“Det är så konstigt här!” hör jag mig själv säga i taxin från fabriken då mörkret redan lagt sig över staden och blicken vilar ut på de myllrande gatorna. Sedan rättar jag mig direkt “Annorlunda, menar jag!”.

Här, i Jaipur, lever människorna på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid. Jag fascineras av kulturen – den är spännande, vacker, färggrann och varm på många sätt.
Men jag känner mig väldigt tacksam som lever i ett så otroligt privilegerat land som Sverige. Jag är här på besök och kan återvända till mitt växthus, badbrygga och vita fina hund när jag vill.

Jag undrar ibland hur vår närmaste indiska vän hade upplevt Sverige.
Kallt och grått? Ogästvänligt och ängsligt?
Eller kanske spännande, smakrikt och exotiskt precis som jag upplever hans hemland.

Tänk att hon bor där bakom porten – kvinnan med hennafärgat hår och turkos sari.

Jag undrar vad hon lever för sorts liv där bakom dörren. Hur hon sover och vad hon äter. Bor barn och barnbarn där också?
Kanske har de ett fantastiskt liv. Kanske inte. Det vet jag ingenting om.
Men jag är himla nyfiken faktiskt..

Det finns så mycket jag vill veta och lära mig mer om. Det finns så mycket att se i världen och så många stunder då man bara borde sluta prata och börja lyssna.
Ta del av olika livsöden och uråldrig kunskap.

Lyfta blicken.

Under denna resa till Jaipur har vi fokus på att hämta hem, ha framförhållning och strukturera upp vår verksamhet nu när den växer fortare och mer än vi har räknat med.
Allt började ju faktiskt med att vi båda ville ut och resa i världen och försökte finna ett sätt att finansiera det.

Nu står vi här i gränderna i Jaipur och pratar om hur vi kan producera kläder så hållbart som möjligt och om hur vi kan bidra och inspirera till en mer hållbar livsstil.

Jag drömmer såklart om att få ta med min familj och låta dem uppleva landet med mig.

Och så drömmer jag om att kunna ge tillbaka.
Att en del av FGL ska kunna gå direkt tillbaka till kvinnorna och barnen här i detta land igen. Imorgon står det överst på agendan och jag hoppas innerligt att vi kan styra upp något bra.