer jag brudparet via deras storys då de kör en roadtrip genom hela Italien och stannar på de mest fantastiska platserna. Så glad för deras skull.

 

Kommentarer till “Ett av sommarens vackraste bröllop

  1. Vilket ljuvligt bröllop!
    Bra tips till brudparen, det är verkligen omtänksamhet som är grunden i all sorts kärlek.

  2. Vilka fina bilder på ett som det ser ut magiskt bröllop i all sin enkelhet ute i vackraste omgivningar. Ett bröllop berör alltid starkt och jag förstår om känslorna svallade över för alla som fick glädjen att närvara <3

Kommentarer stängda