mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2799

Ända sedan vi flyttade ifrån vår förra trädgård och mitt djupt älskade växthus så har jag varit bestämd över att det bara måste bli ett nytt. Månaderna och veckorna har gått i rasande fart det sista året så när min man stod framför mig en lördag, pekade på sin klocka och sa att det var två timmar kvar att beställa växthus om man ville ta del av det där erbjudandet på 10% så blev det eld i baken vill jag lova…

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2776

På ett sådan köp gör det faktiskt ganska stor skillnad med lite rabatt och man kan helt klart göra roligare saker för de pengarna. Som att fylla växthuset med härliga möbler,  vinrankor och fikonträd till exempel.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2943

Vi visste på ett ungefär vad vi ville ha och bestämde oss för ett svart med smala glas på ungefär 21 kvadratmeter. Först hade vi tänkt bygga en mur upp men sedan skippade vi det också så det blir glas runt hela och massa härlig växtlighet runt om.

Detta orangeri tillhör Mellby Klockaregård. Johanna och jag var inbjudna av Mia Anderberg som driver Lovely Life att tillbringa ett dygn i goda vänners lag. Och vilket dygn det blev.. wow!

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2847

Goda smaker och smarriga naturviner.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2859

Många skratt och väldigt god pasta. Allt närodlat och lagat med kärlek såklart.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2862mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2874

Du förstår hur vi alla nästan började gråta då vi fick in den godaste chokladfondanten där också på kvällkvisten.. för bra liksom. Grymt bra!

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2881

Sedan satt vi där och gottade oss tills långt in på småtimmarna. Hur mysigt som helst!

Precis så här ska jag ha det i vårt nya växthus. Jag ska inte stå där inne själv och pilla utan det ska vara inbjudande för alla att slå sig ner på dagbädden, käka en tomat och fundera lite över citronfjärilarna som flyger runt i cirklar över huvudet.
Vi ska ha långa middagar, mycket kortspel, låg musik i bakgrunden och alltid en nyplockad bukett luktärt på bordet, för doftens skull.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2931

Här inne ska det finnas skatter. Snäckor från Sri Lanka, stenar från Skrivareklippan, små skålar med blommor i, bär på tråd och minst tre av mina bortglömda halvdruckna kaffekoppar… Här ska också finnas böcker. Massor.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2892

Ibland ska jag korka upp en flaska kallt vitt och bjuda in till dans. Ja, du fattar ju ur bra det kommer bli. Och nu kommer huset om några veckor tror jag allt. Vi har tagit in hjälp för hela baletten för vi inser att vi har ganska så mycket tidsbrist denna vår och jag hoppas att vi även får hjälp med att gräva ner den vansinnigt fula studsmattan samtidigt.

Så här ser det ut på Mellby Klockaregård förresten och jag grämer mig över att vi inte tog oss dit någon mer gång sommaren 2015.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2832

Men kanske i år. Deras rum är sagolikt vackra och man sover som en stock.

mellby_kristin-lagerqvist-2831

Buketter på rummet uppskattas alltid.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2939

Tjusiga små detaljer som skänker mervärde.

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2910

mellbyklockargard2_kristin-lagerqvist-2912

Och frukosten!

mellbyklockargard_kristin-lagerqvist-2924

För bra. Helt klart. Måste dit igen…

Vill du ha mer växthusinsiration så läs Living by Weronica 1, 2 & 3 om växthus.