Hej där. Första dagen på en riktig arbetsvecka sedan man och barn gått tillbaka till jobb och skola. Min omedelbara lust är att sätta på bastun, gå en lång promenad med simtur i havet, läsa bok i bastun och sedan kolla film i soffa med ansiktsmask, hårmask och en stor balja te. Men det går tyvärr ej idag. Så synd.
På agendan står både möten, planering av fotografering, leverans av bilder och förberedelse inför föreställning. Och bloggen såklart. Som jag sitter med nu.

Här ser ni mig i min trädgård. Fotandes en ny linneblus med både keps på och blommor i hand. Samlar ihop bilder till någon form av inlägg till kanalerna hos mig själv och KLco.
Just det – kom på att jag ska podda vid fyra också… Vi ska prata med en tjej om sociala medier och jag ser verkligen fram emot det. Jag själv känner att jag tappat bort mig själv lite och levererar inte på den höga nivå där jag själv känner att jag vill vara. Jag skapar filmer som är lite för mycket kontrast och konstiga vinklar, snackar brett och tar det mesta på wolley utan strategi och ligger orimligt efter. Går emot allt jag själv rekommenderar men försöker ändå hålla kvar i den viktigaste  – bara gör, ut med det bara, allt kan inte vara perfekt utan good enough är okej när tiden är knapp. Det kommer tider man kan vara briljant men låt det inte vara tyst i mellanrummen – så känner i alla fall jag.
Men det finns ju många skolor inom sociala medier såklart och man väljer själv vilket ben man vill stå på.
Jag kan själv störa mig på varumärken som har väldigt spretig kommunikation, olika sorters bildspråk, olika tilltal, försöker vara seriösa och fulla av humor på samma gång med noll röd tråd.
Där är ju jag nu…., dags att samla ihop mig.

Bloggen nu först då. Denna hösten ska jag ha olika kategorier att förhålla mig till.  Inredning, kläder, trädgård, Frankrike, naturupplevelser, mat och böcker. Jag kommer också lägga till en kategori med träning. Många har frågat efter mer information om hur det sett ut då jag börjat crossfit vid årskiftet och hur jag känner för det. Jag kommer dela mina upplevelser kring träningen och förhoppningsvis inspirera en eller två till att hitta en träningsform som passar er. Eller så scrollar du lätt över dessa inlägg.

Nu undrar jag – kan ni ge mig önskemål och rubriker på vad ni vill läsa i höst här på bloggen? 

Min ambition är att uppdatera varje dag och jag ska försöka bädda för att detta ska bli rimligt.

Vi poddar varje vecka och avsnitten släpps varje fredag hela 2023. Jag tycker detta forum är väldigt spännande och roligt och kräver inte lika mycket arbete som de andra. Men vi lejer ju i och för sig bort klippningen och det kostar en stor peng varje månad.

Instagram och story sköter jag löpande och det är så roligt att så många funnit mig under sommaren. Nu har jag 102 000 följare i detta forum och det är ett fantastiskt fönster att nå ut i. Hos KLco har vi snart nått upp till imponerande 25 000 på bara några år och jag är både tacksam och glad över dessa kanaler att nå ut med vår kommunikation. Vi är ett litet bolag och har inte så stor budget för marknadsföring så Instagram är såklart jätteviktigt för oss.

I år är det fjärde året med min Trädgårdslive med Hanna Wendelbo. Vi har tyvärr inte fått ihop så många sändningar denna sommmar men vi bjuder ju in till en föreställning på Teatern i Varberg i september. Så den som väntat på något gott…

Allt ovan handlar om kommunikation. Ett av mina absolut största intressen. Nu sätter vi punkt här för idag så tar vi upp denna tråd snart igen tycker jag. Får vi ihop något matnyttigt att dela i dagens podd så kanske det kan hamna i detta forum också – vet att ni är många egenföretagare som är intresserade av att nå ut på sociala medier.

Ha en fin vecka nu.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer till “Om bloggen och det andra

 1. Men herregud!!! Så här lär du dig äta ostron såklart!!! Kristins ostronskola.

  Det säger vi. Toppen!
  Sen älskar jag följa ditt hus i Frankrike…..såklart. Så mycket att jag funderar på att byta namn till Agneta!

 2. Allt som har med företagande att göra ÄLSKAR jag när du skriver om, så fortsätt gärna med det emellanåt. Annars är din blogg toppen som den är!!

 3. Jag läser din blogg för att den har både yta och djup. Jag tycker också att det är skönt med dina lagom långa inlägg utan överdrivet mycket bilder. Bara fortsätt som du gör!

 4. Så kul att få komma med förslag på blogg inlägg😊
  Jag är relativt ny här så med risk att du redan tidigare skrivit om detta kommer här vad jag önskar!

  Dina 3 bästa frukostar.

  Din 3 bästa enkla vardags middagar.

  Vad du bjuder på när du får gäster och gärna (även om jag förstått det som att du inte gillar sött kanske mest därför😊) din bästa dessert.

  En träningsvecka

  Vad du gör för din hälsa utöver träning

  Du verkar ha ta sunt sett att se på din egen och andras kroppar, har du alltid varit så och vill du i så fall dela dina tankar kring det?

  Tycker även det är så intressant att höra om människor har en speciell morgonrutiner eller kvällsrutin.

  Tack för mig!

 5. Så merkelig, syns bloggen er veldig on point for tiden, blir så glad hver gang jeg klikker innom og det er kommet et nytt innlegg 🙂

 6. Jag är en ganska ny läsare av din blogg. Tycker, precis som övriga, väldigt mycket om dina reflektioner – egentligen oavsett vad de handlar om. Men här är några önskemål från mig:
  1. Månatliga inlägg om vad du planerar göra i trädgården (i början av månaden) och vad som blev gjort (i slutet av månaden).
  2. Texter när du reflekterar kring ditt jobb, hur du lägger upp det för att må bra, hur du tar till vara på tiden och “sätter igång” dig själv osv. Mitt jobb är till innehåll väldigt olikt ditt (universitetslektor), men den frihet att bestämma ganska så mycket själv över vad dagarna ska innehålla delar jag med dig. Hur gör du så att du är nöjd med dig själv och din arbetsgärning samtidigt som du ser till att njuta av vardagen?
  3. Stylingtips av KLco:s kläder.
  4. Reflektionr kring relationer, vardagsliv i familj osv.
  5. VAD SOM HELST om huset i Frankrike.

  Ja, det var några saker jag gärna skulle läsa mer om. Tack för en välidgt relaterbar och härlig blogg.

 7. Längtar alltid efter nya inlägg hos dig. Jag är inte så intresserad av trädgård men naturupplevelser, mat, kläder, resor och framförallt tankar.

 8. Hej! Tycker mycket om innehållet i din blogg och älskar dina foton. Fortsätt precis så som du gör idag.

  Under hösten läser jag gärna om vilka böcker du läser (som en del av bokcirkeln eller utanför den), utflykter i naturen i Sverige eller utomlands, vad du gör för att slappna av och få balans i vardagen med mera.

 9. Jag tycker absolut att det är en tydlig röd tråd i dina sociala medier (följer krickelin, inte företaget så det är det jag refererar till) även när du själv känner dig spretig. Ditt bildspråk är igenkännbart alltid och dina texter är välskrivna och bra. Tråkigt med för tillrättalagt och planerade feeder tycker jag.

  Men fattar absolut din känsla. Har själv jobbat mycket med sociala medier och innehållsplanering och vet hur mycket jobb som ligger bak och hur man känner på andra sidan när man måste leverera men saknar plan. Men tror du är bra mycket strängare i din egenanalys än någon av oss mottagare 🙂